Gabonese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Gabonese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Gabon voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Gabon kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Gabonese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Gabonese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Gabon kopen?

Op zoek naar een Gabonese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Gabonese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Gabon is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Gabonese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Gabonese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Gabonese vlag? Kies voor de vlag van Gabon van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Gabonese vlag

De Gabonese vlag is een vlag met drie horizontale banen, dit wordt officieel ook wel een driekleur genoemd. De vlag van Gabon bestaat uit drie kleuren, groen, geel en blauw. Deze kleuren hebben elk een symbolische betekenis met betrekking tot het land Gabon. De groene kleur staat voor de bossen van Gabon. De kleur geel staat voor de zon die iedere dag over Gabon schijnt. De laatste kleur, namelijk de kleur blauw, staat symbool voor de zee. De verwijzing naar de zee heeft te maken met het feit dat Gabon grenst aan de Atlantische Oceaan. De Atlantische Oceaan is de op een na grootste oceaan ter wereld, zowel in oppervlakte als volume. De vlag van Gabon lijkt erg op de vlag van Sierra Leone, deze heeft echter een witte middelste baan in tegenstelling tot het geel van Gabon.

Gabon is in het verleden een Franse kolonie geweest, pas in 1959 kreeg Gabon een eigen vlag. Deze vlag had drie horizontale strepen in dezelfde kleuren als de huidige vlag, echter was de gele baan een stuk smaller. Ook had deze eerdere vlag de Franse vlag in de linkerbovenhoek. In 1960 werd Gabon een onafhankelijke staat, dit was op 9 augustus. Gabon kreeg op dit moment ook haar eigen nationale staat, de Franse vlag werd verwijderd en de gele baan breder. Gabon heeft naast haar staatsvlag ook een presidentsvlag, de huidige presidentsvlag wordt gevoerd sinds 1990. Deze vlag heeft hetzelfde ontwerp als de huidige vlag van Gabon, echter heeft deze in het midden witte cirkel met een embleem. Dit embleem is het wapen van Gabon en staat daarmee symbool voor het land.

Gabonese vlag regels

Een Gabonese vlag als eerbetoon aan Gabon hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Gabonese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Gabonese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Gabon online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier