Grenadiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Vlag van Grenada kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Grenada voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Grenada kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de vlag van Grenada lang mooi blijven. Wanneer je voor een Grenadiaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Grenada kopen?

Op zoek naar de vlag van Grenada voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de vlag van Grenada met de langste levensduur van DVC. De vlag van Grenada is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Grenadiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van Grenada voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Grenadiaanse vlag? Kies voor de vlag van Grenada van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Grenada

De vlag van Grenada bestaat uit een vlak dat opgedeeld is door een denkbeeldig diagonaal kruis, waardoor er vier vlakken ontstaan. Deze vlakken zijn afwisselend groen en geel. Om dit geheel is een rode band geplaatst met hierin zes gele sterren, in het midden van de vlag is een rode cirkel geplaatst met hierin ook een gele ster. Op de linkerhelft van de vlag is ook nog een embleem geplaatst. De zeven sterren symboliseren de zeven gemeentes van Grenada; St. George, St. John, St. Mark, St. Patrick, St. Andrew, St. David en de Grenadines. Het symbool op de linkerhelft is een grafische muskaatnoot, deze staat symbool voor de historie van het land als specerijen leverancier.

Grenada heeft naast de staatsvlag ook nog een civiele vlag en een dienstvlag ter zee, deze zijn gelijk aan het ontwerp van de staatsvlag. Ook heeft Grenada een oorlogsvlag ter zee, deze is gebaseerd op de Britse witte vaandel. De Britse vaandels hadden in het ontwerp namelijk standaard de landsvlag in de linkerbovenhoek, deze hoek wordt ook wel het kanton genoemd. De oorlogsvlag ter zee van Grenada is wit met hierin een symmetrisch rood kruis, in het bovenste linker vlak dat door dit kruis ontstaat is de Grenadiaanse vlag geplaatst.

Grenada heeft voor de huidige vlag nog een aantal andere vlaggen gevoerd, dit was onder andere in de tijd dat Grenada nog een kolonie was van Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. Door deze tijden waarin Grenada een kolonie was, had het land tot 1967 geen eigen vlag gevoerd. De eerste eigen vlag van Grenada was een horizontale driekleur met de kleursamenstelling blauw-geel-groen. In het midden van deze vlag was een embleem geplaatst waarop een muskaatnoot werd afgebeeld. Deze vlag werd gevoerd tot de revolutie van het jaar 1974. In dit jaar werd dan ook op 7 februari de huidige vlag van Grenada ingevoerd.

Vlag van Grenada regels

Een vlag als eerbetoon aan Grenada hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Grenada gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Grenada kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Grenada online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier