Dominicaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Dominicaanse vlag kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Dominica voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Dominica kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Dominicaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Dominicaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Dominica kopen?

Op zoek naar een Dominicaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Dominicaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Dominica is gemaakt van het het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Dominicaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Dominicaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Dominicaanse vlag? Kies voor de vlag van Dominica van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Dominica

De vlag van Dominica heeft een donkergroene achtergrond met hierop een symmetrisch kruis dat uit drie strepen bestaat, deze strepen hebben de kleuren geel, zwart en wit en zijn allemaal een breed. In het midden van de vlag is een embleem geplaatst. Dit embleem is een rode cirkel met hierop een Sisseroupapegaai, om deze vogel zijn toen groene vijfpuntige sterren weergegeven met zwarte omlijning. De vlag bevat in totaal uit zeven kleuren.

De Sisserou papegaai is een centraal element in de vlag, deze vogel is de nationale vogel van Dominica. De Sisserou papegaai staat symbool voor de hoge ambities van Dominica. De tien groene sterren in het embleem symboliseren de tien deelgebieden van het land en de rode cirkel, waarop deze symbolen staan, staat voor gerechtigheid. Het gekleurde kruis, met de kleursamenstelling geel-zwart-wit, staat voor de christelijke Drie-eenheid, het geloof in God wordt gesymboliseerd door het kruis zelf. De kleuren hebben ook een eigen betekenis. Geel staat voor zonneschijn, citrusvruchten, bananen en de indianenvolken Cariben en Arowakken. De witte kleur staat voor de helderheid van het water en de zuiverheid van de menselijke ambities. De bodem van Dominica en de Afrikaanse herkomst van vele Dominicanen wordt gesymboliseerd door de zwarte kleur. De duidelijk aanwezige groene kleur staat voor het Dominciaanse landschap.

Voor 1978 voerde Dominica een Brits vaandel als nationale vlag, dit was een donkerblauwe vlag met in de linkerbovenhoek de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Op de rechterhelft van deze vlag was een embleem geplaatst dat herkenbaar is voor Dominica. Op 3 november 1978 werd de eerste eigen vlag van Dominica ingevoerd, deze vlag leek al erg op de huidige Dominicaanse vlag. Nadat er een paar kleine aanpassingen zijn gedaan is de huidige vlag in 1990 ingevoerd.

Vlag van Dominica regels

Een vlag als eerbetoon aan Dominica hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Dominica gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Dominica kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Dominica online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier