Ecuadoraanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC ben je aan het juiste adres voor Ecuadoriaanse vlaggen van uitstekende kwaliteit. De vlag van Ecuador bestaat uit drie horizontale banen in geel, blauw en rood, met in het midden het wapen van Ecuador waarbij het gele gedeelte breder is en de andere twee banden even breed zijn. Onze vlaggen zijn duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden. Bestel nu jouw Ecuador vlag bij DVC en laat zien dat je dit prachtige land steunt met een vlag van topkwaliteit.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

De afwerkingsopties voor de Ecuadoriaanse vlag

Bij DVC bieden wij diverse afwerkingsopties voor de Ecuador vlag, zodat je de vlag kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften en gebruik. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

  • Formaten: onze Ecuadoriaanse vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van klein tot groot. Zo hebben we bijvoorbeeld tafelvlaggen, gevelvlaggen en mastvlaggen in ons assortiment. Of je nu een kleine vlag nodig hebt voor binnengebruik of een grote vlag voor buitengebruik, bij DVC vind je altijd de juiste maat.
  • Materialen: wij bieden verschillende materialen aan voor onze Ecuador vlaggen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zo hebben we bijvoorbeeld vlaggen van Spun-Poly, een sterk en duurzaam materiaal dat geschikt is voor buitengebruik. Voor tafelvlaggen bieden wij acetaatzijde, een sterk glanzend materiaal, ideaal voor binnen gebruik.
  • Afwerkingen: om de vlag eenvoudig te bevestigen, bieden wij verschillende afwerkingsopties aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit afwerkingen met kopband, lusje en koord voor onze gevelvlaggen. Voor onze mastvlaggen gebruiken wij kopband en clips voor gemakkelijk hijsen. Daarnaast voorzien wij de vlag ook van een zoom, voor extra stevigheid en een mooie afwerking.
  • Zelf samenstellen: wil je graag zelf jouw Ecuador vlag samenstellen? Dat kan gemakkelijk met onze online tool. Hierin kun je kiezen uit verschillende materialen, formaten, afwerkingen en aantallen. Zo ben je verzekerd dat jouw vlag precies naar wens is.

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit en zorgen wij voor een hoogwaardige afwerking van onze vlaggen. Wij hebben jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen en maken alleen gebruik van materialen van hoge kwaliteit, zodat je lang van jouw kleurrijke Ecuadoriaanse vlag kunt genieten.

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De rol van innovatie en technologie in de productie van vlaggen

De wereld van vlaggenproductie heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van innovatie en technologie. Dankzij deze ontwikkelingen is het nu mogelijk om vlaggen van hoge kwaliteit te produceren met behulp van geavanceerde technologieën en innovatieve materialen.

Een van de belangrijkste innovaties op het gebied van vlaggenproductie is digitale druktechnologie. Met deze technologie is het mogelijk om complexe en gedetailleerde ontwerpen met een hoge resolutie op vlaggen te drukken. Digitale druk biedt ook de mogelijkheid om kleine oplages te produceren tegen betaalbare prijzen, wat vooral gunstig is voor bedrijven die op zoek zijn naar gepersonaliseerde vlaggen voor promotionele doeleinden.

Daarnaast heeft de ontwikkeling van nieuwe materialen de productie van duurzame vlaggen mogelijk gemaakt. Materialen zoals gerecyclede stoffen en milieuvriendelijke inkt dragen bij aan een duurzamere productie en dragen bij aan het verminderen van de impact op het milieu. Ook is er geavanceerdere apparatuur beschikbaar gekomen voor het snijden, naaien en afwerken van vlaggen, waardoor de kwaliteit van de afwerking verbeterd is en de vlaggen langer meegaan.

De geschiedenis van de vlag van Ecuador

De vlag van Ecuador heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de onafhankelijkheidsbeweging in Zuid-Amerika in de 19e eeuw. We hebben de meest interessante weetjes voor je op een rijtje gezet:

  • Op 10 augustus 1809 vond de Quito-opstand plaats, een poging om het Spaanse koloniale regime omver te werpen. Het gebruik van een geel-blauw-rode vlag was een belangrijk symbool tijdens de opstand en deze kleurencombinatie werd later gebruikt als basis voor de vlag van Ecuador.
  • In 1820 verklaarde het grondgebied dat nu Ecuador is zich onafhankelijk van Spanje en werd het deel van de Gran Colombia. De vlag van Gran Colombia had dezelfde geel-blauw-rode kleurencombinatie, maar was anders gepositioneerd dan de huidige Ecuador vlag.
  • Na de afscheiding van Ecuador van Gran Colombia in 1830 werd de huidige vlag van Ecuador officieel aangenomen. Deze bestaat uit drie horizontale banden van gelijke grootte: geel, blauw en rood, van boven naar beneden.
  • De kleuren van de vlag hebben verschillende betekenissen. Geel symboliseert de rijkdom en vruchtbaarheid van het land, blauw staat voor de zee en de lucht en rood symboliseert het bloed van de strijders die vochten voor de onafhankelijkheid van Ecuador.
  • De vlag is door de jaren heen enkele malen aangepast, onder andere in 1900 toen er een wapen werd toegevoegd en in 2009 toen er een kleinere versie van het wapen werd geplaatst in het midden van de vlag.

Ecuadoriaanse vlag kopen

Koop de vlag van Ecuador nu bij DVC! Wij bieden de beste kwaliteit vlaggen met een lange levensduur en hebben alle wereldvlaggen op voorraad. Dit betekent dat we een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen kunnen leveren.

Onze specialisten staan altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Wil je meer weten over onze producten of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste Ecuadoriaanse vlag? Neem dan gerust contact met ons op via ons telefoonnummer 0519-228228, onze chat of het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat staat er op de vlag van Ecuador?

De vlag van Ecuador heeft drie horizontale banen in de kleuren geel (bovenaan), blauw en rood, met in het midden van de gele baan het nationale wapenschild van Ecuador. De gele baan staat voor de zon en het goud van het land, de blauwe baan voor de oceaan en de lucht, en de rode baan voor het bloed dat vergoten is door degenen die vochten voor onafhankelijkheid en vrijheid. Het wapenschild toont de Andes en een bergtop die een vulkaan voorstelt, met daarbovenop een opkomende zon.

Welke vogel staat op de vlag van Ecuador?

De vogel die op de Ecuador vlag staat is de Andescondor (Vultur gryphus), een grote vogelsoort die voorkomt in de Andes-bergen van Zuid-Amerika. De Andescondor is een belangrijk nationaal symbool van Ecuador en staat afgebeeld in het midden van de vlag, met uitgespreide vleugels, omringd door een gele zon met zestien stralen en twee stroken in de kleuren blauw en rood. De condor wordt beschouwd als een heilige vogel in veel inheemse culturen in de Andes-regio en wordt geassocieerd met kracht, wijsheid en vrijheid.