Finse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de Finse vlag van DVC voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of als tafelvlag. De vlag van Finland is een mooie eyecatcher voor op een evenement, congres of andere aangelegenheid. De Finse vlag, ookwel de siniristilippu, wat blauwekruisvlag betekend heeft een rijke historische achtergrond. Door DVC wordt de Finse vlag met al haar glorie met zorg en toewijding geproduceerd. Voor een vlag van Finland met heldere kleuren en een Finse sfeer kom je naar DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Finland kopen?

De Finse vlag van DVC is van de beste kwaliteit, zo is de vlag wind-, water- en UV bestendig. De vlag van Finland voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Finse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Finse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Finse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor langdurig sfeervol vlagplezier met je Finse vlag kies je een Finse vlag van DVC.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Finse vlag

De huidige nationale vlag van Finland is overwegend wit, hierop is een blauw Scandinavisch kruis afgebeeld. Finland is lange tijd onderdeel geweest van het land Zweden en vanaf 1809 Finland onderdeel van het Russische tsarenrijk. Toen het in 1917 onafhankelijk werd, is er een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe nationale Finse vlag. Er waren tijdens deze wedstrijd twee kampen, de ene helft wilde graag een vlag met de kleursamenstelling wit en blauw, de andere helft wilde een samenstelling van kleur met geel en rood. Het geel-rood stond voor het wapen van Finland.

De huidige vlag won de wedstrijd met het Scandinavisch kruis dat verwijst naar Zweden en de kleuren wit en blauw die verwijzen naar de Russische Tsaar. Toch ging het wapen van Finland niet verloren tijdens het ontwerpen van de vlag, het Finse wapen is namelijk nog te zien op de staats- en oorlogsvlaggen. Finland heeft namelijk in totaal drie verschillende vlaggen, de eerste en meest gebruikte is de hierboven beschreven civiele vlag voor particulieren. Ook is er een staatsvlag met het wapen van Finland in het midden van het kruis, het Finse wapen heeft een rode achtergrond met hierop een gele leeuw. Als laatst is er nog de oorlogsvlag, deze is gelijk aan de staatsvlag maar heeft een zwaluwstaart-ontwerp. De International Maritime Organization heeft een aantal seinvlaggen vastgesteld met een bepaalde betekenis. De seinvlag X lijkt erg op de Finse vlag en kan daardoor voor verwarring zorgen. De seinvlag X betekent “Onderbreek het ten uitvoer brengen van uw voornemens en let op mijn seinen.” Deze seinvlag heeft in plaats van het Scandinavisch kruis een symmetrisch kruis, maar heeft wel dezelfde kleuren als de huidige nationale Finse vlag.

Finse vlag regels

Een Finse vlag als eerbetoon aan Finland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Finse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Finse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Finland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier