Djiboutiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Djiboutiaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Djibouti voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Djibouti kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Djiboutiaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Djiboutiaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Djibouti kopen?

Op zoek naar een Djiboutiaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Djiboutiaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Djibouti is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Djiboutiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Djiboutiaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Djiboutiaanse vlag? Kies voor de vlag van Djibouti van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Djiboutiaanse vlag

De vlag van Djibouti heeft twee gelijke banen met daarop aan de hijszijde een driehoek. De twee banen zijn lichtblauw en groen van kleur en de driehoek wit, de driehoek heeft een witte ster in het midden. De blauwe kleur staat voor de lucht en de zee, maar ook het Somalische volk. Het groen staat symbool voor de altijd groen blijvende aarde en de groene kleur staat ook voor het Afar volk. De witte kleur staat symbool voor vrede en de rode ster staat voor de eenheid van Djibouti en het bloed van de martelaren voor onafhankelijkheid.

De eerste nationale vlag van het grondgebied wat nu Djibouti is, was de vlag van het koninkrijk van Adal, dat was een verticale driekleur in de kleuren wit-bruin-wit. Op de vlag van het Koninkrijk van Adal stonden drie wassende manen, in elke baan een. Toen het Ottomaanse rijk een deel overnam van wat nu Djibouti is, werd daar de Ottomaanse vlag gehesen. De voorloper van het huidige Djibouti, frans-Somaliland, had een Franse vlag. Frans-Somaliland bestond van 1894 tot 1967, daarna kreeg het een andere naam en in 1977 werd Djibouti onafhankelijk. Ten tijde van Frans-Somaliland bestonden ook Italiaans- en Brits-Somaliland. De huidige vlag van Djibouti werd in 1970 ontworpen door een guerrillagroep, er is een klein verschil tussen de vlag uit 1970 en de vlag die officieel werd ingevoerd in 1977. Bij de vlag van de guerrillagroep waren de kleuren van de driehoek en ster omgedraaid en deze vlag had dus een rode driehoek en een witte ster in plaats van een witte driehoek en een rode ster. Na de onafhankelijkheid van Djibouti werd de huidige nationale vlag aangenomen.

Djiboutiaanse vlag regels

Een Djiboutiaanse vlag als eerbetoon aan Djibouti hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Djiboutiaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Djiboutiaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Djibouti online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier