Guatemalaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Guatemalaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Guatemala voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Guatemala kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Guatemalaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Guatemalaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Guatemala kopen?

Op zoek naar de vlag van Guatemala voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de vlag van Guatemala met de langste levensduur van DVC. De vlag van Guatemala is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Guatemalaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Guatemalaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Guatemalaanse vlag? Kies voor de vlag van Guatemala van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Guatemala

De vlag van Guatemala heeft drie verticale banen en is dus een verticale driekleur. De kleurcombinatie van de vlag is hemelsblauw-wit-hemelsblauw. Op de staats en oorlogsvlag staat een wapen, dit wapen is afwezig op de civiele vlag. De vlag voor burgers en bedrijven heeft dus officieel geen wapen, al mogen ze de vlag met wapen natuurlijk ook hijsen. De twee blauwe banen staan voor de Grote en Atlantische oceanen en het wit voor Guatemala. In het midden van de Guatemalaanse vlag is op het wapen de datum te lezen van de onafhankelijkheid van Centraal Amerika, dat tot 15 september 1821 bij Spanje had gehoord. De datum staat op een rol papier dat bovenop twee gekruiste geweren afgebeeld is. De geweren symboliseren de wil van het volk om zich te verdedigen wanneer nodig. Er is op het wapen ook olijftaken afgebeeld, deze staan voor vrede. Op de papieren rol zit een vogeltje. De quetzal vogel is de nationale vogel van Guatamala, deze staat ook voor vrede.

Tot 1838 maakte Guatemala deel uit van de verenigde staten van Centraal Amerika, in die tijd had Guatemala geen eigenvlag. De vlag van de verenigde staten van Centraal Amerika lijkt erg op de huidige vlag van Guatemala, de banen zijn alleen horizontaal in plaats van verticaal. In 1938 riep Guatemala onafhankelijkheid uit de vlag bleef voor het grootste deel hetzelfde als de vlag van de verenigde staten van Centraal-Amerika, alleen de kleur blauw werd donkerder en een ander wapen in het midden. Van 1838 tot 1851 werd deze vlag gebruikt, daarna kwamen er twee vlaggen met een ontwerp met liggende banen, waarna in 1885 de huidige vlag van Guatemala is aangenomen.

Vlag van Guatemala regels

Een vlag als eerbetoon aan Guatemala hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Guatemala gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Guatemala kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Guatemala online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier