Cyprus vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Cyprus, het grootste eiland in de Middellandse Zee, roept je! En wat is er beter om jouw liefde voor dit prachtige eiland te uiten dan met de vlag van Cyprus van DVC? Met zijn opvallende ontwerp en levendige kleuren is deze vlag een ware blikvanger. De elegante combinatie van wit en koperkleurig geel vormt een harmonieus geheel, terwijl de prominente afbeelding van de kaart van Cyprus in het midden je trots op het eiland benadrukt. Bij DVC kun je deze adembenemende Cyprus vlag eenvoudig en snel kopen. Laat je passie zien en bestel vandaag nog!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Maak gebruik van de online configurator

Wil je jouw Cyprus vlag helemaal naar wens samenstellen? Maak dan gebruik van onze handige online configurator bij DVC! Volg eenvoudig de onderstaande stappen en creëer jouw perfecte vlag:

  • Kies eerst de toepassing die het beste bij jouw wensen past: tafelvlag, bootvlag, gevelvlag of mastvlag.
  • Selecteer vervolgens het gewenste formaat uit de verschillende opties: 10 x 15 cm, 20 x 30 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm of 200 x 300 cm.
  • Kies het type doek dat je verkiest: Spun-Poly of Acetaatzijde.
  • Personaliseer jouw vlag verder door de gewenste uitvoering te selecteren, inclusief kopband, lusje, koord en clips.
  • Geef tot slot het gewenste aantal vlaggen aan dat je wilt bestellen.

Met onze online configurator heb je de volledige controle over het ontwerp en de specificaties van jouw Cyprus vlag. Begin vandaag nog met het creëren van jouw unieke vlag en bestel met gemak bij DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Productieproces Cypriotische vlaggen

Al onze vlaggen worden bij ons in Dokkum met zorg vervaardigd. We hanteren zowel het zeefdrukproces als het digitaaldrukproces om de hoogste kwaliteit te garanderen.

Bij het zeefdrukproces worden de kleuren laag voor laag op het doek aangebracht, waardoor een duurzame en levendige print ontstaat. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat elke kleur nauwkeurig wordt overgebracht, wat resulteert in een prachtige en langdurige afwerking. Dit traditionele proces zorgt voor vlaggen die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden en lang meegaan.

Daarnaast maken we gebruik van het digitaaldrukproces, waarbij geavanceerde printers gedetailleerde ontwerpen direct op het doek printen. Dit moderne proces biedt mogelijkheden voor complexe designs met subtiele details en kleurovergangen. Het resultaat is een verbluffend gedetailleerde Cypriotische vlag die tot in de kleinste details tot leven komt. Ongeacht het productieproces, ons team van vakmensen zorgt ervoor dat elke vlag met zorg wordt geproduceerd, met oog voor detail en vakmanschap.

De Cyprus vlag en zijn historische betekenis

De vlag van Cyprus, in gebruik genomen op 16 augustus 1960, draagt een diepe symboliek die de eenheid en vrede op het eiland weerspiegelt. Op een witte ondergrond zijn in kopergeel de contouren van het hele eiland afgebeeld, verwijzend naar de rijke koperertsen in de Cypriotische bodem. Onder de afbeelding van het eiland bevinden zich twee olijftakken, symbool voor vrede. De vlag werd geïntroduceerd door president Makarios III om toenadering tussen het Turkse en Griekse gedeelte te bevorderen, vandaar dat de kleuren van de Griekse en Turkse vlag vermeden werden om neutraliteit uit te stralen.

Belangrijke kenmerken van de Cyprus vlag:

  • Witte achtergrond met kopergele contouren van het eiland Cyprus
  • Twee olijftakken symboliseren vrede
  • Vermijding van Griekse (blauw) en Turkse (rood) kleuren voor neutraliteit
  • Aanpassingen in 2006: Pantone 1385 voor koper, Pantone 574 voor groen olijftakken
  • Verhouding gewijzigd naar 2:3, conform gebruikelijk formaat

De Cyprus vlag belichaamt vreedzaam samenleven en de eenheid van de Cypriotische bevolking, terwijl het kopergeel herinnert aan de historische betekenis van het "Kopereiland".

Cypriotische vlag kopen

Wil je moeiteloos de vlag van Cyprus kopen van uitstekende kwaliteit? Bij DVC, dé specialist in vlaggen en doeken, hebben we alle wereldvlaggen op voorraad, inclusief de vlag van Cyprus. Dat betekent dat we je binnen twee werkdagen een 100% Nederlands product kunnen leveren. Onze vlaggen zijn speciaal ontworpen om lang mee te gaan en met trots te tonen, zodat je er lang van kunt genieten.

Onze deskundige specialisten staan altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven over het kopen van de vlag van Cyprus. Of je nu vragen hebt over de Cypriotische vlag of meer wilt weten over onze producten, wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier. Bestel nu en breng binnenkort de prachtige vlag van Cyprus in huis!

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de Cypriotische vlag?

De Cypriotische vlag symboliseert vrede, eenheid en de rijke aanwezigheid van kopererts op het eiland. Op een witte achtergrond zijn in kopergeel de contouren van Cyprus te zien, omringd door twee olijftakken. De vlag werd geïntroduceerd om het Turkse en Griekse deel van Cyprus dichter bij elkaar te brengen.

Hoe is de vlag van Cyprus ontstaan?

De vlag van Cyprus is ontstaan op 16 augustus 1960, toen het land onafhankelijkheid verkreeg van het Verenigd Koninkrijk. Het ontwerp van de vlag werd gekozen na uitgebreide discussies tussen de Cypriotische gemeenschappen. Het doel was om een vlag te creëren die zowel het Turkse als het Griekse deel van Cyprus kon vertegenwoordigen en tegelijkertijd neutraliteit uitstraalde. Zo werden de kleuren van de Griekse en Turkse vlag vermeden en koos men voor een witte achtergrond met de contouren van het eiland Cyprus in kopergeel, omringd door olijftakken als symbool van vrede. Het ontwerp was gericht op het bevorderen van eenheid en verzoening tussen de twee gemeenschappen op het eiland.