Guatemalaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC kun je de Guatemalaanse vlag halen tegen de scherpste prijs, gemaakt van hoogwaardige materialen en met zorg geproduceerd. De vlag bestaat uit drie verticale strepen in de kleuren blauw-wit-blauw. In het midden van de witte streep staat het wapen van Guatemala afgebeeld. Het wapen bestaat uit een Quetzal vogel, een laurierkrans en twee gekruiste geweren. Bij DVC begrijpen we het belang van het op een duurzame en betrouwbare manier tonen van deze symbolen. Koop de vlag van Guatemala nu bij DVC en profiteer van alle voordelen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Guatemalteekse vlag: verschillende soorten en formaten

Bij DVC bieden we een uitgebreid assortiment van Guatemalaanse vlaggen aan, geschikt voor zowel binnen als buiten. Onze vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen, zodat je altijd de perfecte keuze kunt maken voor jouw specifieke situatie.

 • Voor onze tafelvlaggen maken we gebruik van 100% polyester Acetaat-zijde. Dit materiaal geeft de vlaggen niet alleen een mooie uitstraling, maar zorgt er ook voor dat ze duurzaam zijn en lang meegaan. Onze tafelvlaggen zijn perfect voor bijvoorbeeld kantoren of tijdens beurzen en hebben een afmeting van 10 bij 15 centimeter.
 • Voor onze gevelvlaggen maken we gebruik van het sterkste vlaggendoek dat er is: Spun-Poly. Dit zorgt ervoor dat de vlaggen stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Onze gevelvlaggen zijn ideaal om aan de gevel van je huis of bedrijfspand te hangen en worden geleverd met een kopband, koord en lusje voor gemakkelijke bevestiging. Deze vlaggen worden geleverd met een afmeting van 100 bij 150 centimeter.
 • Voor onze mastvlaggen gebruiken wij ook Spun-Poly. Mastvlaggen zijn ideaal om een grote vlag van Guatemala af te beelden en jouw trots te laten zien voor de vlag. De mastvlag is verkrijgbaar in 150 bij 225 centimeter.

Bij DVC hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze vlaggen. Daarom gebruiken we moderne productietechnologieën en worden al onze vlaggen met zorg afgewerkt. Onze klanten beoordelen onze vlaggen met een 9, wat ons trots maakt en ons motiveert om altijd de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De rol van innovatie en technologie in de vlaggen productie

In de vlaggenindustrie spelen innovatie en technologie een belangrijke rol in het productieproces. De productie van vlaggen is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd door de opkomst van nieuwe technologieën en innovaties. Hierdoor is het mogelijk geworden om vlaggen te produceren die duurzamer, kleurrijker en van hogere kwaliteit zijn dan ooit tevoren.

Een van de belangrijkste innovaties in de vlaggenproductie is de digital printing technologie. Hierbij worden digitale bestanden rechtstreeks op de stof geprint, wat resulteert in levendige kleuren en een scherpere afbeelding. Bovendien maakt deze technologie het mogelijk om vlaggen te produceren in kleinere oplagen, wat vooral voor bedrijven en organisaties gunstig is.

Een andere belangrijke innovatie in de vlaggenindustrie is de ontwikkeling van duurzame materialen. Door de opkomst van duurzame materialen zoals gerecycled polyester en biologisch katoen kunnen vlaggen nu worden geproduceerd met minder impact op het milieu. Daarnaast zijn deze materialen vaak ook nog eens sterker en gaan ze langer mee dan traditionele materialen.

Geschiedenis van de Guatemalaanse vlag

De Guatemala vlag is een van de oudste vlaggen in Midden-Amerika en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de onafhankelijkheidsbeweging van de vroege 19e eeuw. De vlag van Guatemala heeft verschillende veranderingen en aanpassingen ondergaan voordat de huidige versie in 1871 werd ingevoerd. Hier zijn een aantal belangrijke weetjes over de geschiedenis van de vlag:

 • De oorspronkelijke Guatemala vlag werd ontworpen in 1823 en was gebaseerd op de vlag van het voormalige Spaanse rijk.
 • Na verschillende veranderingen werd in 1871 een nieuwe versie van de vlag ingevoerd, die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt.
 • De huidige vlag heeft dezelfde horizontale strepen in blauw-wit-blauw, maar heeft in het midden een gekroonde Quetzal, een vogel die heilig was voor de Maya's en wordt beschouwd als een symbool van vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Tijdens de burgeroorlog van 1960 tot 1996 werd de vlag vaak gebruikt als symbool van de strijd voor democratie en mensenrechten.
 • Tegenwoordig wordt de Guatemalteekse vlag gebruikt als nationaal symbool en vertegenwoordigt het de waarden van vrijheid, vrede en onafhankelijkheid waar het land voor staat.

Guatemalaanse vlag kopen

Bij DVC hebben wij een ruime voorraad en kunnen dus alle langenvlaggen binnen twee werkdagen bij jou leveren. Of je nu de Guatemalteekse vlag wilt ophangen op een nationale feestdag of gewoon omdat je trots bent op je Guatemalteekse afkomst, bij DVC ben je aan het juiste adres.

Onze specialisten staan altijd klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Heb je vragen over de aankoop van de Guatemala vlag of wil je meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze.

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de Guatemalteekse vlag?

De Guatemalaanse vlag bestaat uit drie verticale banen in de kleuren blauw, wit en blauw, met in het midden het Guatemalteekse wapen. De betekenis van de kleuren van de vlag van Guatemala zijn als volgt:

 • Blauw staat voor de twee oceanen die Guatemala grenzen: de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan.
 • Wit symboliseert vrede en zuiverheid.
 • Het wapen in het midden van de Guatemalaanse vlag staat voor de soevereiniteit en onafhankelijkheid van Guatemala. Het wapen bevat onder andere een quetzal, een vogel die alleen in Midden-Amerika voorkomt en die in de mythologie van de oude Maya's wordt beschouwd als een symbool van vrijheid.
 • Daarnaast staat het wapen vol met symbolen die verwijzen naar de geschiedenis en cultuur van Guatemala, zoals de vulkanen, de landbouw en de belangrijke Mayastad Tikal.

Welke tekst staat er op de vlag van Guatemala?

Er staat een strook papier afgebeeld op het Guatemalteekse wapen in het midden van de vlag van Guatemala, waarop de woorden "Libertad 15 de Septiembre de 1821" te lezen zijn. Dit betekent "Vrijheid 15 september 1821" en verwijst naar de onafhankelijkheidsdag van Guatemala, die op 15 september 1821 werd uitgeroepen. De tekst herinnert de Guatemalteken aan het belang van hun onafhankelijkheid en de strijd die daarvoor is gevoerd.