Filipijnse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Filipijnse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van de Filipijnen voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van de Filipijnen kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van Filipijnse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Filipijnse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Filipijnen kopen?

Op zoek naar een Filipijnse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Filipijnse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van de Filipijnen is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Filipijnse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Filipijnse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Filipijnse vlag? Kies voor de vlag van de Filipijnen van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Filipijnse vlag

De vlag van de Filipijnen bestaat uit twee horizontale banen in met een witte driehoek met een vlakke kant aan de hijszijde. De kleuren van de tweekleur zijn blauw en rood. In de witte driehoek staat een zon met drie vijfpuntige sterren in de hoeken. De witte driehoek symboliseert de idealen van de Franse revolutie, vrijheid, gelijkheid en broederschap. De horizontale blauw baan staat voor vrede, waarheid en gerechtigheid. De rode baan voor patriottisme en heldhaftigheid. In het midden van de witte driehoek staat een zon met acht stralen. De zon staat voor eenheid, vrijheid, de democratie en de soevereiniteit. De acht zonnestralen staan voor de eerste acht provinciën die in 1896 in opstand kwamen tegen Spanje met een revolutie. De drie sterren staan voor de grote drie eilandengroepen waar de Filipijnen mee gestart is.

Vanaf 1565 was de Filipijnen onderdeel van het Spaanse rijk en werd de Spaanse vlag gehesen, pas in 1897 werd de Filipijnen onafhankelijk en ontstond de eerste Filipijnse republiek. Deze republiek kreeg een eigen vlag, dit was een rode vlag met een witte zon met acht zonnestralen met een gezicht in het midden. In 1898 werd Filipijnen onderdeel van de Verenigde Staten, in hetzelfde jaar kregen de Filipijnen een nieuwe eigen vlag die samen met de Amerikaanse vlag gehesen werd. Deze nieuwe vlag had hetzelfde ontwerp als de huidige nationale vlag van de Filipijnen, alleen had de zon een ander ontwerp. In 1907 werd deze vlag verboden en alleen de Amerikaanse vlag werd de nationale vlag in de Filipijnen. Dit werd weer ongedaan gemaakt in 1919. In 1942 werden de Filipijnen veroverd door de Japanners, maar die werden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog weer verslagen. In 1946 werden de Filipijnen officieel onafhankelijk en na nog een aantal veranderingen in de kleur blauw, werd in 1998 de huidige vlag officieel aangenomen.

Filipijnse vlag regels

Een Filipijnse vlag als eerbetoon aan Filipijnen hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Filipijnse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Filipijnse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Filipijnen online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier