Duitse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je opzoek bent naar de Duitse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Duitsland voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg geleverd. De Duitse vlag is een sprekende driekleur, bestaande uit drie verticale banen met de kleuren zwart, geel en rood. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Duitsland kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Wanneer je voor een Duitse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Duitsland kopen?

Bij DVC wordt de Duitse vlag geproduceerd met zorg en toewijding. De vlag van Duitsland voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Duitse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Duitse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Duitse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. De Duitse vlag met haar heldere kleuren wordt van goede kwaliteit geleverd door DVC. Wil jij lang van jouw Duitse vlag genieten? Kies dan voor de vlag van Duitsland van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Duitse vlag

De Duitse vlag zoals wij deze nu kennen werd voor het eerst officieel vastgelegd in de Bondsvergadering van de Duitse Bond op 9 maart 1848. Hiervoor werd de Duitse vlag gebruikt als onofficieel vrijheidssymbool in de bevrijdingsoorlogen tegen Napoleon Bonaparte. In 1866 werd op aandringen van Otto von Bismarck in de eerste grondwet van de Noord-Duitse Bond de kleursamenstelling veranderd naar zwart-wit-rood. Na de Eerste Wereldoorlog werd de zwart-wit-rood samenstelling steeds minder populair, omdat die kleurencombinatie in verband werd gebracht met het onpopulaire keizerrijk. In 1919 werd de vlag weer vervangen door de huidige Duitse vlag met zwart-rood-goud. Op deze verandering kwam veel kritiek, dit is ook de reden dat men goud gebruikt in plaats van geel. De tegenstanders van de vlag noemden de kleursamenstelling zwart-rood-mosterd. In 1933 kwam de NSDAP op en werd de vlag veranderd naar een rode vlag met een hakenkruis. Na de Tweede Wereldoorlog werd in 1949 de Duitse vlag weer officieel zwart-rood-goud, ditmaal met een embleem waarop een graankrans met hamer en passer is afgebeeld. Bij de Duitse eenwording in 1990 werd het embleem verwijderd, hiermee ontstond de huidige vlag van Duitsland.

Na de Tweede Wereldoorlog zijn Duitsers gemiddeld genomen terughoudend met het hijsen van hun nationale vlag. Dit komt door de pijnlijke herinnering aan het Duits nationalisme in de eerste helft van de 20e eeuw. Sinds 22 maart 2005 heeft Duitsland officiële vlagdagen, deze hebben vooral te maken met herdenkingen en politiek.

Duitse vlag regels

Een Duitse vlag als eerbetoon aan Duitsland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Duitse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Duitse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Duitsland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier