Filipijnse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van de Filipijnen koop je natuurlijk bij DVC. Met zijn levendige kleuren en unieke ontwerp is de Filipijnse vlag een opvallend symbool van nationale trots. De vlag bestaat uit een blauwe bovenbaan en een rode onderbaan. Tegen de hijszijde van de vlag is een witte driehoek geplaatst, waarin drie sterren en een zon met acht stralen schitteren. Bij DVC hebben we een diverse selectie hoogwaardige vlaggen. Ontdek ons assortiment en koop vandaag nog je eigen Filipijnen vlag om je verbondenheid met de Filipijnen te tonen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Kies de perfecte afwerking voor de Filipijnse vlag

Ontdek de veelzijdigheid van onze Filipijnse vlaggen bij DVC! Of je nu op zoek bent naar een elegante tafelvlag, een opvallende gevelvlag of een indrukwekkende mastvlag, wij bieden diverse opties om aan jouw behoeften te voldoen.

  • Tafelvlag: een compacte vlag van Acetaatzijde, ideaal voor op tafels en kleine presentaties. Met een formaat van 10 x 15 cm en voorzien van een lusje en koord, geeft het een subtiele maar stijlvolle touch aan elke setting.
  • Gevelvlag: een Spun-Poly vlag van 100 x 150 cm, perfect geschikt om buiten te hangen aan een vlaggenstok van 2 meter. Met een sterke kopband, lusje en koord, zorgt deze vlag voor een opvallende vertoning van de Filipijnse trots.
  • Mastvlag: voor een grotere impact hebben we mastvlaggen van 150 x 225 cm, ideaal voor masten van 6 of 7 meter. Met een stevige kopband en handige clips, bieden deze vlaggen een imposante weergave van de vlag van de Filipijnen.

Bij DVC maken we het bestellen van jouw gewenste vlaggen eenvoudig en snel. Ontdek ons assortiment en vier met trots de rijke cultuur van de Filipijnen!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Tips voor het onderhouden van jouw Filipijnen vlag

Ontdek onze handige tips voor het onderhouden van jouw Filipijnse vlag! Om ervoor te zorgen dat jouw Filipijnen vlag altijd in optimale staat verkeert, is het belangrijk om enkele eenvoudige onderhoudsmaatregelen te treffen. Met de juiste zorg kun je de levensduur van je vlag verlengen en blijvend genieten van zijn prachtige uitstraling.

  • Regulier reinigen: geef jouw vlag de aandacht die het verdient door het regelmatig schoon te maken. Gebruik lauw water en een mild reinigingsmiddel om eventuele vlekken of vuil voorzichtig te verwijderen.
  • Voorzichtig drogen: hang de vlag te drogen op een schaduwrijke plek om verkleuring door direct zonlicht te voorkomen. Vermijd het gebruik van een droger, omdat de hitte de stof kan beschadigen.
  • Juiste opslag: bewaar jouw vlag op een koele, droge plaats, bij voorkeur in een ademende stoffen tas. Vermijd opslag in vochtige omgevingen om schimmelvorming te voorkomen.

Met deze eenvoudige onderhoudstips kun je jouw vlag van de Filipijnen in optimale staat houden en blijvend genieten van zijn prachtige uitstraling.

De betekenis van de kleuren in de vlag van de Filipijnen

De betekenis van de kleuren in de vlag van de Filipijnen is diep geworteld in de geschiedenis en de waarden van het land. De blauwe kleur bovenaan symboliseert vrede, waarheid en gerechtigheid, terwijl het rode gedeelte staat voor waarde en vaderlandsliefde. De witte driehoek vertegenwoordigt gelijkheid, een belangrijke waarde in de Filipijnse samenleving.

Binnen de witte driehoek zijn drie sterren en een zon met acht stralen te vinden. Deze symbolen hebben ook een specifieke betekenis. De drie sterren vertegenwoordigen respectievelijk het noordelijke eiland Luzon, de centrale eilandengroep Visayas en het zuidelijke eiland Mindanao. De zon en de acht stralen staan voor de provincies die als eerste de wapens opnamen tegen de Spanjaarden.

Hoewel oorspronkelijk gebaseerd op de vlag van de Verenigde Staten, vertegenwoordigt de Filipijnse vlag nu de ziel van de Filipino en de liefde voor het vaderland. Het heeft een rijke geschiedenis en heeft verschillende aanpassingen ondergaan tijdens perioden van bezetting en onafhankelijkheidsverklaringen.

De vlag van de Filipijnen, met zijn symbolische kleuren en elementen, weerspiegelt de trotse identiteit en de strijd voor vrijheid van de Filipijnse bevolking.

Filipijnse vlag kopen

Bij DVC is het kopen van de vlag van de Filipijnen een garantie voor de hoogste kwaliteit en langdurig gebruik. Als toonaangevende vlaggenspecialist in Europa bieden wij vlaggen van ongeëvenaarde kwaliteit en duurzaamheid. Met een uitgebreide voorraad kunnen wij jouw vlag binnen slechts twee werkdagen leveren, zodat je snel kunt genieten van dit prachtige symbool.

Bij DVC profiteer je van uitstekende service en snelle levering. Onze deskundige specialisten staan altijd klaar om je persoonlijk advies te geven. Of je nu vragen hebt over de aankoop van de Filipijnse vlag of meer wilt weten over onze producten, wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier op onze website en koop nu de Filipijnen vlag bij DVC - dé betrouwbare partner voor vlaggen en doeken.

Veelgestelde vragen

Wat voor aanpassingen heeft de Filipijnse vlag gehad?

De vlag van de Filipijnen heeft verschillende aanpassingen ondergaan gedurende de geschiedenis. De huidige vlag, aangenomen op 21 januari 1899, bestaat uit twee horizontale banden in de kleuren blauw (boven) en rood, met een witte driehoek aan de hijszijde. Binnen de witte driehoek zijn drie sterren en een zon met acht stralen te vinden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog voerde de Filipijnen vlag een iets andere variant onder de bezetting van Japan. In 1985, 1986 en 1998 zijn er wijzigingen geweest in de kleuren van de vlag, maar het ontwerp is hetzelfde gebleven. Een opvallend kenmerk van de Filipijnen vlag is dat deze in oorlogstijd wordt omgedraaid, waarbij de blauwe en rode banen van positie wisselen.

Hoeveel eilanden heeft de Filipijnen?

De Filipijnen bestaan uit een archipel van in totaal 7.641 eilanden. Deze eilanden strekken zich uit over de westelijke Stille Oceaan en liggen ten oosten van het vasteland van Zuidoost-Azië. Van al deze eilanden zijn er ongeveer 2.000 bewoond, terwijl de rest grotendeels onbewoond is. De drie grootste eilanden van de Filipijnen zijn Luzon, Mindanao en Samar.