Ghanese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Ghanese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Ghana voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Ghana kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Ghanese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Ghanese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Ghana kopen?

Op zoek naar een Ghanese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Ghanese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Ghana is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Ghanese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Ghanese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Ghanese vlag? Kies voor de vlag van Ghana van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Ghanese vlag

De Ghanese vlag is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag drie liggende gekleurde banen heeft. De drie kleuren van de vlag van Ghana zijn rood, geel en groen. In het midden van de vlag staat een zwart vijfpuntige ster. De handelsvlag bestaat uit een rode achtergrond met in de linkerbovenhoek de Ghanese vlag. De oorlogsvlag ter zee is overwegend wit met in het midden het kruis van Sint Joris en in de linkerbovenhoek de Ghanese vlag. Het kruis van Sint Joris is ook te vinden op de Engelse vlag, daar is deze vlag dan ook van afgeleid. Ghana was namelijk vele jaren een Britse kolonie. De kleuren van de Ghanese vlag staan bekend als de Pan-Afrikaanse kleuren en staan daarmee symbool voor de onafhankelijkheid van de landen in Afrika.

Tot 1877 was Ghana onderdeel van het Koninkrijk Ashanti. Vanaf 1877 werd Ghana een Britse kolonie en had het gebied wat nu Ghana is de naam Goudkust. De vlag van Goudkust had zoals vrijwel elke Britse kolonie de Britse vlag in de linkerbovenhoek staan, de rest van de vlag had de kleur blauw en op de linkerhelft was de koloniale badge geplaatst. Deze badge werd bekleed met een groen berglandschap, een olifant en een palmboom, ook staan in rode letters de initialen van het gebied geschreven. Na het onafhankelijk worden van Ghana op 6 maart 1957, sloot het land zich aan bij de Unie van Afrikaanse Staten. Deze unie had een rood-geel-groene driekleur met drie zwarte vijfpuntige sterren als vlag, de huidige vlag van Ghana lijkt hier sterk op. Ghana voerde dezelfde vlag met een enkele ster, een korte periode werd de gele kleur vervangen door wit, dit werd echter in 1966 teruggedraaid.

Ghanese vlag regels

Een Ghanese vlag als eerbetoon aan Ghana hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Ghanese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Ghanese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Ghana online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier