Faeröer eilanden vlag

Vanaf € 57,07 € 69,05 incl.btw

Bij DVC, dé specialist in vlaggen, vind je de hoogwaardige Faeröer Eilanden vlag die bekendstaat als "Merkið", oftewel "het merk". Of je nu op zoek bent naar een vlag voor aan de gevel of in de mast, bij ons ben je aan het juiste adres. Onze vlaggen worden met zorg vervaardigd en geleverd, en dankzij onze jarenlange ervaring garanderen we een kleurechte, wind-, water- en UV-bestendige Faeröerse vlag. Het duurzame vlaggendoek zorgt ervoor dat de levendige kleuren van de Faeröer Eilanden vlag langdurig mooi blijven. Kies voor een vlag van de Faeröer Eilanden van DVC en geniet van langdurig vlagplezier aan je gevel of mast!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

De Faeröer Eilanden vlag voor aan de gevel of in de mast

Wil je de Faeröer Eilanden trots laten zien? Kies dan voor onze hoogwaardige gevelvlag en mastvlag! Hieronder vind je meer informatie over beide opties:

  • Gevelvlag: onze gevelvlag van Spun-Poly heeft een formaat van 100 x 150 cm, perfect om aan je gevel te hangen. De vlag wordt geleverd met een stevige kopband, een handig lusje en koord. Geschikt voor een vlaggenstok van 2 meter. Dit populaire formaat zorgt ervoor dat je Faeröerse vlag goed zichtbaar is voor iedereen die voorbij komt.
  • Mastvlag: als je een indrukwekkende mastvlag wilt, is ons Spun-Poly exemplaar de ideale keuze. Met een formaat van 150 x 225 cm is deze Faeröerse vlag groter en geschikt voor een mast van 6 of 7 meter. De mastvlag heeft een stevige kopband en clips voor een veilige bevestiging.

Spun-Poly is een hoogwaardige polyesterstof die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Het materiaal is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor jouw vlag van de Faeröer Eilanden langer meegaat en zijn kleur behoudt. Of je nu kiest voor de gevelvlag of mastvlag, beide zijn gemaakt van dit duurzame Spun-Poly materiaal, zodat je verzekerd bent van een vlag die lang meegaat en er altijd mooi uitziet.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De productie van kleuren in onze vlaggen

Bij DVC gaan we tot het uiterste om prachtige kleuren te creëren in onze vlaggen. Door zorgvuldig gebruik te maken van kleurstoffen, pigmenten en hoogwaardige textielvezels, streven we naar levendige en duurzame kleuren in al onze vlaggen. Hieronder volgen de belangrijkste stappen in ons kleurproductieproces:

  • Mengproces: tijdens de productie mengen we zorgvuldig kleurstoffen en pigmenten met speciaal geselecteerde textielvezels. Deze combinatie vormt de basis voor de gewenste kleur.
  • Bindmiddelen: door bindmiddelen zoals olie, acryl of water toe te voegen, creëren we de juiste consistentie en kracht van de verf. Dit zorgt ervoor dat de kleuren consistent blijven en reproduceerbaar zijn.
  • Verhoudingen en metingen: het vinden van de juiste verhoudingen tussen kleurstoffen, pigmenten en bindmiddelen is cruciaal. Onze deskundige professionals passen kleurformules aan om aan de specifieke wensen van onze klanten te voldoen. Soms worden zelfs nauwkeurige metingen in milliliters toegepast om de kleurformules tot in perfectie te finetunen.
  • Hoogwaardige doeksoorten: om de kleuren te beschermen tegen de invloed van zonlicht en weersomstandigheden, gebruiken we hoogwaardige doeksoorten. Deze materialen zorgen ervoor dat onze vlaggen lang meegaan en de kleuren behouden.

De symboliek achter de Faeröerse vlag

De vlag van de Faeröer eilanden is een belangrijk symbool dat diepgewortelde betekenissen draagt. Geïnspireerd door de vlag van IJsland, bestaat deze witte vlag uit een rood Scandinavisch kruis met een blauwe omlijning. Het ontwerp, bedacht door Jens Oliver Lisberg, Paula Dahl en Janus Øssursson tijdens hun studie in Denemarken, werd voor het eerst gebruikt in 1931.

Op 25 april 1940 erkenden de Britse autoriteiten de vlag van de Faeröer Eilanden als scheepvaartvlag, waardoor de schepen van de Faeröer eilanden onderscheiden konden worden van de Deense schepen die in handen waren van de Duitsers. Deze dag, 25 april, wordt nog steeds gevierd als de nationale feestdag genaamd "Flaggdagur".

Hoewel de Faeröer Eilanden vlag overeenkomsten vertoont met vlaggen van andere Scandinavische landen, hebben de kleuren wel een eigen betekenis. Het wit symboliseert het schuim van de golven en de pure lucht op de Faeröer eilanden. Het blauw en rood vinden hun oorsprong in een traditionele hoofdtooi die op de eilanden werd gedragen.

Met zijn naam "Merkið", wat "het merk" betekent, vertegenwoordigt de Faeröerse vlag de trots en identiteit van het eilandvolk. Het is een krachtig symbool van hun geschiedenis, cultuur en verbondenheid met de prachtige omgeving van de Faeröer eilanden.

Faeröerse vlag kopen

Wil je de vlag van de Faeröer Eilanden kopen van hoogwaardige kwaliteit en met snelle levering? Bij DVC ben je aan het juiste adres! Onze vlaggen worden met zorg geproduceerd, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit en een langdurige levensduur.

Onze specialisten staan voor je klaar via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier om je persoonlijk advies te geven. Als je specifieke vragen hebt over het kopen van de vlag van de Faeröer Eilanden, helpen wij je graag verder. Bij DVC streven we ernaar om je de beste service en een probleemloze ervaring te bieden.

Veelgestelde vragen

Hoe is de Faeröerse vlag ontstaan?

De Faeröerse vlag, geïnspireerd door de IJslandse vlag, werd ontworpen door Jens Oliver Lisberg, Paula Dahl en Janus Øssursson tijdens hun studie in Denemarken. In 1931 voor het eerst gebruikt, erkend als scheepvaartvlag in 1940 en later in 1948 als landsvlag. De kleuren hebben symbolische betekenissen en verwijzen naar golven, lucht en traditie.

Bij welk land horen de Faeröer Eilanden?

De Faeröer Eilanden zijn een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken. Gelegen in de Noord-Atlantische Oceaan, bestaat het uit 18 eilanden. Hoewel het deel uitmaakt van Denemarken, heeft het zijn eigen regering en wetgeving. Het geniet een aanzienlijke mate van autonomie, behalve op gebieden zoals buitenlands beleid en defensie.