Fiji vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Fijische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Fiji voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Fiji kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Fijische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Fijische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Fiji kopen?

Op zoek naar een Fijische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Fijische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Fiji is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Fijische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Fijische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Fijische vlag? Kies voor de vlag van Fiji van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Fijische vlag

De vlag van Fiji heeft het ontwerp van een Brits vaandel, dit houdt in dat de vlag een effen kleur heeft met in de linkerbovenhoek de Union Jack en op de rechterhelft een embleem. De Union Jack is de vlag van het Verenigd Koninkrijk. De vlag van Fiji is gebaseerd op de Britse koloniale vlag van 1924. De vlag van Fiji is lichtblauw van kleur en heeft op de rechterhelft een embleem, een schild met het kruis van Sint-Joris en een aantal andere symbolen. Op de vlag wordt bovenin een gouden leeuw getoond die een kokosnoot draagt en in de vier vlakken die ontstaan door het Sint-Joris kruis wordt suikerriet, een palmboom, een vredesduif en een tros bananen afgebeeld.

Naast de nationale vlag te land heeft Fiji ook een aantal andere vlaggen, namelijk een handelsvlag ter zee, een dienstvlag ter zee en een militaire vlag ter zee. Deze drie vlaggen hebben allemaal hetzelfde ontwerp als de nationale vlag, enkel de achtergrondkleur verschilt. Voor de handelsvlag ter zee is deze rood, voor de staatsvlag ter zee blauw en de oorlogsvlag ter zee wit. Ook heeft Fiji nog een vlag van de burgerluchtvaart, deze heeft ook hetzelfde ontwerp maar dan met een lichtblauwe achtergrond en een symmetrisch donkerblauw kruis. Fiji heeft voor deze vlaggen, aangenomen in 1970, een aantal andere vlaggen gevoerd. Van 1871 tot 1874 werd door Fiji een verticale tweekleur gevoerd met de kleuren wit en lichtblauw, hierop werd een rood schild met een vredesduif afgebeeld. Vanaf 1877 werden er vier andere Britse vaandels gevoerd, deze waren allemaal donkerblauw. Sinds het jaar 1908 wordt het huidige wapen op de vlag afgebeeld, er zijn enkel wat kleine wijzigingen geweest.

Fijische vlag regels

Een Fijische vlag als eerbetoon aan Fiji hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Fijische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Fijische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Fiji online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier