Ghanese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Ghanese vlag is een prachtige horizontale driekleur, bestaande uit drie liggende gekleurde banen: rood, geel en groen. Deze kleuren zijn niet zomaar willekeurig gekozen, maar dragen diepgaande betekenissen met zich mee. Wil je deze betekenisvolle vlag van Ghana in handen krijgen? Bij DVC, dé vlaggenspecialist, kun je nu de authentieke vlag van Ghana kopen. Met onze hoogwaardige kwaliteit en oog voor detail, zorgen wij ervoor dat je een vlag ontvangt die perfect past bij elke gelegenheid of display.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vier de diversiteit van Ghana met een vlag van DVC

De Ghanese vlag is een ware weergave van de culturele rijkdom en geschiedenis van het land. Met zijn levendige kleuren van rood, geel en groen, straalt deze vlag kracht en identiteit uit. Of je nu een trotse Ghanees bent of gewoon gecharmeerd bent van de diversiteit van Ghana, onze vlag zal zeker opvallen.

Waar kun je de Ghana vlag voor gebruiken? Hier zijn enkele suggesties:

  • Culturele evenementen: breng de Ghanese cultuur tot leven tijdens festivals en vieringen. Versier podia, tenten en stands met de vlag van Ghana om de kleurrijke tradities van het land te omarmen en te vieren.
  • Sportevenementen: moedig het Ghanese team aan tijdens internationale sportevenementen met de Ghanese vlag. Laat je steun zien en straal trots uit voor je land.
  • Thuisdecoratie: geef je huis een vleugje Ghanese trots en verrijk je interieur met de vlag van Ghana. Hang hem aan de muur, plaats hem op een tafel of creëer een unieke decoratieve display.
  • Educatieve instellingen: versterk het cultureel bewustzijn op scholen en universiteiten. Hang de vlag op in klaslokalen of gebruik hem als leermiddel om de diversiteit van Ghana te verkennen.
  • Gemeenschapsevenementen: vier de diversiteit binnen jouw buurt en creëer een gevoel van verbondenheid. Gebruik de vlag van Ghana tijdens buurtbijeenkomsten, culturele uitwisselingen en andere gemeenschapsevenementen.

Bij DVC begrijpen we het belang van kwaliteit en duurzaamheid. Onze vlag van Ghana wordt vervaardigd met hoogwaardige materialen en met oog voor detail, zodat je een vlag van topkwaliteit ontvangt. Vier de diversiteit van Ghana met een vlag van DVC en toon je liefde en trots voor dit prachtige land.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Duurzame Ghana vlaggen van hoge kwaliteit

Bij DVC hechten we veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit, en dat geldt ook voor onze Ghana vlaggen. Onze vlaggen worden vervaardigd met hoogwaardige materialen, zoals Acetaatzijde en Spun-Poly. Acetaatzijde is een duurzaam synthetisch materiaal dat zorgt voor een glanzende en luxe uitstraling van de vlag. Het is bestand tegen weersinvloeden en gaat lang mee. Spun-Poly, daarentegen, is een stevig polyester materiaal dat duurzaamheid en kleurvastheid garandeert, zelfs onder extreme omstandigheden.

Door te kiezen voor deze hoogwaardige materialen, kunnen wij vlaggen produceren die bestand zijn tegen slijtage en langdurig gebruik. Duurzaamheid speelt een grote rol bij DVC, omdat we streven naar producten die lang meegaan en zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu. Met onze duurzame vlaggen van hoge kwaliteit kun je met trots je liefde voor Ghana tonen, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een betere toekomst.

De Ghanese vlag: een symbool van trots en identiteit

De Ghana vlag is een krachtig symbool van trots en identiteit voor het land. Aangenomen op 6 maart 1957, de dag van de onafhankelijkheid, bestaat de vlag uit een horizontale driekleur van rood, geel en groen, met een vijfpuntige zwarte ster in het midden. De vlag is ontworpen door Theodosia Okoh en heeft de vlag diepe symboliek en betekenis. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en symbolen van de Ghanese vlag:

  • Rood, geel en groen: deze kleuren zijn afkomstig van de vlag van Ethiopië en vertegenwoordigen de band en onafhankelijkheid van Afrikaanse landen. Rood symboliseert het bloed van degenen die hebben gestreden voor onafhankelijkheid, geel staat voor de rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen en goud van het land, en groen symboliseert de weelderige wouden en vruchtbare akkers van Ghana.
  • Vijfpuntige zwarte ster: de zwarte ster in het midden van de vlag symboliseert de Afrikaanse vrijheid en de hoop op eenheid onder Afrikaanse naties.
  • Historische achtergrond: voorafgaand aan de onafhankelijkheid was Ghana een Britse kolonie met de naam Goudkust. Het gebruikte destijds een blauw Brits vaandel met een koloniale badge. In 1964 werd de kleur geel in de vlag vervangen door wit, maar deze verandering werd later teruggedraaid.

De vlag van Ghana blijft een bron van trots voor de inwoners van Ghana en een symbool van hun rijke geschiedenis en culturele identiteit. Het is een herinnering aan de strijd voor onafhankelijkheid en de veerkracht van het Ghanese volk.

Ghanese vlag kopen

Bij DVC is het kopen van de Ghana vlag een eenvoudige en probleemloze ervaring. Wij bieden hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid, met een uitgebreide voorraad van vlaggen uit de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar de Ghanese vlag of een vlag van een ander land, bij ons vind je wat je nodig hebt. Bovendien garanderen we snelle levering, zodat je binnen twee werkdagen jouw nieuwe vlag in handen hebt.

Naast onze kwaliteitsproducten staat bij DVC Friese nuchterheid hoog in het vaandel. We begrijpen dat je mogelijk vragen hebt voordat je tot bestellen overgaat. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan klaar om je persoonlijk advies te geven via onze online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of via het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de ster op de vlag van Ghana?

De zwarte ster op de Ghanese vlag heeft een symbolische betekenis. Het vertegenwoordigt de Afrikaanse vrijheid en staat voor de eenheid en hoop van het Afrikaanse volk. Het is een herkenbaar symbool dat ook gebruikt wordt in andere Afrikaanse landen. De ster symboliseert de ambitie van Ghana en andere Afrikaanse landen om te streven naar vrijheid, onafhankelijkheid en eenheid.

Waar staat Ghana bekend om?

Ghana staat bekend om zijn goudproductie, de productie van cacao, politieke stabiliteit en vreedzame democratische overgangen, gastvrijheid van de bevolking, en de rijke culturele tradities, waaronder muziek en dans.