Grenadiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de prachtige Grenadiaanse vlag bij DVC! Deze unieke vlag bestaat uit vier vlakken, die worden gecreëerd door een denkbeeldig diagonaal kruis. De afwisselende groene en gele vlakken symboliseren de kleuren van de natuur op het eiland. De rode band die de vlag omringt, bevat zes stralende gele sterren. In het midden van de vlag is een opvallende rode cirkel te zien, met daarin een schitterende gele ster. Ook prijkt er een embleem op de linkerhelft van de vlag. Gemaakt van hoogwaardige materialen, is onze vlag van Grenada perfect voor elke gelegenheid. Bestel vandaag nog en breng Caribische flair in huis!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Hoe hang je de Grenadiaanse vlag op?

Wil je weten hoe je de Grenadiaanse vlag het beste kunt ophangen? We hebben verschillende producten beschikbaar en hier is hoe je ze optimaal kunt bevestigen:

 • Voor de tafelvlag van Acetaatzijde (10 x 15 cm) met lusje en koord, kun je eenvoudig het lusje gebruiken om de vlag op te hangen aan bijvoorbeeld een standaard of haakje.
 • De bootvlag van Spun-Poly (30 x 45 cm) met kopband, lusje en koord kan worden bevestigd aan de mast van je boot. Gebruik het lusje en koord om de vlag stevig vast te maken.
 • Voor de gevelvlag van Spun-Poly (100 x 150 cm) met kopband, lusje en koord, is het ideaal om deze aan een vlaggenstok van 2 meter te hangen. Gebruik het lusje en koord om de Grenada vlag aan de vlaggenstok te bevestigen.
 • De mastvlag van Spun-Poly (150 x 225 cm) met kopband en clips is geschikt voor een mast van 6 of 7 meter. Bevestig de vlag stevig aan de mast met behulp van de clips en kopband.

Met deze specifieke ophangmogelijkheden zorg je ervoor dat de Grenada vlag op elke gewenste locatie op een prachtige manier wordt getoond. Kies het juiste formaat en product dat het beste bij jouw situatie past en geniet van de stralende kleuren en symboliek van de vlag van Grenada!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Weersinvloeden en de levensduur van Grenada vlaggen

Bij het wapperen van jouw Grenadiaanse vlag is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende weersomstandigheden die de vlag kan tegenkomen. Hoewel de vlaggen van DVC van hoogwaardige kwaliteit zijn gemaakt, kunnen extreme weersomstandigheden invloed hebben op de levensduur ervan.

 • Zonneschijn is prachtig, maar de krachtige stralen kunnen na verloop van tijd de kleuren van de vlag doen vervagen. Het wordt aanbevolen om de Grenada vlag regelmatig te controleren op verbleking en indien nodig te vervangen om de levendigheid te behouden.
 • Wind kan ook een belangrijke factor zijn. Wanneer de vlag blootgesteld wordt aan sterke windstoten, kan dit de stof beschadigen en uiteindelijk tot scheuren leiden. Het is raadzaam om de vlag bij windkrecht 6 naar binnen te halen om schade te voorkomen.
 • Regen en vochtigheid kunnen ook van invloed zijn op de levensduur van de vlag. Langdurige blootstelling aan vocht kan leiden tot schimmel- of schimmelvorming, wat de stof kan aantasten. Het is verstandig om de vlag tijdig te drogen en indien mogelijk te beschermen tegen overmatige vochtigheid.
 • Bij winterse omstandigheden is het belangrijk om rekening te houden met vorst en sneeuw. Bevroren vlaggen kunnen broos worden en scheuren wanneer ze worden blootgesteld aan extreme kou. Zorg ervoor dat de vlag tijdens strenge winters goed beschermd is.

Om de levensduur van jouw vlag van Grenada te verlengen, raden we aan om deze regelmatig te controleren op slijtage, verkleuring of schade. Indien nodig, vervang de vlag tijdig om ervoor te zorgen dat je altijd een trotse en representatieve vlag hebt.

De charme van de vlag van Grenada

De vlag van Grenada is een opvallend symbool dat de unieke geschiedenis en identiteit van het land weerspiegelt. Aangenomen op 7 februari 1974, is deze vlag doordrenkt van betekenis en symboliek.

Het ontwerp van de vlag bestaat uit een vlak dat opgedeeld is door een denkbeeldig diagonaal kruis, dat resulteert in vier afwisselende groene en gele vlakken. Om dit patroon is een rode band geplaatst, versierd met zes gele sterren. In het midden van de vlag bevindt zich een rode cirkel met nog een gele ster. Dit prachtige ontwerp belichaamt de zeven gemeenten van Grenada: St. George's (de ster in het midden), St. John, St. Mark, St. Patrick, St. Andrew, St. David en de Grenadines.

Een symbolisch element aan de linkerhelft van de vlag is een grafische afbeelding van een muskaatnoot. Dit embleem is een eerbetoon aan de historie van Grenada als belangrijke leverancier van specerijen.

Naast de staatsvlag heeft Grenada ook een civiele vlag en een dienstvlag ter zee, beide met hetzelfde ontwerp als de staatsvlag. Daarnaast bestaat er een oorlogsvlag ter zee, gebaseerd op het Britse witte vaandel, waarin de Grenadiaanse vlag is geplaatst.

De vlag van Grenada heeft een rijke geschiedenis, inclusief eerdere vlaggen die werden gevoerd tijdens koloniale periodes. Sinds de invoering van de huidige vlag in 1974, heeft deze het trotse symbool van Grenada vertegenwoordigd.

Grenadiaanse vlag kopen

Bij DVC is het kopen van de vlag van Grenada eenvoudig en betrouwbaar. Wij bieden de hoogste kwaliteit vlaggen met een lange levensduur. Onze vlaggen worden met trots in Nederland geproduceerd, waardoor we een 100% Nederlands product kunnen garanderen. Bovendien leveren we jouw vlag binnen slechts twee werkdagen.

Onze ervaren specialisten staan altijd klaar om persoonlijk advies te geven, of het nu gaat om de Grenadiaanse vlag of een andere vlag uit ons assortiment. Je kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chat of het handige contactformulier. Bij DVC maken we het kopen van de Grenadiaanse vlag gemakkelijk en zorgen we ervoor dat je snel kunt genieten van dit prachtige symbool.

Veelgestelde vragen

Wat betekenen de sterren op de Grenada vlag?

De sterren op de vlag van Grenada hebben een specifieke betekenis en symboliseren de zeven gemeenten van het land. Hieronder volgt een lijst van de gemeenten die door de sterren op de vlag worden vertegenwoordigd:

 • St. George's (de ster in het midden)
 • St. John
 • St. Mark
 • St. Patrick
 • St. Andrew
 • St. David
 • De Grenadines

Waar ligt Grenada?

Grenada is een eilandstaat en bevindt zich in het oostelijke deel van het Caribisch gebied. Het eiland Grenada ligt in het zuidoostelijke deel van het Caribisch gebied en maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.