Cubaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Cubaanse vlag, een symbool van nationale trots en patriottisme, straalt kracht en geschiedenis uit. Met zijn kenmerkende driekleurige ontwerp van blauw, wit en rood, vertegenwoordigt de Cuba vlag de rijke culturele erfenis van dit prachtige Caribische eiland. Bij DVC, dé specialist in vlaggen, kun je de authentieke vlag van Cuba kopen. Met onze hoogwaardige materialen en oog voor detail, zorgen wij ervoor dat je een vlag van topkwaliteit ontvangt die perfect past bij elke gelegenheid of display.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Laat de vlag van Cuba wapperen met DVC

Bij DVC hebben we een prachtige collectie vlaggen van topkwaliteit, waaronder de vlag van Cuba. Of je nu een tafelvlag, gevelvlag of mastvlag zoekt, wij hebben de perfecte opties om jouw liefde voor Cuba te tonen. Hier zijn de productgegevens:

  • Tafelvlag van Acetaatzijde: onze Cubaanse tafelvlag is gemaakt van hoogwaardige Acetaatzijde en heeft een formaat van 10 x 15 cm. Met het handige lusje en koord kun je de Cuba vlag eenvoudig bevestigen en een vleugje Cubaanse sfeer toevoegen aan elke tafel.
  • Gevelvlag van Spun-Poly: wil je de Cuba vlag trots aan jouw gevel tonen? Onze gevelvlag is gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal en heeft een formaat van 100 x 150 cm. Met de kopband, lusje en koord kun je de vlag gemakkelijk aan een vlaggenstok van 2 meter bevestigen. Dit populaire formaat zorgt ervoor dat jouw Cubaanse trots niet onopgemerkt blijft.
  • Mastvlag van Spun-Poly: voor een imposante weergave van de Cubaanse vlag aan een hoge mast hebben we twee opties beschikbaar. De mastvlag van 150 x 225 cm is geschikt voor een mast van 6 of 7 meter, terwijl de grotere variant van 200 x 300 cm perfect is voor een mast van 8 of 9 meter. Beide mastvlaggen zijn gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal en voorzien van een stevige kopband en clips, zodat de vlag van Cuba altijd stevig blijft wapperen.

Kies voor DVC en geniet van hoogwaardige vlaggen met de Cubaanse kleuren. Bestel vandaag nog jouw favoriete formaat en laat de vlag van Cuba vol trots wapperen!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Duurzame vlaggen van hoogwaardige materialen

Dankzij de opkomst van duurzame materialen is het nu mogelijk om vlaggen te maken die niet alleen prachtig zijn, maar ook het milieu sparen. Spun-Poly en Acetaatzijde zijn twee hoogwaardige materialen die een geweldige keuze zijn voor duurzame vlaggen.

Spun-Poly biedt uitstekende weerbestendigheid en is bestand tegen vervaging, waardoor het perfect is voor buitengebruik. Acetaatzijde is een natuurlijke vezel die wordt gewonnen uit houtpulp en biologisch afbreekbaar is. Deze zijdezachte stof geeft vlaggen een elegante uitstraling. Met deze duurzame materialen kunnen we trots en met een zuiver geweten onze vlaggen laten wapperen.

De symboliek van de Cubaanse vlag

De vlag van Cuba draagt een diepgaande symboliek die de geschiedenis, identiteit en verlangens van het Cubaanse volk weerspiegelt. Met zijn kenmerkende blauwe banen, witte ster en driehoek aan de broek, vertelt de vlag een verhaal van onafhankelijkheid, eenheid en vrijheid.

  • De drie blauwe banen vertegenwoordigen de historische provincies van Cuba: Central, Occidental en Oriental, en symboliseren ook de omliggende zeeën die het eiland omringen.
  • Het wit staat voor de Cubaanse onafhankelijkheid en symboliseert de zuiverheid en het streven naar vrijheid.
  • De driehoek aan de broek is een vrijmetselaarssymbool dat staat voor vrijheid, gelijkheid en broederschap, terwijl de rode kleur verwijst naar het bloed dat is vergoten tijdens de strijd voor de Cubaanse onafhankelijkheid.
  • De witte ster, ook bekend als Estrella Solitaria ("Eenzame Ster"), symboliseert de eenheid van het Cubaanse volk en wordt ook gebruikt als een term om de gehele vlag van Cuba aan te duiden.
  • De Cubaanse trogon, de nationale vogel van Cuba, draagt bij aan de symboliek van de vlag met zijn veren in de drie kleuren van de nationale vlag. Het dier wordt gezien als een symbool van vrijheid, omdat het wordt gezegd dat het in een kooi zou sterven.

De Cubaanse vlag vertegenwoordigt de geschiedenis, de strijd en de aspiraties van het Cubaanse volk, en blijft een belangrijk symbool van nationale identiteit en eenheid.

Cubaanse vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit en langste levensduur wanneer je een vlag van Cuba koopt. Onze vlaggen worden met zorg vervaardigd, zodat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en langdurig hun kleur behouden. Met trots kunnen we zeggen dat al onze vlaggen 100% Nederlands zijn.

Met onze efficiënte voorraadbeheer kunnen we jouw Cubaanse vlag binnen twee werkdagen leveren. Bestel eenvoudig via onze gebruiksvriendelijke webshop en geniet snel van jouw nieuwe Cuba vlag. Heb je vragen of behoefte aan advies? Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze handige chatfunctie op de website of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe is de Cuba vlag onstaan?

De oorsprong van de Cubaanse vlag ligt in 1848, toen anti-Spaanse Cubaanse bannelingen onder leiding van Narciso López een vlag aannamen met drie blauwe banen verwijzend naar de zeeën om Cuba, twee witte banen als symbolen van zuiverheid, een rode driehoek voor het vergoten bloed en een witte ster voor gelijkheid. López gebruikte deze vlag tijdens verschillende veldslagen. Tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog in 1898 werd Cuba door de Verenigde Staten veroverd, maar nadat Cuba in 1902 onafhankelijk werd, werd de huidige vlag aangenomen als symbool van de Cubaanse onafhankelijkheid. Ondanks de daaropvolgende veranderingen in het politieke landschap is de Cubaanse vlag altijd in gebruik gebleven.

Waar staat Cuba bekend om?

Cuba staat bekend om zijn rijke cultuur, levendige muziek en dans, historische architectuur, wereldberoemde sigaren, prachtige stranden en de Cubaanse revolutie onder leiding van Fidel Castro.