Ethiopische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Ethiopische vlag, waar de Pan-Afrikaanse kleuren hun oorsprong vinden, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Ethiopië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Ethiopië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Ethiopische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Ethiopische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Ethiopië kopen?

Op zoek naar een Ethiopische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Ethiopische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Ethiopië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Ethiopische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Ethiopische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Ethiopische vlag? Kies voor de vlag van Ethiopië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Ethiopische vlag

De vlag van Ethiopië is een horizontale driekleur met het nationale embleem in het midden. De driekleur betekent dat de Ethiopische vlag bestaat uit drie verticale banen, bij de vlag van Ethiopië zijn de kleuren van boven naar beneden groen-geel-rood. In het midden van de vlag staat het embleem, een blauwe cirkel waar een gouden pentagram met zonnestralen op getoond wordt. De kleuren hebben allemaal ook een betekenis gekregen. Groen staat voor de rijkdom en de vruchtbaarheid van het land, maar ook voor hoop. De gele kleur staat voor religieuze vrijheid en vrede, rood staat voor de offers die de hun ouders en grootouders hebben gemaakt in verdediging van Ethiopië. Het embleem is op de vlag van Ethiopië relatief nieuw, voor het embleem werd een “lege” vlag gehesen. Pas in 1996 kreeg de vlag het huidige embleem met de ster, de ster staat voor de heldere toekomst van Ethiopië.

De kleuren van de vlag zijn al sinds de 17e eeuw in verband te brengen met Ethiopië. Nadat de Ethiopiërs de Italianen versloegen bij de slag bij Adwa in 1896, en daarmee heel Europa verraste, omdat ze als Afrikaans land een Europees land hadden verslagen, voerden ze een horizontale driekleur in als vlag. Deze driekleur had echter een andere combinatie dan de huidige vlag. De vlag van 1896 was rood-geel-groen in plaats van het huidige groen-geel-rood. In 1914 werd de huidige kleurcombinatie ingevoerd en vanaf 1941 had de vlag van Ethiopië een bruine leeuw van Juda op de vlag. Met deze vlag werd Ethiopië een groot en modern land en de Pan-Afrikaanse kleuren zijn dan waarschijnlijk ook van deze vlag afgeleid. In 1974 werd de leeuw van de vlag gehaald en bleef de vlag “leeg”. Na een aantal emblemen in de laatste decennia van de 20e eeuw werd er vanaf 1996 een ster als embleem gebruikt en vanaf 2009 is de huidige vlag van Ethiopië in gebruik.

Ethiopische vlag regels

Een Ethiopische vlag als eerbetoon aan Ethiopië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Ethiopische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Ethiopische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Ethiopië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier