Gambiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Gambiaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Gambia voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Gambia kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Gambiaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Gambiaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Gambia kopen?

Op zoek naar een Gambiaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Gambiaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag Gambia is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Gambiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Gambiaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Gambiaanse vlag? Kies voor de vlag van Gambia van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Gambiaanse vlag

De nationale vlag van Gambia heeft drie kleuren en is daarmee een horizontale driekleur. De kleursamenstelling van de Gambiaanse vlag is rood-blauw-groen. Deze gekleurde banen worden van elkaar gescheiden met een witte baan, deze banen zijn aanzienlijk smaller dan de gekleurde banen. Deze Gambiaanse vlag werd ontworpen door Pa Thomasi. De vlag van Gambia werd officieel aangenomen op 18 februari 1965. In 1965 werd het land dan ook onafhankelijk, het land behoorde hiervoor namelijk tot het Verenigd Koninkrijk. In deze tijd werd er een andere vlag gevoerd, namelijk een Britse vaandel. Deze vlag was donkerblauw met in de linkerbovenhoek de vlag van het Verenigd Koninkrijk en op de rechterhelft het koloniale embleem.

De kleuren van de huidige Gambiaanse vlag hebben allen een eigen symbolische betekenis. De rode kleur van de vlag, die in de bovenste baan is geplaatst, staat voor de zon en de savanne van Gambia. De blauwe kleur symboliseert de rivier de Gambia, deze is ongeveer 1130 kilometer lang en daarmee een van de kleinere belangrijke rivieren in West-Afrika. De groen kleur, de kleur van de onderste baan, staat symbool voor het land en de bossen. De witte strepen waardoor de kleuren gescheiden worden symboliseren vrede.

De afmetingen zijn officieel vastgelegd. De rode, blauwe, en groene baan zijn niet allemaal even breed, de rode en groene zijn namelijk anderhalf keer breder dan de blauwe middelste baan. De rode en groene baan nemen ieder een derde deel van de hoogte van de vlag in, de blauwe baan twee negende. Samen met de witte strepen vormt de blauwe baan ook een derde deel van de hoogte van de Gambiaanse vlag. De witte strepen nemen daarmee afzonderlijk een achttiende deel van de hoogte in.

Gambiaanse vlag regels

Een Gambiaanse vlag als eerbetoon aan Gambia hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Gambiaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Gambiaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Gambia online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier