Groenlandse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Vlag van Groenland kopen? Het grootste eiland ter wereld, dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Groenland voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Groenland kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Groenlandse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Groenlandse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Groenland kopen?

Op zoek naar een Groenlandse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Groenlandse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Groenland is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Groenlandse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Groenlandse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Groenlandse vlag? Kies voor de vlag van Groenland van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Groenland

De Groenlandse vlag is ontworpen door Thue Christiansen, een leraar, artiest en politicus uit Groenland. De vlag is een horizontale tweekleur, verdeeld in een witte bovenste helft en een rode onderste helft. Op de vlag is links van het midden een cirkel afgebeeld, deze cirkel is ook verdeeld in twee delen. De bovenste helft van de cirkel is rood en de onderste helft wit, precies tegengesteld aan de rest van de vlag. De Groenlandse vlag wordt ook wel de Erfalasorput genoemd, dit betekent “onze vlag”, ook de bijnaam Aappalaartoq wordt gebruikt wat “de rode” betekent. Deze tweede bijnaam wordt ook gebruikt voor de Deense vlag, deze vlag heeft dezelfde kleuren als de vlag van Groenland. In 1978 mocht Groenland zichzelf volledig besturen binnen het Deense Koninkrijk. De bevolking van Groenland werd opgeroepen een vlag te ontwerpen, de beslissing werd nooit gemaakt en er volgende een tweede oproep. Uiteindelijk heeft het ontwerp van Christiansen gewonnen, zijn vlag werd aangenomen als officiële vlag op 21 juni 1985.

De kleuren van de vlag hebben een symbolische betekenis. De witte baan symboliseert de gletsjers en de ijskap. Voor Groenland is de ijskap erg belangrijk, 80% van het eiland wordt hier namelijk door bedekt. De rode kleur staat symbool voor de oceaan rondom het eiland. De bovenste helft van de cirkel, het rode deel, staat voor de zon. Deze zon staat voor de helft onder de horizon. De ijsbergen en het pakijs op de oceaan worden gesymboliseerd door de witte halve cirkel. Het ontwerp kan ook geïnterpreteerd worden alsof de zon half boven de oceaan staat, waarbij het witte deel staat voor zijn weerspiegeling in het water. Dit ontwerp met haar betekenis is al sinds 1985 de officiële Groenlandse vlag.

Vlag van Groenland regels

Een vlag als eerbetoon aan Groenland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Groenland gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Groenland kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Groenland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier