Duitse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Een Duitse vlag voor op tafel, de boot, aan de gevel of aan de mast, bij ons vind je ze allemaal. Laat de sprekende driekleur wapperen op de manier die je wenst. Met onze vlag ben je verzekerd van een vlag die jarenlang meegaat. Kies je favoriet en bestel deze vandaag nog. Vanuit onze voorraad leveren we de vlag binnen 1 à 2 werkdagen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Duitse vlag: materiaal en formaat

De vlag van Duitsland voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot maken we van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat maar liefst 20% langer mee dan andere doeksoorten.

De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Duitse vlag bestaat uit 100% polyester.

Stel via de website je Duitse vlag samen zoals jij het wilt. Kies bij het samenstellen uit verschillende formaten zodat de Duitse vlag perfect past bij jouw vlaggenmast, gevel, boot of tafel.

Geschiedenis: kleuren Duitse vlag

De Duitse vlag zoals we hem nu kennen stamt uit 1848. De kleuren van de Duitse vlag zijn afkomstig van de middeleeuwse banier van de keizer van het Heilige Roomse Rijk. De drie kleuren staan symbolisch voor vastberadenheid (zwart), taaiheid (rood) en gulheid (goud).

De vlag heeft alleen niet al die tijd de samenstelling van zwart-rood-goud gehad. In de periode tussen nu en 1848 heeft de Duitse vlag veel verandering doorgemaakt:

  • In 1866 werd op aandringen van Otto von Bismarck de kleursamenstelling veranderd naar zwart-wit-rood. Echter minderde deze kleursamenstelling na de eerste wereld in populariteit
  • In 1919 werd de vlag daarom vervangen door het bekende zwart-rood-goud
  • In 1933 kwam de NSDAP op en de Duitse vlag werd vervangen voor een rode kleur met een hakenkruis
  • Na de tweede wereldoorlog werd in 1949 de vlag van Duitsland weer teruggedraaid naar het bekende zwart-rood-goud. Wel werd het embleem met een graankrans, hamer en passer aan de vlag toegevoegd
  • Bij de Duitse eenwording in 1990 werd dit embleem verwijderd van de vlag van Duitsland. Sindsdien is de Duitse vlag zoals we het nu kennen

Regels voor de vlag van Duitsland

Een Duitse vlag als eerbetoon aan Duitsland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Duitse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Alleen wanneer een landenvlag aan beide zijden door schijnwerpers wordt belicht mag deze na zonsondergang blijven hangen.

Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Duitse vlag kopen

Heb je vragen over het vlagprotocol of heb je andere vragen over de vlag van Duitsland? Bel voor vragen of advies met 031 (0)519 228 228 of gebruik onze online chatfunctie. We helpen je graag met deskundig advies zodat je de juiste Duitse vlag kunt bestellen.