Curaçaose vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Vlag van Curaçao kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Curaçao voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Curaçao kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Curaçaose vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Curaçaose vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Curaçao kopen?

Op zoek naar de vlag van Curaçao voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Curaçaose vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Curaçao is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Curaçaose tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van Curaçao voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Curaçaose vlag? Kies voor de vlag van Curaçao van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Curaçao

De vlag van Curaçao heeft een donkerblauwe achtergrond met een gele stook en twee witte sterren. De gele strook is erg smal in vergelijking tot het blauwe vlak en licht ongeveer op een derde deel van onder. De twee witte sterren hebben beide vijf punten, de bovenste ster is kleiner dan de onderste. De grote ster van deze twee symboliseert Curaçao en kleine ster staat symbool voor Klein Curaçao. De vijf punten van de ster symboliseren de vijf continenten waar de inwoners van Curaçao vandaan komen. De blauwe kleur heeft ook symbolische betekenis, het staat namelijk voor de lucht en de zee van Curaçao. De lucht en de zee worden van elkaar gescheiden in de vlag door een gele zonnestraal, de gele strook staat namelijk symbool voor de zon en haar zonnestralen.

De vlag van Curaçao werd op 2 juli 1984 aangenomen, sinds deze gebeurtenis wordt op deze datum de “Dia di bandera” gevierd. “Dia di bandera” betekent “Dag van de vlag” en wordt gevierd op de zes eilanden die voormalig behoorden tot de Nederlandse Antillen, ook vele andere eilanden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied vieren deze feestdag. Op deze dag zijn er officiële plechtigheden, wordt de vlag van Curaçao op vele plaatsen uitgehangen en zijn er verschillende activiteiten.

Curaçao heeft ook een andere vlag voor de gouverneur van Curaçao, deze is wit met aan de boven en onderkant een baan met het ontwerp van de Nederlandse vlag. Curaçao behoorde namelijk ooit tot Nederland, dit was van het jaar 1984 tot 2010. In het midden van de vlag is een cirkel weergegeven met het ontwerp van de huidige vlag van Curaçao.

Vlag van Curaçao regels

Een vlag als eerbetoon aan Curaçao hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Curaçao gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Curaçao kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Curaçao online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier