Dominicaanse Republiek vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de betekenisvolle vlag van de Dominicaanse Republiek, hét symbool van trots en identiteit! Deze prachtige vlag toont een wit kruis, omringd door twee blauwe vlakken aan de linkerboven- en rechteronderkant, en twee rode vlakken elders. Samen met het wapen en het volkslied Quisqueyanos valientes vertegenwoordigt deze vlag de essentie van de Dominicaanse Republiek. Bij DVC kun je de Dominicaanse vlag bemachtigen en met trots laten wapperen. Kies voor kwaliteit en koop de Dominicaanse Republiek vlag bij DVC, dé specialist in vlaggen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Haal de vlag van de Dominicaanse Republiek in huis bij DVC

Haal nu de prachtige vlag van de Dominicaanse Republiek in huis bij DVC! Onze hoogwaardige producten bieden verschillende opties om aan jouw specifieke wensen te voldoen.

  • Voor een elegante en compacte weergave kun je kiezen voor de tafelvlag van Acetaatzijde. Met een formaat van 10 x 15 cm is deze Dominicaanse vlag perfect voor op je bureau, in vitrines of bij speciale gelegenheden. De tafelvlag wordt geleverd met een handig lusje en koord, waardoor je hem eenvoudig kunt bevestigen en verplaatsen.
  • Wil je de Dominicaanse Republiek vlag op een opvallende manier presenteren aan de buitenwereld? Dan is onze gevelvlag van Spun-Poly de ideale keuze. Met een formaat van 100 x 150 cm trekt deze vlag zeker de aandacht. De gevelvlag is uitgerust met een sterke kopband, lusje en koord, waardoor hij stevig aan een vlaggenstok van 2 meter kan worden bevestigd. Dit populaire formaat zorgt ervoor dat jouw boodschap duidelijk zichtbaar is.
  • Voor een indrukwekkende vertoning van de Dominicaanse Republiek vlag op een mast van 6 of 7 meter, raden we onze mastvlag van Spun-Poly aan. Met een formaat van 150 x 225 cm maakt deze vlag een groots statement. De mastvlag is voorzien van een stevige kopband en handige clips, waardoor hij veilig en stabiel op de mast kan worden bevestigd.

En dat is nog niet alles! Bij DVC profiteer je van onze aantrekkelijke staffelkorting. Bestel je 2 stuks of meer, dan ontvang je direct 5% korting op je aankoop. En bij aankoop van 10 stuks of meer geniet je zelfs van een royale korting van 10%. Zo wordt het aanschaffen van meerdere vlaggen nog voordeliger.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De rol van innovatie en technologie in de productie van vlaggen

Binnen de vlaggenindustrie spelen innovatie en technologie een essentiële rol, en bij DVC zijn we continu bezig met het verkennen en implementeren van nieuwe mogelijkheden. Door geavanceerde productiemethoden en moderne technologieën te omarmen, streven we ernaar om vlaggen van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid te leveren aan onze klanten.

Bij DVC kunnen we gedetailleerde ontwerpen en complexe patronen met een ongekende precisie op vlaggen drukken. Deze innovatie stelt ons in staat om maatwerkopties aan te bieden en vlaggen te produceren die perfect aansluiten bij de specifieke wensen en behoeften van onze klanten.

Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en technologieën die de duurzaamheid en weerbestendigheid van onze vlaggen verder verbeteren. Door te werken met hoogwaardige stoffen zoals polyester, die bestand zijn tegen UV-straling, verkleuring en scheuren, kunnen we vlaggen produceren die lang meegaan en hun kwaliteit behouden, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

Wij zijn trots op onze inzet voor innovatie en technologie in de productie van vlaggen. We blijven streven naar vooruitgang en ontwikkeling, zodat we onze klanten altijd de beste vlaggen kunnen bieden die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en visuele impact.

Het verhaal achter de Dominicaanse vlag

De vlag van de Dominicaanse Republiek is een belangrijk symbool dat de geschiedenis en strijd van het land weerspiegelt. Sinds de onafhankelijkheid in 1844 heeft de vlag een evolutie doorgemaakt, waarbij de huidige versie sinds 1863 nationaal erkend is. Het ontwerp van de Dominicaanse vlag, afgeleid van de vlag van de revolutionaire organisatie La Trinitaria, draagt een diepe symbolische betekenis die de moed, opoffering en verlangen naar vrijheid van het Dominicaanse volk vertegenwoordigt.

  • Ontwerp: de vlag bestaat uit een wit kruis dat de vier vlakken scheidt, waarbij de vlakken linksboven en rechtsonder blauw zijn en de vlakken linksonder en rechtsboven rood. In het midden van het witte kruis bevindt zich het nationale wapen, dat zichtbaar is op de staatsvlag en de oorlogsvlag.
  • Symboliek: de kleuren van de Dominicaanse vlag hebben symbolische betekenissen. Rood staat voor het vergoten bloed tijdens de strijd tegen de Haïtiaanse overheersers. Wit symboliseert de offers die het volk bracht voor vrijheid, en blauw staat voor eeuwige vrijheid.
  • Historische achtergrond: de vlag is gebaseerd op de vlag van La Trinitaria, die op haar beurt geïnspireerd was door de Haïtiaanse vlag. La Trinitaria, geleid door Pablo Duarte, speelde een cruciale rol bij het bevrijden van de Dominicaanse Republiek van Haïtiaanse overheersing tussen 1838 en 1844.

De vlag van de Dominicaanse Republiek is een krachtig symbool dat de geschiedenis, strijd en vastberadenheid van het volk weergeeft. Het blijft een herinnering aan de zoektocht naar vrijheid en onafhankelijkheid die de natie heeft gevormd.

Dominicaanse vlag kopen

Wil je zonder gedoe de vlag van de Dominicaanse Republiek van uitstekende kwaliteit kopen? Bij DVC, dé specialist in vlaggen en doeken, hebben we een uitgebreide voorraad van landenvlaggen, waaronder de vlag van de Dominicaanse Republiek. Wat betekent dit voor jou? Binnen slechts twee werkdagen kunnen we je een 100% Nederlands product leveren. Onze vlaggen zijn speciaal ontworpen om lang mee te gaan en met trots te tonen, zodat je er lang van kunt genieten.

Onze deskundige specialisten staan altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven bij het kopen van de Dominicaanse vlag. Of je nu vragen hebt over de Dominicaanse Republiek vlag of meer wilt weten over onze producten, wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chatfunctie op de website of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de vlag van de Dominicaanse Republiek?

De Dominicaanse vlag symboliseert de geschiedenis en strijd van het volk. Rood staat voor het vergoten bloed in de strijd, wit voor offers en blauw voor eeuwige vrijheid. Het witte kruis vertegenwoordigt het christelijk geloof, terwijl het nationale wapen welvaart, vrede en glorie symboliseert.

Waar staat de Dominicaanse Republiek om bekend?

De Dominicaanse Republiek staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige resorts en luxe vakantiebestemmingen. Daarnaast is het land bekend om zijn levendige muziek- en danscultuur, heerlijke Caribische gerechten en historische koloniale architectuur in steden zoals Santo Domingo.