Ecuadoraanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Ecuadoraanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Ecuador voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Ecuador kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Ecuadoraanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Ecuadoraanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Ecuador kopen?

Op zoek naar een Ecuadoraanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Ecuadoraanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Ecuador is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Ecuadoraanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Ecuadoraanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Ecuadoraanse vlag? Kies voor de vlag van Ecuador van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Ecuador

De vlag van Ecuador is een horizontale driekleur, maar niet een gebruikelijke horizontale driekleur. Een gebruikelijke Driekleur heeft drie gelijke horizontale banen, echter zijn de banen bij Ecuador niet gelijk. De bovenste baan bij de Ecuadoraanse vlag is twee keer zo groot als de andere twee en neemt dus de helft van de vlag in beslag. De kleurencombinatie van de vlag van Ecuador is geel-blauw-rood. In het midden van de vlag staat het wapen van Ecuador. De kleuren hebben een symbolische betekenis die teruggaat naar 1810, toen een Venezolaanse generaal de drie kleuren in gebruik nam in de oorlog tegen Spanje. Volgens die generaal stond blauw voor de oceaan, rood voor de terreur van Spanje en geel voor de nieuwe wereld. De huidige betekenis is anders, geel staat nu namelijk voor de landbouw, blauw voor de heldere luchten en de oceaan en rood voor de gestorvenen in de Ecuadoraanse onafhankelijkheidstrijd.

Het wapen is een ovaal schild met daaromheen de Ecuadoraanse vlag. Op het schild is een berg te zien en een rivier met daarop een boot. De rivier is de Guayas, de grootste rivier die op de grote oceaan uitmondt, de boot die is afgebeeld heet ook de Guayas en was het eerste zeewaardige stoomschip aan de westkust van Zuid-Amerika. De boot symboliseert handel en samen met de boot moet de rivier de kustregio symboliseren. De berg staat symbool voor het binnenland. Bovenaan het schild staat een zon en daarnaast een aantal sterrenbeelden namelijk: de ram, de stier, de tweeling en de kreeft. Deze sterrenbeelden staan voor de maanden maart tot en met juli 1845 toen er een onafhankelijks oorlog plaatsvond. Bovenop het schild zit een Andescondor, dat is een soort Gier, die macht, kracht en grootsheid symboliseert.

De huidige vlag van Ecuador werd in 1860 aangenomen, al is de wet van de huidige vlag uit 1900. Er was behoefte aan een nieuwe vlag, de vlag was namelijk ingevoerd door een erg onpopulaire leider. Door deze associatie was de toenmalige vlag erg onpopulair.

Ecuadoraanse vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Ecuador hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Ecuador gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Ecuador kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Ecuador online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier