Guinese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC, dé specialist in vlaggen, kun je de majestueuze Guinese vlag verkrijgen. De vlag van Guinee, ook wel bekend als de "Stars and Stripes of Africa", is een indrukwekkend symbool van nationale trots en eenheid. Met zijn verticale driekleur van rood, geel en groen, en de gele sterren die de vorm van het land representeren, is deze vlag een opvallende verschijning. Bij DVC bieden we hoogwaardige Guinee vlaggen aan, gemaakt van duurzaam materiaal en met oog voor detail. Haal de Guinee vlag in huis en laat je passie voor Guinee zien tijdens evenementen, vieringen en speciale gelegenheden. Ontdek de betekenis en schoonheid van de Guinese vlag en voeg een bijzonder stukje erfgoed toe aan je vlaggenverzameling.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Guinese vlaggen voor verschillende gelegenheden

Bij DVC vind je een uitgebreid assortiment vlaggen van Guinee voor verschillende gelegenheden. Of je nu een nationale feestdag, sportevenement of cultureel festival viert, wij hebben de perfecte Guinee vlag voor jou.

Onze vlaggen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal (Acetaatzijde en Spun-Poly) en bieden levendige kleuren en nauwkeurige details. Met trots tonen ze het karakter en de identiteit van Guinee.

Of je nu een grote buitenvlag nodig hebt om je tuin of bedrijf te versieren, of een handzame vlag voor persoonlijk gebruik, wij hebben de juiste afmetingen en formaten beschikbaar. Ontdek ons ruime assortiment Guinese vlaggen en geef elke gelegenheid een extra feestelijke en trotse sfeer met de vlag van Guinee.

Staffelkorting bij jouw bestelling

Maak gebruik van de aantrekkelijke staffelkortingen bij DVC en bespaar geld! Bij bestelling van 2 stuks of meer ontvang je een korting van 5%. Voor 5 stuks of meer krijg je zelfs 7% korting en bij een bestelling van 10 stuks of meer geniet je van een indrukwekkende korting van maar liefst 10%. Haal jouw gewenste Guinee vlag in huis en bespaar tegelijkertijd geld. Wacht niet langer en profiteer nu van deze fantastische, tijdloze aanbieding!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De evolutie van productiemethodes voor vlaggen

De evolutie van productiemethodes voor vlaggen heeft een opmerkelijke verschuiving gezien met de opkomst van digitale druktechnieken. Traditionele methodes maken steeds vaker plaats voor geavanceerde digitale printtechnologieën.

De opkomst van digitale druk heeft een ware revolutie teweeggebracht in de vlaggenindustrie. Dankzij digitale druk kunnen gedetailleerde ontwerpen, complexe details en kleurgradaties nauwkeurig worden gereproduceerd, waardoor vlaggen er levendiger uitzien. Bovendien maakt digitale druk het mogelijk om foto-realisme te bereiken, waardoor levensechte afbeeldingen en foto's op vlaggen kunnen worden weergegeven.

De flexibiliteit en snelheid van digitale druk zorgen ervoor dat zowel kleine oplages als grootschalige orders efficiënt kunnen worden geproduceerd. Dit heeft ook geleid tot kostenbesparingen in de productie van vlaggen. De opwaartse trend van digitale druktechnieken wijst erop dat ze steeds meer terrein zullen winnen en de toekomst van vlaggenproductie zullen bepalen.

Guinee: de geschiedenis en betekenis achter de vlag

De vlag van Guinee is een verticale driekleur bestaande uit de kleuren rood, geel en groen. De Guinese vlag werd aangenomen op 10 november 1958 en heeft een rijke symboliek en historische betekenis. Het ontwerp van de vlag van Guinee is afgeleid van de Tricolore van de voormalige kolonisator Frankrijk, maar de kleuren zijn afkomstig van de Rassemblent Démocratique Africain, een overkoepelende organisatie van de Democratische Partij die destijds aan de macht was.

De kleuren rood, geel en groen zijn niet alleen de Pan-Afrikaanse kleuren, maar hebben ook individuele betekenissen:

  • Rood symboliseert de opofferingen van het volk in de strijd tegen het kolonialisme en staat tevens voor de arbeid die het volk levert voor vooruitgang.
  • Geel vertegenwoordigt de Afrikaanse zon, haar energie en de rijkdommen van het land.
  • Groen staat voor de vegetatie, de landbouw en de vooruitgang die daaruit voortkomt, evenals het leven op het platteland en de solidariteit in de landbouw.

Deze kleuren zijn gekoppeld aan het nationale motto "Arbeid, Gerechtigheid, Solidariteit".

De vlag van Guinee werd vijf weken na de onafhankelijkheid aangenomen en mogelijk is de volgorde van de kleuren geïnspireerd door de vlag van buurland Ghana, met wie Guinee destijds nauw samenwerkte. De symboliek en betekenissen van de kleuren vertonen ook overeenkomsten met die van Ghana.

Guinese vlag kopen

Bij DVC ben je altijd verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Als dé specialist in vlaggen hebben wij een uitgebreid assortiment landenvlaggen, waaronder de Guinese vlag, altijd op voorraad. Met trots kunnen wij garanderen dat al onze vlaggen 100% Nederlands product zijn, en ze worden binnen twee werkdagen bij jou thuis geleverd.

Wij bieden de mogelijkheid om de vlag van Guinee te kopen via onze gebruiksvriendelijke webshop. Mocht je vragen hebben of advies nodig hebben, dan staan onze deskundige medewerkers voor je klaar. Je kunt gerust contact met ons opnemen via 031 (0)519 228 228, onze handige chatfunctie of het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Hoe is de Guinee vlag ontstaan?

De vlag van Guinee is ontstaan op 10 november 1958 na de onafhankelijkheid. Het ontwerp is gebaseerd op de Franse Tricolore en de kleuren zijn afkomstig van de Rassemblent Démocratique Africain. Rood symboliseert opoffering en arbeid, geel staat voor de zon en rijkdom, en groen vertegenwoordigt landbouw, vooruitgang en solidariteit.

Is Guinee een veilig land?

De veiligheidssituatie in Guinee kan variëren en het is belangrijk om de recente ontwikkelingen en reisadviezen te raadplegen voordat je naar het land reist. Over het algemeen zijn er enkele veiligheidsuitdagingen in Guinee, waaronder politieke instabiliteit, sociale onrust en een verhoogd risico op criminaliteit, met name in stedelijke gebieden.