Franse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van Frankrijk heeft als bijnaam Le Tricolore en is de oudste verticale driekleur ter wereld. De Franse vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel kun je bestellen bij DVC. Door de uitmuntende druktechniek van de Franse vlag van DVC blijven de heldere kleuren van de vlag sprekend. Ben jij opzoek naar een goede Franse vlag? Koop de vlag van Frankrijk dan bij DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Frankrijk kopen?

De Franse vlag wordt door DVC geproduceerd met vooruitstrevende technieken. De vlag van Frankrijk voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Franse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Franse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Franse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Bovendien is de vlag van Frankrijk bij DVC kleurecht en wind-, water- en UV bestendig. Voor een kwalitatieve vlag die lang meegaat ben je bij DVC op de goede plaats!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Franse vlag

De vlag van Frankrijk dook als eerst op tijdens de Franse Revolutie, een verticale driekleur met de kleuren blauw, wit en rood. De kleuren van de Franse vlag komen van het wapen van Parijs, namelijk de kleuren rood en blauw. De blauwe kleur is een verwijzing naar Sint Martinus van Tours, beter bekend als Sint-Maarten. De kleur rood verwijst naar Sint Dennis. De witte kleur die in de Franse vlag het midden inneemt is toegevoegd om de Franse vlag herkenbaar te maken als Frans. De Franse vlag was oorspronkelijk namelijk wit met gouden Franse lelies. In 1794 werd Le Tricolore officieel aangenomen als de nationale Franse vlag. De kleuren van de Franse vlag in 1794 waren echter donkerder dan die van de huidige vlag. Tijdens de Tweede Wereldoorlog voerde het door Duitsland gecontroleerde Vichyregime de Franse vlag. De Fransen die tegen de Duitse overheersing in verzet gingen voerden een eigen vlag, de vlag van Frankrijk met daarin het Kruis van Lotharingen. In juni 1976 werd de huidige met lichtere kleuren in gebruik genomen als officiële nationale vlag. De witte baan in het midden lijkt breder dan de andere twee, dit komt doordat wit een lichtere kleur is dan rood en blauw. Om dit gezichtsbedrog tegen te gaan wordt de witte balk op de Franse vlag soms smaller gemaakt.

Op 14 juli, quatorze juillet, wordt in Frankrijk de bestorming van de bastille en dus het begin van de Franse revolutie gevierd. Tijdens deze bekende nationale Franse feestdag wordt de Franse vlag, als symbool voor de republiek, gehesen.

Franse vlag regels

Een Franse vlag als eerbetoon aan Frankrijk hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Franse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Franse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Frankrijk online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier