Cyprus vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ben je opzoek naar een Cypriotische vlag? Bij DVC wordt de vlag van Cyprus geleverd voor in de mast, aan de gevel, op de boot of als tafelvlag. De Cypriotische vlag van DVC is wind-, water- en UV bestendig en daarmee garanderen wij een lange levensduur. Ook de heldere kleuren van de Cypriotische vlag blijven sprekend doordat de kleuren 100% kleurecht zijn. Voor een Cypriotische vlag met heldere kleuren voor langdurig vlagplezier kies je dus voor de vlag van Cyprus van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Cyprus kopen?

Ontdek de sfeervolle vlag van Cyprus van DVC. De vlag van Cyprus voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Cypriotische vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Cypriotische vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Cypriotische vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Met de Cypriotische vlag van DVC bent u verzekerd van een mooie vlag van hoge kwaliteit!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Cypriotische vlag

De vlag van Cyprus is overwegend wit met hierin een silhouet van Cyprus in het brons en hieronder twee groene olijftakjes. Het wit en de groene olijftakjes staan symbool voor het vreedzaam samenleven van de Turkse en Griekse bewoners van Cyprus. Het koperen silhouet van Cyprus is een verwijzing naar de betekenis van de naam Cyprus. Cyprus betekent in het Latijn namelijk ‘kopereiland’. De naam kopereiland is aan Cyprus gegeven door het vele koper dat in de bodem van Cyprus zit.

De huidige Cypriotische vlag werd ingevoerd in 1960 toen Cyprus onafhankelijk werd van het Britse Koninkrijk. Door de Cypriotische president Makarios III was de vlag bedoeld voor verbroedering tussen Turkse en Griekse Cypriotten. Met deze reden is er geen Grieks blauw of Turks rood gebruikt in de vlag. Na de onafhankelijkheid van Cyprus was er op het eiland namelijk een langdurig conflict tussen de verschillende Griekse en Turkse inwoners. De oorzaak hiervan was een Griekse meerderheid die zich graag wilde aansluiten bij Griekenland en een Turkse minderheid die graag een eigen staat wilde oprichten. In 1974 leidde dit conflict tot een invasie van Turkije die het noordelijk deel van Cyprus bezette. Deze gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat het conflict verder escaleerde en de Turkse Republiek van Noord-Cyprus werd een zelfstandige staat. Echter verklaarde de VN de onafhankelijkheid van Noord-Cyprus onwettig en tot op de dag van vandaag steunt alleen Turkije het bestaan van Noord-Cyprus. In 2004 was er een poging het Griekse en Turkse deel van Cyprus te herenigen, bij deze poging werd er een nieuwe vlag ontworpen. In deze vlag werd het Griekse blauw en Turkse rood verwerkt, daarnaast ook de koperen kleur van de Cypriotische eenheid. Echter is deze poging tot eenwording mislukt. Sinds 1960 kent Cyprus de huidige Cypriotische vlag.

Cypriotische vlag regels

Een Cypriotische vlag als eerbetoon aan Cyprus hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Cypriotische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Cypriotische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Cyprus online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier