Equatoriaal-Guinese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Equatoriaal-Guinese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Equatoriaal-Guinea voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Equatoriaal-Guinea kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Equatoriaal-Guinese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Equatoriaal-Guinese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Equatoriaal-Guinea kopen?

Op zoek naar een Equatoriaal-Guinese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Equatoriaal-Guinese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Equatoriaal-Guinea is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Equatoriaal-Guinese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Equatoriaal-Guinese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Equatoriaal-Guinese vlag? Kies voor de vlag van Equatoriaal-Guinea van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Equatoriaal-Guinese vlag

De Equatoriaal-Guinese vlag is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag van Equatoriaal-Guinea is opgebouwd uit drie liggende banen. De bovenste baan heeft de kleur groen, de middelste heeft een witte kleur en de onderste is rood van kleur. Aan de hijszijde, dus de linkerkant van de vlag, is een blauwe driehoek te zien. In het midden van de vlag is het wapen van Equatoriaal-Guinea getoond.

De kleuren van de Equatoriaal-Guinese vlag hebben allemaal een eigen unieke betekenis. De groene kleur symboliseert het oerwoud van het land en alle natuurschatten van Equatoriaal-Guinea. Het wit symboliseert de vrede en het rood staat symbool voor de onafhankelijkheidsstrijd. De blauwe kleur staat voor het water dat Bioko, Annobon en het vaste land aan elkaar verbindt. Het Equatoriaal-Guinese wapen in de witte band toont een mangroveboom met hierboven zes gele sterren, onder dit geheel is de tekst “Unidad Paz Justica” geplaatst. De tekst onder het schild betekent “Eenheid, Vrede, Gerechtigheid”.

Deze huidige vlag is aangenomen op 21 augustus 1979, hiervoor zijn er echter al een aantal andere Equatoriaal-Guinese vlaggen geweest. In 1968 werd er een vlag aangenomen die de basis vormt van de huidige vlag, deze vlag had geen wapen en de kleur blauw op de vlag was iets donkerder dan de huidige kleur. In deze tijd had de vlag nog geen wapen, dit kwam doordat hier onduidelijkheid over heerste. Van 1973 tot 1979 was Equatoriaal-Guinea een dictatuur onder Francisco Macías Nguema, in deze periode werd het wapen gewijzigd en er verscheen in 1978 een nieuwe Equatoriaal-Guinese vlag. Deze nieuwe vlag toonde een wapen, deze vlag was echter van korte duur. In 1979, een jaar na de aanname van de vorige vlag, werd het wapen veranderd en daarmee ook de vlag. Het ontwerp uit dit jaar is sindsdien nooit meer veranderd en wordt in Equatoriaal-Guinea gevoerd als huidige vlag.

Equatoriaal-Guinese vlag regels

Een Equatoriaal-Guinese vlag als eerbetoon aan Equatoriaal-Guinea hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Equatoriaal-Guinese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Equatoriaal-Guinese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Equatoriaal-Guinea online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier