Ethiopische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de prachtige Ethiopische vlag, een horizontale driekleur met het nationale embleem in het midden. De vlag bestaat uit drie verticale banen in de volgorde van groen, geel en rood. Het embleem, een blauwe cirkel met een gouden pentagram en zonnestralen, siert het centrum van de vlag. Bij DVC, dé specialist in vlaggen, bieden wij jou de mogelijkheid om deze prachtige Ethiopië vlag van hoge kwaliteit te kopen. Voeg een vleugje culturele pracht toe aan je collectie en bestel nu de vlag van Ethiopië bij DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Maak gebruik van de online configurator

Wil je een landenvlag volledig naar jouw wensen samen te stellen? Maak dan gebruik van onze handige online configurator bij DVC! Het bestelproces is eenvoudig en verloopt als volgt:

  • Kies de gewenste toepassing die perfect aansluit bij jouw behoeften, zoals een tafelvlag, gevelvlag of mastvlag.
  • Selecteer het gewenste formaat uit de diverse beschikbare opties, variërend van 10 x 15 cm tot 200 x 300 cm.
  • Maak een keuze tussen het Spun-Poly of Acetaatzijde doek, afhankelijk van jouw voorkeur.
  • Personaliseer jouw Ethiopië vlag verder door de gewenste uitvoering te selecteren, inclusief kopband, lusje, koord en clips.
  • Geef tot slot aan hoeveel vlaggen je wilt bestellen.

Met behulp van onze online configurator heb je volledige controle over het ontwerp en de specificaties van jouw landenvlag. Begin vandaag nog met het creëren van jouw unieke vlag van Ethiopië en bestel moeiteloos bij DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Nieuwe ontwikkelingen in de productie van Ethiopische vlaggen

De productie van Ethiopië vlaggen heeft de laatste tijd interessante ontwikkelingen doorgemaakt. Met geavanceerde productietechnieken en hoogwaardige materialen worden vlaggen van ongeëvenaarde kwaliteit vervaardigd.

Innovatieve drukmethoden zoals de digitale print zorgen voor heldere en levendige kleuren, terwijl duurzame stoffen de vlaggen bestand maken tegen diverse weersomstandigheden.

Bovendien wordt er steeds meer aandacht besteed aan maatschappelijk verantwoorde productie, waarbij milieuvriendelijke inkten en gerecyclede materialen worden gebruikt.

Deze nieuwe ontwikkelingen garanderen niet alleen prachtige en duurzame vlaggen, maar dragen ook bij aan een betere toekomst voor zowel consumenten als het milieu.

De rijke geschiedenis van de Ethiopische vlag

De vlag van Ethiopië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. Na de overwinning van Ethiopië op Italië in de slag bij Adwa in 1896, introduceerden ze een horizontale driekleur als vlag. De oorspronkelijke kleurcombinatie was rood-geel-groen, maar in 1914 werd deze gewijzigd naar de huidige groen-geel-rode volgorde.

Vanaf 1941 sierde een bruine leeuw van Juda de vlag, symbolisch voor de monarchie en de vermeende afstamming van Koning Salomo. Tijdens de heerschappij van de Dergue en de Democratische Volksrepubliek Ethiopië werden verschillende emblemen toegevoegd en verwijderd. De leeuw moest plaatsmaken voor de emblemen van de respectievelijke regimes. Toen de teloorgang van het communisme ook in Ethiopië tot een wisseling van de macht leidde, werd het embleem verwijderd en bleef de vlag "kaal".

Pas in 1996 kreeg de Ethiopische vlag haar huidige embleem, een blauwe cirkel met een gouden pentagram en zonnestralen. Hoewel dit embleem door sommigen niet wordt erkend, vertegenwoordigt het de heldere toekomst van Ethiopië. De vlag van Ethiopië heeft een diepe symboliek en is tevens de basis geweest voor de Pan-Afrikaanse kleuren. Bij DVC bieden we hoogwaardige Ethiopië vlaggen aan die trouw blijven aan hun rijke traditie. Ontdek de historie en betekenis van deze prachtige vlag bij ons.

Ethiopische vlag kopen

Bij DVC kun je moeiteloos de hoogwaardige vlag van Ethiopië kopen. Wij garanderen de beste kwaliteit en langdurige duurzaamheid van onze vlaggen. Met ons uitgebreide assortiment hebben we alle wereldvlaggen op voorraad, zo ook de Ethiopië vlag. Hierdoor kunnen we je binnen twee werkdagen een 100% Nederlands product leveren, snel en betrouwbaar.

Onze deskundige specialisten staan altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven en al je vragen te beantwoorden. Of het nu gaat om de aankoop van de Ethiopische vlag of om andere productinformatie, je kunt op ons vertrouwen. Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chat op de website of het handige contactformulier. Bestel vandaag nog de vlag van Ethiopië bij DVC en profiteer van de voordelen van onze hoogwaardige producten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kleuren van de Ethiopische vlag?

De vlag van Ethiopië bestaat uit drie horizontale banen van gelijke breedte. Van boven naar beneden zijn de kleuren van de vlag groen, geel en rood. Elke kleur heeft een symbolische betekenis voor het land. Groen staat voor de rijkdom en vruchtbaarheid van Ethiopië, maar vertegenwoordigt ook hoop en optimisme voor de toekomst. Geel staat voor religieuze vrijheid en vrede. Rood symboliseert de moed en offers van de voorouders van Ethiopië in de strijd voor de onafhankelijkheid en verdediging van het land.

Welk nationaal embleem staat in het midden van de vlag van Ethiopië?

In het midden van de Ethiopische vlag staat een blauwe cirkel waarin een gouden pentagram met zonnestralen wordt afgebeeld. Dit nationale embleem vertegenwoordigt de heldere toekomst van Ethiopië. Het pentagram symboliseert de vijf belangrijkste regio's van het land, terwijl de zonnestralen staan voor welvaart en groei.