Faeröer eilanden vlag

Vanaf € 36,00 € 43,56 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Faeröer eilanden vlag, met als bijnaam “Merkið” wat “het merk” betekent, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van de Faeröer eilanden voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van de Faeröer eilanden kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Faeröer eilanden vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Faeröer eilanden vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Faeröer eilanden kopen?

Op zoek naar een Faeröer eilanden vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Faeröer eilanden vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van de Faeröer eilanden is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Faeröer eilanden tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Faeröer eilanden vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Faeröer eilanden vlag? Kies voor de vlag van de Faeröer eilanden van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Faeröer eilanden vlag

De vlag van de Faeröer eilanden is een witte vlag met hierop een Scandinavisch kruis, dit Scandinavisch kruis is rood van kleur met hieromheen een blauwe omlijning. De vlag van de Faeröer eilanden is geïnspireerd op de vlag van IJsland en heeft dan ook hetzelfde ontwerp en dezelfde kleuren, wel zijn de kleuren omgewisseld. De IJslandse vlag is echter weer geïnspireerd op de Deense vlag, de Dannebrog. De ontwerpers van de vlag van de Faeröer eilanden zijn Jens Oliver Lisberg, Paula Dahl en Janus Øssursson, zij ontwierpen deze vlag terwijl ze in Denemarken studeerden.

De vlag werd voor het eerst gebruikt in 1931, de vlag is op 25 april 1940 erkend als scheepvaartvlag. Deze dag, 25 april, is nog altijd een nationale feestdag genaamd “Flaggdagur”. De vlag werd erkend door de Britse autoriteiten, deze hadden de Faeröer eilanden namelijk in bezit en vonden het handig om de schepen van de Faeröer eilanden te kunnen onderscheiden. De Britten konden namelijk de schepen van Denemarken, wat in handen was van de Duitsers, en de schepen van de Faeröer eilanden zo niet onderscheiden. Pas een aantal jaar later in 1948 werd de vlag ook echt een landsvlag. Ondanks de gelijkenis van de vlag van de Faeröer eilanden met vlaggen van andere Scandinavische landen hebben de kleuren van de vlag wel een eigen betekenis. De witte kleur staat symbool voor het schuim van de golven en de pure lucht op de Faeröer eilanden. Het blauw en rood in de vlag vinden hun oorsprong in een traditionele hoofdtooi op de eilanden.

Vlag regels Faeröer eilanden

Een Faeröer eilanden vlag als eerbetoon aan Faeröer eilanden hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Faeröer eilanden vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wilt u meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kunt u de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Faeröer eilanden vlag kopen bij DVC?

  • U bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Faeröer eilandenonline via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier