Djiboutiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC zijn we verheugd om de Djiboutiaanse vlag aan te bieden van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. De vlag van Djibouti is samengesteld uit twee gelijke horizontale banden - de bovenste is lichtblauw en de onderste is groen. In het midden van de vlag is een witte driehoek geplaatst, die de vorm van een speer heeft met daarin een vijfhoekige ster. Bij DVC weten we dat het belangrijk is om de vlaggen van verschillende landen op een betrouwbare en duurzame manier te tonen. Als je dus op zoek bent naar een Djibouti vlag van topkwaliteit, ben je bij DVC goed terecht.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Laat de vlag van Djibouti wapperen met DVC

Bij DVC kun je terecht voor het kopen van de vlag van Djibouti in verschillende formaten, materialen en afwerkingen. Hieronder vind je een overzicht van de opties die wij aanbieden:

 • Formaten: wij bieden Djiboutiaanse vlaggen in diverse formaten, van kleine tafelvlaggen tot grote mastvlaggen, zodat je altijd de juiste maat vindt voor jouw gelegenheid.
 • Materialen: onze Djibouti vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen met elk hun eigen kenmerken. Zo bieden wij bijvoorbeeld het sterke vlaggendoek Spun-Poly aan, geschikt voor gebruik in de mast, aan de gevel of op de boot. Daarnaast hebben wij ook tafelvlaggen van Acetaatzijde, een duurzaam materiaal dat geschikt is voor indoor gebruik.
 • Afwerkingen: om de bevestiging van de vlag eenvoudiger te maken, bieden wij verschillende afwerkingen aan. Voor onze gevel- en bootvlaggen kun je kiezen uit afwerkingen met kopband, lusje en koord. Voor onze mastvlaggen maken wij gebruik van kopband en clips voor gemakkelijk hijsen.
 • Zelf samenstellen: met onze online tool kun je zelf jouw Djibouti vlag samenstellen. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, formaten, afwerkingen en aantallen, zodat je verzekerd bent van een vlag die aan jouw wensen voldoet.

Bij DVC kun je rekenen op vlaggen van hoge kwaliteit, die bedrukt worden met zowel zeefdruk als digitaaldruk. Wij gebruiken alleen materialen van hoge kwaliteit en zorgen voor een goede afwerking van onze vlaggen, zodat je lang van jouw Djiboutiaanse vlag kunt genieten.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hoe onderhoud je de Djiboutiaanse vlag?

De Djibouti vlag is een belangrijk symbool van de natie en verdient daarom de juiste zorg en onderhoud om ervoor te zorgen dat hij er altijd op zijn best uitziet. Om ervoor te zorgen dat jouw vlag lang meegaat, is het belangrijk om de volgende tips in gedachten te houden:

 • Regelmatig wassen: de vlag kan vuil worden door weersomstandigheden of door stof en vuil. Was de vlag daarom regelmatig om hem schoon te houden. Gebruik hierbij een mild wasmiddel en spoel de vlag goed uit met koud water.
 • Vermijd extreme weersomstandigheden: hoewel de vlag ontworpen is om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden, is het toch belangrijk om hem niet bloot te stellen aan extreme hitte, kou, wind of regen. Hierdoor kan de stof beschadigd raken en de kleuren vervagen. Wij adviseren dus ook om de vlag uit de mast te halen bij windkracht 6.
 • Bewaar de vlag op de juiste manier: bewaar de vlag op een droge en koele plaats als je hem niet gebruikt, uit de buurt van direct zonlicht. Vouw de vlag netjes op en plaats hem in een kast of lade, zodat hij niet blootgesteld wordt aan stof of vuil.
 • Repareer beschadigingen: als je merkt dat de vlag beschadigd is, repareer deze dan zo snel mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld door losse draden te knippen of door kleine gaatjes te naaien. Zo voorkom je verdere beschadigingen en blijft de vlag in goede conditie.

Door de bovengenoemde tips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat jouw Djiboutiaanse vlag er altijd op zijn best uitziet en lang meegaat.

Wat is de betekenis van de kleuren in de Djiboutiaanse vlag?

De vlag van Djibouti bestaat uit twee horizontale banden - de bovenste is lichtblauw en de onderste is groen. In het midden van de vlag staat een witte driehoek met daarin een rode ster.

 • De lichtblauwe kleur staat voor de zee en de lucht, die beide van groot belang zijn voor Djibouti. Djibouti is een klein land gelegen aan de Rode Zee en de Golf van Aden en de zee speelt een belangrijke rol in de economie van het land. De lucht staat voor de vrijheid en het open karakter van de samenleving.
 • De groene kleur symboliseert het land en de vruchtbaarheid van de aarde. Djibouti is een droog en dor land, maar heeft wel een aantal vruchtbare gebieden waar gewassen worden verbouwd en vee wordt gehouden.
 • De witte driehoek staat voor vrede en harmonie en is het resultaat van het samenkomen van de lichtblauwe en groene banden. De rode ster staat voor de eenheid van het volk.

De vlag van Djibouti is dus een combinatie van symbolen die staan voor de belangrijkste elementen van het land en zijn volk. Het is een trotse en betekenisvolle vlag die de identiteit van Djibouti en zijn inwoners weerspiegelt.

Djiboutiaanse vlag kopen

Bij DVC kun je nu de vlag van Djibouti kopen! Wij garanderen de beste kwaliteit met de langste levensduur door onze jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen. Wij hebben alle wereldvlaggen op voorraad, waardoor wij een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen kunnen leveren.

Heb je vragen over het kopen van de vlag van Djibouti of wil je meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier. Bestel nu en hang binnenkort de prachtige Djibouti vlag in huis!

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de Djiboutiaanse vlag?

De Djibouti vlag bestaat uit twee horizontale banden van gelijke grootte, de bovenste band is lichtblauw van kleur en de onderste band is groen. In het midden van de vlag is een witte driehoek met daarin een vijfpuntige rode ster. De vlag van Djibouti werd aangenomen op 27 juni 1977, toen Djibouti onafhankelijk werd van Frankrijk. De kleuren en symbolen van de vlag weerspiegelen de geschiedenis, cultuur en geografie van het land.

Waar ligt Djibouti?

Djibouti is een land gelegen in de Hoorn van Afrika in het oosten van het continent. Het ligt aan de kust van de Rode Zee, ten zuiden van de Golf van Aden en grenst aan Eritrea in het noorden, Ethiopië in het westen en zuiden en Somalië in het zuidoosten.