Deense vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van Denemarken, ook wel de Dannebrog genoemd, is de oudste nationale vlag ter wereld die nog steeds in gebruik is. De Deense vlag kun je herkennen aan de rode achtergrond met een wit kruis. Bij DVC wordt de vlag op de authentieke zeefdrukmethode gedrukt: zo ben je verzekerd van een lange levensduur én mooie heldere kleuren. Heb je een Denemarken vlag nodig voor een evenement of ter aankleding? Bestel gemakkelijk bij DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Deense vlaggen voor verschillende gelegenheden

De Deense vlag heeft een grote symbolische betekenis voor Denemarken en wordt gebruikt bij diverse gelegenheden. Benieuwd waar je de vlag voor kunt gebruiken?

 • Nationale vieringen: de vlag wordt vaak gebruikt tijdens nationale feestdagen en evenementen, zoals Koningsdag (Grundlovsdag) en Constitution Day (Dag van de Grondwet).
 • Sportevenementen: de vlag wordt vaak gebruikt om teams en atleten uit Denemarken aan te moedigen tijdens internationale sportevenementen, zoals de Olympische Spelen, het wereldkampioenschap voetbal en andere sportcompetities.
 • Decoratie: de vlag kan dienen als decoratieve toevoeging bij speciale gelegenheden, zoals verjaardagsfeestjes, bruiloften, jubilea en andere feesten.
 • Internationale bijeenkomsten: de vlag kan worden gebruikt om de aanwezigheid van Denemarken aan te geven tijdens internationale bijeenkomsten, zoals conferenties, handels evenementen en diplomatieke ontmoetingen.
 • Onderwijs en educatie: de vlag kan worden gebruikt in klaslokalen, schoolprojecten en educatief materiaal om de Deense cultuur, geschiedenis en geografie te illustreren.

De Denemarken vlag is verkrijgbaar in twee doeksoorten: Spun-Poly en Acetaatzijde. De tafelvlaggen worden gemaakt van Acetaatzijde: een zachte stof die zorgt dat het vlaggetje mooi overeind blijft staan. De bootvlag, gevelvlag en mastvlag worden gemaakt van Spun-Poly. Dit is een vlaggendoek dat heel geschikt is voor buiten, omdat het UV-bestendig is.

De voordelen van DVC

DVC heeft al meer dan 85 jaar ervaring met landenvlaggen. Maar naast een bult ervaring, bieden we veel meer voordelen!

 • Ruim assortiment: DVC biedt een breed scala aan landenvlaggen in verschillende uitvoeringen, waardoor klanten keuzemogelijkheden hebben die passen bij hun specifieke behoeften.
 • Maatwerkopties: DVC biedt mogelijkheden voor maatwerk, zodat klanten hun vlaggen kunnen aanpassen aan specifieke vereisten, zoals formaat, ontwerp of logo's.
 • Deskundig advies: DVC heeft een team van experts dat jou kan voorzien van deskundig advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste vlaggen of andere producten, zodat je de beste optie krijgt die aan je wensen voldoet!

Verken de geschiedenis van de vlag van Denemarken

De Denemarken vlag kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. Leer meer over de geschiedenis:

 • Volgens de legende viel de Dannebrog uit de hemel tijdens een veldslag in 1219, waarbij de Deense koning Waldemar II een overwinning behaalde. Dit wordt beschouwd als het moment waarop de vlag werd geboren.
 • De oudste bekende afbeelding van de Denemarken vlag dateert uit het begin van de 14e eeuw en toont een rood-wit Scandinavisch kruis op een blauwe vlag.
 • Gedurende de eeuwen heen werd de Dannebrog een belangrijk symbool van de Deense natie en werd het steeds vaker gebruikt tijdens nationale feestdagen en evenementen.
 • In 1748 werd de Dannebrog officieel erkend als de nationale vlag van Denemarken. Denemarken heeft een vlag!
 • Tegenwoordig wordt de Dannebrog beschouwd als een nationaal symbool van trots, eenheid en geschiedenis voor het Deense volk.
 • De Deense vlag heeft ook invloed gehad op andere Scandinavische vlaggen, aangezien het Scandinavische kruis ontwerp ook wordt gebruikt in de vlaggen van andere Noordse landen, zoals Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Deense vlag

De Deense vlag wordt ook wel de Dannebrog genoemd, dit is Deens voor Deense banier of Deens doek. De Deense vlag is de oudste nationale vlag die nog steeds in gebruik is. De vlag van Denemarken is rood met daarin een wit Scandinavisch kruis. De Deense vlag kent drie verschillende ontwerpen, de civiele, staats, en marinevlag. Het ontwerp van de Deense vlag is overgenomen door andere Scandinavische landen, waaronder Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.

Volgens de legendes kwam de Deense vlag bij de Slag van Lyndanisse uit de lucht vallen, deze gebeurtenis zou hebben geleid tot de Deense overwinning. Dit verhaal is echter pas meerdere eeuwen na de gebeurtenis opgeschreven en wordt beschouwd als mythe. Over de echte oorsprong van de vlag wordt veel getwist. Naast de mythe van de Slag van Lyndanisse is er nog een theorie over de herkomst van de Deense vlag. Volgens deze theorie zou de Deense vlag door de paus aan de Deense koning geschonken zijn om te gebruiken bij de kruistochten in de Baltische landen. Over deze gebeurtenis zijn geen Deense brieven gevonden, terwijl een gift van de paus in die tijd een grote eer was. Door het gebrek aan bronnen is deze theorie noch te ontkrachten, noch te bevestigen.

De eerste onbetwistbare bronnen over de Deense vlag stammen uit de 14e eeuw, opmerkelijk is dat de bron hiervan een Nederlandstalig boek is. Sinds de 14e eeuw is de Deense vlag niet meer veranderd. Tijdens de unie met Noorwegen van 1536 tot 1814 is de Deense vlag ook de vlag van Noorwegen geweest. Na de val van de unie bleef de vlag van Noorwegen dezelfde vlag als de vlag van Denemarken, wel met een toevoeging uit het Noorse wapen. Pas in 1821 nam Noorwegen zijn huidige vlag aan.

Deense vlag regels

Een Deense vlag als eerbetoon aan Denemarken hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Deense vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Deense vlag kopen bij DVC?

 • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
 • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Denemarken online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier