Dubai vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Dubai is een gigantische stad die bekend staat om zijn indrukwekkende skyline, weelderige luxe en bruisende cultuur. De Dubai vlag weerspiegelt deze grandeur en symboliseert de unieke identiteit van deze wereldberoemde bestemming. Met zijn levendige kleuren en simpele ontwerp is de vlag van Dubai een herkenbaar element. Bij DVC, dé specialist in vlaggen en masten, kunt u de Dubai vlag verkrijgen en een vleugje van deze adembenemende stad aan uw evenement, bedrijf of woonomgeving toevoegen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Dubai vlaggen voor evenementen: wat zijn de opties?

Ontdek de magie van Dubai met onze indrukwekkende vlaggen die perfect zijn voor evenementen! Bij DVC bieden we een scala aan opties om jouw specifieke wensen te vervullen:

Tafelvlag van Acetaatzijde:

 • Formaat: 10 x 15 cm
 • Gemaakt van hoogwaardig Acetaatzijde
 • Handig lusje en koord voor eenvoudige bevestiging
 • Perfect voor bureaus, vitrines en speciale gelegenheden

Gevelvlag van Spun-Poly:

 • Formaat: 100 x 150 cm
 • Gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal
 • Sterke kopband, lusje en koord voor stevige bevestiging aan een vlaggenstok van 2 meter
 • Trekt gegarandeerd de aandacht van voorbijgangers

Mastvlag van Spun-Poly:

 • Formaat: 150 x 225 cm
 • Gemaakt voor masten van 6 of 7 meter
 • Stevige kopband en handige clips voor veilige bevestiging
 • Maakt een groots statement en laat jouw Dubai vlag wapperen in de wind
Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De impact van weersomstandigheden op de levensduur van vlaggen

Weersomstandigheden hebben invloed op de levensduur van vlaggen. Hier zijn drie belangrijke factoren:

 • Zonnestraling en UV-licht: de zon en UV-licht vervagen vlagkleuren. Kies materialen die UV-straling weerstaan.
 • Wind en regen: sterke wind en hevige regen kunnen vlaggen beschadigen. Bevestig vlaggen stevig en gebruik waterdichte materialen.
 • Extreme temperaturen: lage en hoge temperaturen beïnvloeden de vlagstructuur. Kies vlaggen geschikt voor het lokale klimaat.

Bescherm vlaggen tegen weersinvloeden, onderhoud ze regelmatig en investeer in hoogwaardige vlaggen die lang meegaan. Laat je boodschap helder stralen, ongeacht het weer.

De herkomst van de vlag van Dubai

De vlag van Dubai, een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft een interessante oorsprong. Oorspronkelijk hadden alle emiraten een gemeenschappelijke rode vlag, een symbool van trouw aan de profeet Mohammed. Echter, in 1820 ondertekenden zes emiraten de Algemene verdragsovereenkomst met het Britse Rijk, waardoor ze onder Brits protectoraat kwamen te vallen. Dit verdrag dicteerde dat een witte baan aan de linkerzijde van de Dubai vlag moest worden toegevoegd als teken van erkenning van de Britse heerschappij.

Fujairah, het enige emiraat dat het verdrag niet ondertekende, behield de oorspronkelijke rode vlag. Daarentegen voegde Dubai een witte baan toe aan de linkerzijde, terwijl de rest van de vlag rood bleef. De rode kleur symboliseert nog steeds de verbondenheid met de profeet Mohammed, terwijl het wit de historische band met het Britse Rijk weerspiegelt

De vlag van Dubai, met zijn unieke combinatie van rood en wit, vertegenwoordigt de rijke geschiedenis en culturele identiteit van het emiraat. Het is een krachtig symbool van de tradities, waarden en dynamiek van Dubai in de moderne tijd.

Dubai vlag kopen

Bij DVC ben je aan het juiste adres als je de vlag van Dubai wilt kopen. Wij bieden niet alleen de beste kwaliteit vlaggen, maar ook een langdurige levensduur. Onze Dubai vlaggen worden vervaardigd met hoogwaardige materialen, zodat je verzekerd bent van een product dat lang mooi blijft en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Maar dat is niet alles wat we te bieden hebben. Bij DVC streven we naar de beste service voor onze klanten. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt. Onze specialisten staan voor je klaar via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier om je persoonlijk advies te geven. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en zorgen ervoor dat je tevreden bent met je aankoop.

Veelgestelde vragen

Waarom heeft Dubai een vlag?

De vlag van Dubai is een symbool van de identiteit en onafhankelijkheid van de stad. Het vertegenwoordigt de trots en de geschiedenis van Dubai als onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. De vlag van Dubai dient als een visuele weergave van de eenheid, cultuur en waarden van de inwoners van Dubai.

Welke taal wordt er gesproken in Dubai?

De officiële taal van Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten is het Arabisch. In het bijzonder wordt het lokale dialect, bekend als het Emirati-dialect of Khaleeji, veel gesproken. Daarnaast wordt er veel Engels gebruikt als een wijdverspreide tweede taal, vooral in zakelijke en toeristische omgevingen. Dubai is een kosmopolitische stad, dus je zult ook veel andere talen horen, zoals Hindi, Urdu, Tagalog en vele andere vanwege de internationale gemeenschap en het toerisme.