Dominicaanse Republiek vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Vlag van de Dominicaanse Republiek kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van de Dominicaanse Republiek voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van de Dominicaanse Republiek kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de vlag van de Dominicaanse Republiek lang mooi blijven. Wanneer je voor een vlag van de Dominicaanse Republiek van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van de Dominicaanse Republiek kopen?

Op zoek naar een vlag van de Dominicaanse Republiek voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Dominicaanse Republiek vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van de Dominicaanse Republiek is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Dominicaanse Republiek tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Dominicaanse Republiek vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Dominicaanse Republiek vlag? Kies voor de vlag van de Dominicaanse Republiek van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van de Dominicaanse Republiek

De vlag van de Dominicaanse Republiek bestaat uit een wit symmetrisch kruis tussen rode en blauwe vlakken. Het midden van de vlag toont het wapen van de Dominicaanse Republiek. Er zijn drie soorten vlaggen waarvan twee het nationale wapen hebben, dit zijn de staatsvlag en de oorlogsvlag. De civiele vlag heeft geen wapen, maar burgers mogen ook de staatsvlag met wapen hijsen.

De vlag van de Dominicaanse Republiek is geïspireerd op de vlag van La Trinitaria, dit was een geheim genootschap met als doel een onafhankelijke Dominicaanse Republiek te stichten en de Haïtiaanse overheersing daarmee te bestrijden. La Trinitaria gebruikte een vlag die zij afgeleid hadden van de vlag van Haïti, deze vlag twee liggende banden in de kleuren blauw en rood. Deze vlag had ook al een wit kruis, ook stonden er tien witte sterren op deze vlag afgebeeld. Deze vlag zonden de sterren werd een paar maand nadat het land onafhankelijk was geworden op 27 februari 1844 gebruikt door de Dominicaanse Republiek. Een aantal jaar later, in 1861, werd de Dominicaanse Republiek bestuurd door de Spanjaarden, waarna er in 1863 een oorlog startte die twee jaar zou duren. In het jaar van het begin van deze oorlog tegen de Spanjaarden werd er een nieuwe vlag geïntroduceerd, deze is gelijk aan de huidige vlag.

De vlag van de Dominicaanse Republiek is naast het wapen van de Dominicaanse Republiek en het volkslied het symbool van de Dominicaanse Republiek. Het volkslied van de Dominicaanse Republiek is Quisqueyanos valientes, de muziek was meteen geliefd maar de tekst klopte eerst niet.

Vlag van de Dominicaanse Republiek regels

Een vlag als eerbetoon aan de Dominicaanse Republiek hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van de Dominicaanse Republiek gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van de Dominicaanse Republiek kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van de Dominicaanse Republiek online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier