Franse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Franse vlag, ook wel bekend als de Tricolore, is een nationaal symbool van Frankrijk en wordt wereldwijd herkend als een teken van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Bij DVC bieden wij de vlag van Frankrijk aan in verschillende formaten en materialen, zodat jij deze vlag altijd op de juiste manier kunt tonen. Bestel de vlag van Frankrijk vandaag bij DVC en ontvang hem binnen twee werkdagen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Kies de perfecte afwerking voor jouw Franse vlag

Bij DVC ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een kwalitatieve vlag voor jouw gelegenheden. Mocht je de vlag nou gebruiken voor jouw Franse nationale identiteit, evenementen of voor symboliek. Wij bieden Frankrijk vlaggen aan in verschillende formaten, materialen en afwerkingen.

Onze vlaggen zijn verkrijgbaar in Spun-Poly, een sterk vlaggendoek dat geschikt is voor gebruik:

 • In de mast
 • Aan de gevel
 • Op de boot

Daarnaast bieden wij ook Franse tafelvlaggen aan, gemaakt van Acetaatzijde, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en glanzende uitstraling.

Bij DVC zijn wij gespecialiseerd in het bedrukken van vlaggen met verschillende druktechnieken. Als je bij DVC een gevel-, of bootvlag besteld, worden die hoogwaardig afgewerkt met:

 • Kopband
 • Lusje
 • Koord

Door middel van deze afwerkingen verzekeren wij een eenvoudige bevestiging van de vlag. Voor onze vlaggen voor in de mast maken wij gebruik van kopband en clips voor gemakkelijk hijsen.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De verschillen tussen indoor en outdoor Franse vlaggen

Zoals de naam al zegt zijn indoor vlaggen ontworpen om binnenshuis te worden gebruikt, terwijl outdoor vlaggen geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Er zijn een aantal verschillen tussen deze soorten vlaggen:

 • Materiaal: outdoor vlaggen zijn over het algemeen gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden, zoals zware regen, wind en zonlicht. Indoor vlaggen zijn daarentegen gemaakt van lichtere materialen zoals polyester en nylon.
 • Kleuren: de kleuren op outdoor vlaggen zijn over het algemeen helderder en intenser om op te vallen in de buitenlucht, terwijl indoor vlaggen zachtere kleuren hebben om de kijkervaring binnenshuis te verbeteren.
 • Afwerking: outdoor vlaggen hebben vaak een afwerking met zoomranden om te voorkomen dat de vlag gaat rafelen en versterkte hoeken om de vlag aan de paal te bevestigen. Indoor vlaggen hebben meestal een afwerking met een tunnelzoom om de vlaggenstok doorheen te steken.

Neem dus deze factoren in afweging als je de keuze moet maken welk product je precies wil hebben. Mocht je nog steeds twijfelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van specialisten die jou graag willen helpen!

Frankrijk: de geschiedenis en betekenis achter de vlag

De Frankrijk vlag is een van de meest herkenbare vlaggen ter wereld en staat symbool voor de Franse republiek. De vlag heeft een verticale driekleur van blauw, wit en rood, met de blauwe band aan de mastzijde. Maar hoe is deze vlag tot stand gekomen? Hier zijn wat interessante weetjes over de vlag van Frankrijk:

 • De kleuren van de Frankrijk vlag zijn afgeleid van het wapen van Parijs, dat bestond uit een blauwe achtergrond met daarop drie gouden lelies. De kleuren werden later aangepast tot de huidige blauwe, witte en rode combinatie.
 • De vlag heeft een lange geschiedenis en werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Franse Revolutie in 1789. De kleuren van de vlag werden toen geassocieerd met de idealen van de revolutie: vrijheid (blauw), gelijkheid (wit) en broederschap (rood).
 • In de loop der jaren heeft de Franse vlag vele veranderingen ondergaan. Zo werd de vlag onder het bewind van Napoleon Bonaparte in 1794 aangepast tot een rode vlag met een grote witte cirkel in het midden. De huidige driekleur werd in 1830 opnieuw geïntroduceerd als nationale vlag van Frankrijk.

De Franse vlag is een bekend symbool in het dagelijks leven, maar het gebruik ervan is strikt gereguleerd door een protocol. De vlag wordt bijvoorbeeld getoond tijdens televisietoespraken van het staatshoofd en siert officiële gebouwen, zoals gemeentehuizen, prefecturen, scholen en politiebureaus, evenals monumenten ter herdenking van oorlogen, zoals de Arc de Triomphe. Tijdens belangrijke burgerlijke en militaire ceremonies wordt de vlag ook gebruikt.

Franse vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en de langste levensduur van de vlag. Koop daarom de vlag van Frankrijk bij dé zeefdrukker van Nederland. Met onze ruime voorraad kunnen wij jouw Franse vlag binnen twee werkdagen leveren.

Onze specialisten staan voor je klaar via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier voor persoonlijk advies. Bij DVC profiteer je van de beste service en snelle levering! Bestel nu jouw Franse vlag bij DVC en laat deze met trots wapperen.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de vlag van Frankrijk eruit?

De vlag van Frankrijk bestaat uit drie verticale strepen van gelijke breedte. Van links naar rechts zijn de strepen blauw, wit en rood. De kleuren van de Franse vlag hebben een lange geschiedenis en symboliseren vrijheid, gelijkheid en broederschap, de belangrijkste principes van de Franse Revolutie. De Frankrijk vlag is een van de bekendste en meest herkenbare vlaggen ter wereld en wordt vaak gebruikt als een symbool van Frankrijk en de Franse cultuur.

Waarom lijkt de Nederlandse vlag op de Franse?

De Nederlandse en Franse vlaggen lijken op elkaar vanwege het gebruik van rood, wit en blauw. De kleuren in de Nederlandse vlag komen mogelijk van het persoonlijke symbool van Willem van Oranje of vanwege hun maritieme betekenis. De vlag, ook wel de "tricolore" genoemd, werd aangenomen tijdens de Franse Revolutie en was geïnspireerd op de rood-witte-en-blauwe cockade van de revolutionairen. Hoewel de vlaggen op elkaar lijken, hebben ze verschillende symbolische betekenissen en geschiedenissen.

Bekijk hier de Nederlandse vlag.