Eritrea vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Eritrese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Eritrea voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Eritrea kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Eritrese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Eritrese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Eritrea kopen?

Op zoek naar een Eritrese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Eritrese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Eritrea is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Eritrese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Eritrese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Eritrese vlag? Kies voor de vlag van Eritrea van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Eritrea

De vlag van Eritrea bestaat uit een rode rechthoek die met een kant de gehele hijszijde raakt en de punt reikt tot het midden van de andere zijde. Door deze rode driehoek ontstaan er twee rechthoekige driehoeken, de bovenste is groen en de onderste blauw. De vlag toont in de rode driehoek een gouden embleem. De drie kleuren van de driehoeken hebben elk een symbolische betekenis. Groen staat symbool voor de landbouw en de vruchtbaarheid van Eritrea, het blauw staat oor de oceaan en het rood symboliseert het bloed dat er vloeide tijdens de onafhankelijkheidsstrijd. Het embleem toont een gouden olijftak met hieromheen een gouden olijfkrans, dit embleem staat symbool voor de vrede en is een eerbetoon aan de Verenigde Naties en de rol die zij speelden bij de Eritrese onafhankelijkheidsstrijd.

Eritrea heeft voor haar huidige vlag een aantal andere vlaggen gevoerd. Van 1885 tot 1941 is in Eritrea de Italiaanse vlag gevoerd, Eritrea was in deze tijd namelijk een kolonie van Italië. De Italianen werden door de Geallieerden uit Eritrea verdreven in 1941, dit in verband met de Tweede Wereldoorlog. Na deze gebeurtenis werd Eritrea een Brits protectoraat, dit was echter van korte duur. Een aantal jaar later in werd Eritrea een federatie met Ethiopië, dit zorgde ervoor dat het land in 1952 een eigen vlag in gebruik nam. Deze vlag had lichtblauw als achtergrondkleur en hierop werd een groene olijfkrans om een groene olijftak getoond. Later was er in Eritrea een verbod op de eigen vlag en mocht alleen de vlag van Ethiopië gehesen worden. Er brak in Eritrea een onafhankelijkheidsoorlog uit, deze kwam tot zijn eind in 1991. Vier jaar later werd de huidige vlag aangenomen als nationale vlag van Eritrea.

Eritrese vlag regels

Een Eritrese vlag als eerbetoon aan Eritrea hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Eritrese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Eritrese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Eritrea online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier