Guinee-Bissause vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Guinee-Bissause vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Guinee-Bissau voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Guinee-Bissau kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Guinee-Bissause vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Guinee-Bissause vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Guinee-Bissau kopen?

Op zoek naar een Guinee-Bissause vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Guinee-Bissause vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Guinee-Bissau is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Guinee-Bissause tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Guinee-Bissause vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Guinee-Bissause vlag? Kies voor de vlag van Guinee-Bissau van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Guinee-Bissause vlag

De vlag van Guinee-Bissau is een horizontale tweekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit twee liggende banen. De bovenste baan is geel en de onderste groen. Aan de hijszijde is een verticale rode baan geplaatst met hierin een zwarte vijfpuntige ster. Deze kleuren, rood, geel en groen, staan bekend als de Pan-Afrikaanse kleuren en worden gebruikt in veel vlaggen van Afrikaanse landen. De kleuren van de vlag hebben allen een eigen symbolische betekenis. De rode kleur symboliseert het bloed van de martelaren, de kleur groen staat symbool voor de bossen en de gele baan staat voor de minerale rijkdom van Guinee-Bissau. De zwarte ster is de zwarte ster van Afrika en staat daarmee symbool voor het werelddeel waar Guinee-Bissau deel van uitmaakt. De vlag van Guinee-Bissau werd aangenomen in 1973. Het ontwerp van de vlag van Guinee-Bissau is gebaseerd op de vlag van Ghana, deze vlag heeft namelijk dezelfde kleuren. Ook toont de vlag van Ghana net als de vlag van Guinee-Bissau een zwarte vijfpuntige ster. Ook de betekenissen van de kleuren komen overeen.

De kleuren en de zwarte ster van de vlag komen ook terug in het wapen van Guinee-Bissau. Het wapen van Guinee-Bissau werd na de onafhankelijkheidsverklaring aangenomen, dit was in het jaar 1973, tegelijk met de vlag. Voor dit jaar was het land namelijk een kolonie van Portugal. Het wapen van Guinee-Bissau bestaat uit een zwarte ster van Afrika geplaatst op een rode achtergrond met hieromheen twee groene olijftakken, onder op het wapen is een gele schelp en een tekst weergegeven. Deze tekst is het nationale motto “Unidade, Luta, Progresso”, wat “Eenheid, Strijd, Vooruitgang” betekent. Het wapen symboliseert vrede door de toevoeging van de olijftakken.

Guinee-Bissause vlag regels

Een Guinee-Bissause vlag als eerbetoon aan Guinee-Bissau hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Guinee-Bissause vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Guinee-Bissause vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Guinee-Bissau online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier