Gabonese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ben jij klaar om de prachtige Gabonese vlag te ontdekken? Deze kleurrijke vlag met zijn unieke ontwerp is een ware eyecatcher. Met zijn drie horizontale banen in groen, geel en blauw straalt de Gabon vlag een levendige energie uit. Bij DVC kun je deze schitterende vlag van Gabon eenvoudig kopen. Laat je inspireren en geef je liefde voor vlaggen een eigenzinnige twist!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Haal de vlag van Gabon in huis bij DVC

Haal de prachtige vlag van Gabon nu in huis bij DVC en ontdek de levendigheid en symboliek ervan. Bij DVC hebben we een breed scala aan opties om aan jouw specifieke wensen te voldoen.

Voor een elegante decoratie kun je kiezen voor onze tafelvlag van Acetaatzijde. Met een formaat van 10 x 15 cm en voorzien van een lusje en koord, kun je deze vlag gemakkelijk neerzetten waar je maar wilt. De hoogwaardige kwaliteit van de Acetaatzijde zorgt ervoor dat de kleuren levendig en helder blijven.

Wil je een opvallende aanwezigheid aan je gevel creëren? Dan is onze gevelvlag van Spun-Poly de perfecte keuze. Met een formaat van 100 x 150 cm is deze vlag ideaal om je huis, winkel of kantoor te versieren. Hij is uitgerust met een sterke kopband, lusje en koord, zodat hij stevig aan een vlaggenstok kan worden bevestigd. Dankzij het duurzame Spun-Poly materiaal kan de Gabon vlag tegen verschillende weersomstandigheden en blijft hij lang mooi.

Voor een indrukwekkend statement raden we onze mastvlag van Spun-Poly aan. Met een formaat van 150 x 225 cm is deze vlag geschikt voor een mast van 6 of 7 meter. Hij wordt geleverd met een sterke kopband en clips, waardoor hij eenvoudig aan de mast kan worden bevestigd. Met zijn imposante afmetingen en levendige kleuren zal deze Gabonese vlag ongetwijfeld de aandacht trekken.

Ontdek ons uitgebreide assortiment en laat de Gabonese trots wapperen met onze hoogwaardige vlaggen. Of je nu een tafelvlag, gevelvlag of mastvlag nodig hebt, bij DVC ben je verzekerd van kwaliteit en een prachtig design. Bestel vandaag nog en breng de schoonheid van Gabon naar jouw eigen huis of bedrijf!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Zo blijft jouw Gabonese vlag lang mooi

Om ervoor te zorgen dat jouw vlag van Gabon lang mooi blijft, zijn er een aantal belangrijke tips om in gedachten te houden. Volg deze eenvoudige richtlijnen om de kwaliteit en levendigheid van je vlag te behouden:

  • Plaats de vlag op een geschikte locatie: kies een plek met minimale blootstelling aan direct zonlicht en harde wind om vervaging en slijtage te voorkomen.
  • Regelmatig inspecteren: controleer je vlag regelmatig op eventuele slijtage, scheuren of losse naden. Repareer deze indien nodig om verdere schade te voorkomen.
  • Reiniging: als je vlag vuil wordt, was hem dan met milde zeep en lauw water. Gebruik geen agressieve chemicaliën of bleekmiddelen, omdat deze de kleuren kunnen vervagen.
  • Correct opbergen: vouw de vlag zorgvuldig op en bewaar hem op een droge, schone plaats. Vermijd opslag in vochtige omgevingen om schimmelvorming te voorkomen.
  • Voorzichtigheid bij gebruik: behandel je vlag met zorg en vermijd contact met scherpe voorwerpen of ruwe oppervlakken die de stof kunnen beschadigen.

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw vlag lang mooi blijft en je trots en vreugde blijft brengen bij het tonen van je liefde voor Gabon.

De symboliek van de Gabonese vlag

De Gabon vlag, aangenomen op 9 augustus 1960, vertegenwoordigt de rijke symboliek van het land. Met een driekleurige compositie van groen, geel en blauw weerspiegelt de vlag de essentie van Gabon.

Het groen staat voor de overvloedige bossen die het land kenmerken, een symbool van de weelderige natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit van Gabon. Het geel vertegenwoordigt de stralende zon die over het land schijnt, een bron van energie en optimisme. Het blauw symboliseert de nabijheid van Gabon tot de Atlantische Oceaan, waar de kustlijn grenst aan de uitgestrektheid van de zee.

Opmerkelijk is dat de huidige Gabonese vlag veel overeenkomsten vertoont met de vlag van Sierra Leone. Terwijl Gabon nog onder het gezag van Frankrijk viel, werd in 1959 de eerste vlag van Gabon aangenomen. Deze vlag deelde dezelfde kleuren als de huidige vlag, zij het met een smallere gele baan en met de vlag van Frankrijk in het kanton.

De Gabone vlag is een krachtig symbool dat de unieke eigenschappen en identiteit van Gabon weerspiegelt, en trots en verbondenheid oproept bij de inwoners van dit prachtige land.

Gabonese vlag kopen

Bij DVC vind je moeiteloos de hoogste kwaliteit Gabonese vlag om jouw trots en verbondenheid te tonen. Als toonaangevende specialist in vlaggen en doeken sinds 1936 hebben we een uitgebreid assortiment landenvlaggen op voorraad, waaronder de levendige vlag van Gabon. Of je nu op zoek bent naar een tafelvlag, gevelvlag of mastvlag, bij ons vind je de perfecte opties die bij jouw wensen passen.

Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om persoonlijk advies te geven bij het kopen van jouw Gabon vlag. Neem eenvoudig contact met ons op via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze gebruiksvriendelijke chat of het handige contactformulier. Bestel vandaag nog jouw Gabonese vlag bij DVC en maak een statement met de kwaliteit en vakmanschap die wij bieden.

Veelgestelde vragen

Hoe is de vlag van Gabon ontstaan?

De huidige Gabon vlag werd aangenomen op 9 augustus 1960, toen Gabon een onafhankelijke staat werd. De vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren groen, geel en blauw. Het groen staat voor de bossen van Gabon, geel symboliseert de zon en blauw vertegenwoordigt de zee vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan. De vlag van Gabon heeft overeenkomsten met de vlag van Sierra Leone.

Waar ligt Gabon?

Gabon is een land gelegen aan de westkust van Centraal-Afrika. Het wordt begrensd door Equatoriaal-Guinea in het noordwesten, Kameroen in het noorden, de Republiek Congo in het oosten en zuiden, en de Atlantische Oceaan in het westen. De hoofdstad van Gabon is Libreville.

Bekijk hier de vlag van Equatoriaal-Guinea