Deense vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Deense vlag, met als bijnaam de Dannebrog, wordt door DVC in uitstekende staat geleverd. De vlag van Denemarken heeft een rijke historie en wordt door DVC met zorg en toewijding voor jou geproduceerd. Ontdek de vlag van Denemarken voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel van DVC. Door onze jarenlange ervaring ben je verzekerd van een mooie Deense vlag. Op zoek naar een Deense vlag voor langdurig vlagplezier? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Denemarken kopen?

De Deense vlag wordt bij ons in al haar schoonheid gemaakt. De vlag van Denemarken voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Deense vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Deense vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Deense vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Deense vlag

De Deense vlag wordt ook wel de Dannebrog genoemd, dit is Deens voor Deense banier of Deens doek. De Deense vlag is de oudste nationale vlag die nog steeds in gebruik is. De vlag van Denemarken is rood met daarin een wit Scandinavisch kruis. De Deense vlag kent drie verschillende ontwerpen, de civiele, staats, en marinevlag. Het ontwerp van de Deense vlag is overgenomen door andere Scandinavische landen, waaronder Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.

Volgens de legendes kwam de Deense vlag bij de Slag van Lyndanisse uit de lucht vallen, deze gebeurtenis zou hebben geleid tot de Deense overwinning. Dit verhaal is echter pas meerdere eeuwen na de gebeurtenis opgeschreven en wordt beschouwd als mythe. Over de echte oorsprong van de vlag wordt veel getwist. Naast de mythe van de Slag van Lyndanisse is er nog een theorie over de herkomst van de Deense vlag. Volgens deze theorie zou de Deense vlag door de paus aan de Deense koning geschonken zijn om te gebruiken bij de kruistochten in de Baltische landen. Over deze gebeurtenis zijn geen Deense brieven gevonden, terwijl een gift van de paus in die tijd een grote eer was. Door het gebrek aan bronnen is deze theorie noch te ontkrachten, noch te bevestigen.

De eerste onbetwistbare bronnen over de Deense vlag stammen uit de 14e eeuw, opmerkelijk is dat de bron hiervan een Nederlandstalig boek is. Sinds de 14e eeuw is de Deense vlag niet meer veranderd. Tijdens de unie met Noorwegen van 1536 tot 1814 is de Deense vlag ook de vlag van Noorwegen geweest. Na de val van de unie bleef de vlag van Noorwegen dezelfde vlag als de vlag van Denemarken, wel met een toevoeging uit het Noorse wapen. Pas in 1821 nam Noorwegen zijn huidige vlag aan.

Deense vlag regels

Een Deense vlag als eerbetoon aan Denemarken hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Deense vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Deense vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Denemarken online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier