Guinee-Bissause vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de betoverende vlag van Guinee-Bissau bij DVC! Deze vlag kenmerkt zich door een horizontaal tweekleurig ontwerp dat direct in het oog springt. De bovenste baan straalt een gele kleur, terwijl de onderste baan groen is. Langs de hijszijde loopt een verticale rode baan. Maar wat de Guinee-Bissause vlag echt uniek maakt, is de aanwezigheid van een zwarte vijfpuntige ster in het rode gedeelte. Deze ster symboliseert de eenheid van Afrika en vormt een indrukwekkend accent. Bij DVC kun je deze prachtige Guinee-Bissause vlag kopen en een waardevol stukje van het land en zijn betekenis aan je collectie toevoegen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Wat zijn de verschillende soorten Guinee-Bissau vlaggen?

Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste vlag lastig kan zijn. Daarom bieden wij bij DVC verschillende soorten Guinee-Bissau vlaggen aan, zodat je de perfecte optie kunt vinden die bij jouw behoeften past.

Onze collectie omvat een tafelvlag van Acetaatzijde, met een formaat van 10 x 15 cm en voorzien van een handig lusje en koord. Deze Guinee-Bissause vlaggen zijn ideaal voor bijvoorbeeld op tafel in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens beurzen.

Voor een opvallende aanwezigheid hebben we gevelvlaggen van Spun-Poly, met een formaat van 100 x 150 cm, uitgerust met een kopband, lusje en koord. Deze vlaggen zijn speciaal geschikt voor vlaggenstokken van 2 meter en zijn populair vanwege hun ideale afmetingen.

Als je een imposantere weergave wilt, hebben we ook mastvlaggen van Spun-Poly, met een formaat van 150 x 225 cm. Deze vlaggen van Guinee-Bissau zijn voorzien van een kopband en clips, geschikt voor masten van 6 of 7 meter hoog.

Bij DVC vind je de diverse opties die je nodig hebt om de Guinee-Bissau vlag te laten stralen op elke gewenste locatie.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Vlagetiquette: hoe de Guinee-Bissause vlag correct te gebruiken

Vlagetiquette is van groot belang bij het juiste gebruik van de Guinee-Bissause vlag. Hier zijn enkele essentiële richtlijnen om in gedachten te houden:

  • Hef en strijk de vlag rustig en plechtig.
  • Zorg ervoor dat de vlag de grond niet raakt.
  • Hang de vlag altijd op een correcte manier op.
  • Plaats de vlag nooit ondersteboven, dit is een teken van disrespect.
  • Zorg voor voldoende verlichting als de vlag 's nachts gehesen is.
  • Gebruik de vlag met respect en houd rekening met de symboliek die het vertegenwoordigt.

Volg deze richtlijnen om de Guinee-Bissause vlag op de juiste manier te gebruiken en toon zo respect voor dit belangrijke symbool.

Wat is de betekenis van de kleuren in de vlag van Guinee-Bissau?

De vlag van Guinee-Bissau bestaat uit horizontale banen in geel en groen, met een verticale rode baan aan de hijszijde. In de rode baan bevindt zich een zwarte vijfpuntige ster. Deze kleuren, rood, geel en groen, zijn bekend als de Pan-Afrikaanse kleuren en worden vaak gebruikt in de vlaggen van Afrikaanse landen. Ze hebben elk een symbolische betekenis:

  • Rood symboliseert het bloed van de martelaren.
  • Groen staat voor de bossen.
  • Geel vertegenwoordigt de minerale rijkdom van Guinee-Bissau.
  • De zwarte ster staat symbool voor Afrika als geheel waartoe Guinee-Bissau behoort.

De Guinee-Bissau vlag, aangenomen in 1973, is ontworpen met inspiratie van de vlag van Ghana, die dezelfde kleuren en een zwarte vijfpuntige ster deelt. Deze kleuren en de zwarte ster zijn ook te vinden in het wapen van Guinee-Bissau, dat na de onafhankelijkheid werd aangenomen. Het wapen toont de zwarte ster op een rode achtergrond, omringd door groene olijftakken, en draagt het nationale motto "Unidade, Luta, Progresso" (Eenheid, Strijd, Vooruitgang). Het wapen symboliseert vrede door de aanwezigheid van de olijftakken.

Guinee-Bissause vlag kopen

Bij DVC kun je vertrouwen op een 100% Nederlands product van de hoogste kwaliteit, dat binnen twee werkdagen bij jou thuis wordt geleverd. Wij hebben alle wereldvlaggen op voorraad, dus ook de vlag van Guinee-Bissau.

Wij verzekeren jou van de hoogste kwaliteit en langdurige levensduur wanneer je een vlag van Guinee-Bissau wilt kopen. Met onze handige online tool bestel je gemakkelijk en snel de vlag van Guinee-Bissau. Onze specialisten staan voor je klaar via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier om persoonlijk advies te geven.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de Guinee-Bissau vlag en de Ghana vlag?

De vlag van Guinee-Bissau heeft horizontale banen in geel, groen en rood, met een zwarte ster. De vlag van Ghana bestaat uit een rode-geel-groene driekleur met een zwarte ster. Beide vlaggen delen de Pan-Afrikaanse kleuren en de zwarte ster, maar hebben verschillende ontwerpen en symboliek die hun eigen land vertegenwoordigen.

Bekijk hier de Ghanese vlag

Waar kun je Guinee-Bissau van kennen?

Guinee-Bissau is bekend als een land in West-Afrika dat grenst aan de Atlantische Oceaan. Het land staat bekend om zijn koloniale geschiedenis, onafhankelijkheidsstrijd, Pan-Afrikaanse kleuren in de vlag, en de diversiteit van zijn etnische groepen en culturen.