Cubaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Cubaanse vlag kopen? Ook wel de eenzame ster genoemd, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Cuba voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Cuba kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Cubaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Cuba vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Cuba kopen?

Op zoek naar een Cuba vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de vlag van Cuba met de langste levensduur van DVC. De vlag van Cuba is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Cubaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Cubaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Cubaanse vlag? Kies voor de vlag van Cuba van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Cuba

De vlag van Cuba heeft vijf horizontale banen met afwisselend de kleuren wit en blauw, vanaf boven beginnend met blauw. Aan de kant van de hijszijde is een rode driehoek met een rode vijfpuntige ster. De twee witte banen staan voor de onafhankelijkheid van Cuba. De drie blauwe banen staan voor de drie historische provinciën van Cuba, terwijl de blauwe kleur staat voor de Cubaanse zeeën. De driehoek is een vrijmetselaar symbool en staat symbool voor de idealen van de Franse revolutie: vrijheid, gelijkheid en broederschap. De rode kleur van de driehoek staat voor het bloed dat is opgeofferd voor de Cubaanse onafhankelijkheid. De ster staat symbool voor de eenheid van het Cubaanse volk en heeft de bijnaam de eenzame ster, deze bijnaam geldt ook voor de Cubaanse vlag.

In het revolutiejaar 1848 ligt de oorsprong van de huidige vlag van Cuba. Er ontstonden in die tijd verschillende bewegingen om los te komen van de Spaanse overheersing. Op aanbeveling van een Cubaanse dichter, die verbannen was door de Spaanse regering, werd de huidige vlag van Cuba het symbool van onafhankelijkheid van Cuba. De vlag werd vooral gebruikt buiten Cuba door verbanningen. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog werd in 1848 de vlag officieel gebruikt. Tijdens deze oorlog werd ook nog een andere vlag gebruikt, de zogenaamde vlag van Yara. De vlag van Yara bestaat uit dezelfde kleuren maar dan in een andere rangschikking en ontwerp. De onderste helft is blauw en de bovenste helft is in tweeën gedeeld waarbij de rechterbovenkant wit is en de linkerbovenhoek rood met een witte ster. In 1902 werd de huidige vlag officieel aangenomen en die bleef sierlijk wapperen tot de dag van vandaag, ook ten tijde van de Amerikaanse bezetting.

Vlag van Cuba regels

Een vlag als eerbetoon aan Cuba hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Cuba gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Cuba kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Cuba online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier