Egyptische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Egyptische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Egypte voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Egypte kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Egyptische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Egyptische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Egypte kopen?

Op zoek naar een Egyptische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Egyptische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Egypte is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Egyptische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Egyptische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Egyptische vlag? Kies voor de vlag van Egypte van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Egyptische vlag

De Egyptische vlag is een horizontale driekleur, dit betekent dat de vlag van Egypte is opgebouwd uit drie liggende banen met drie verschillende kleuren. Op het midden van de vlag, in de witte baan, is een symbool geplaatst. De kleursamenstelling van de Egyptische vlag is afgeleid van het panarabisme, de kleuren worden ook wel de Pan-Arabische kleuren genoemd. De kleurvolgorde is van boven naar beneden rood-wit-zwart. Het symbool in de middelste witte baan is het wapen van Egypte, een gouden Saladins Adelaar. Deze adelaar is een figuur uit de heraldiek en is vernoemd naar de sultan Saladin, deze Ajjoebidische sultan gebruikte dit symbool in zijn eigen wapen.

De Pan-Arabische kleuren komen terug in veel vlaggen, onder andere de vlag van Irak heeft deze kleursamenstelling. De kleuren van de vlag van Egypte hebben een specifieke betekenis, de rode kleur staat voor de Revolutie in Egypte, de witte kleur symboliseert de stralende toekomst en de zwarte kleur doet denken aan de donkere dagen in het verleden van de Revolutie. De oorlogsvlag ter zee van Egypte lijkt sterk op de staatsvlag van Egypte, echter heeft deze twee gekruiste ankers in het wit geplaatst in de linkerbovenhoek. Ook is de adelaar aangepast op de oorlogsvlag ter zee, op de borst van de adelaar is namelijk een schild geplaatst met de kleursamenstelling van de Egyptische vlag. De vlag van het leger is hetzelfde als de staatsvlag, maar dan met twee gekruiste zwaarden in de linkerbovenhoek.

Egypte heeft een aantal vlaggen gekend. Toen Egypte onafhankelijk werd in 1922 kreeg het land een groene vlag met een maan en drie sterren, de sterren stonden voor de christenen, moslims en joden in het land. Enkele jaren later in 1958 werd de vlag aangepast naar een vlag met de kleursamenstelling rood-wit-zwart. Hierin werden twee groene sterren geplaatst. Egypte voerde van 1972 tot 1984 een vlag met een havik, deze havik werd in 1948 vervangen door een adelaar. Met deze adelaar ontstond de huidige vlag, deze wordt dus al sinds 1948 gevoerd.

Egyptische vlag regels

Een Egyptische vlag als eerbetoon aan Egypte hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Egyptische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Egyptische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Egypte online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier