Guinese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Guinese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Guinee voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Guinee kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Guinese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Guinese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Guinee kopen?

Op zoek naar een Guinese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Guinese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Guinee is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. DeGuinese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Guinese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Guinese vlag? Kies voor de vlag van Guinee van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Guinese vlag

Guinee heeft als nationale vlag een verticale driekleur in de kleuren rood-geel-groen. Een verticale driekleur betekent dat de vlag bestaat uit drie verticale gelijke banen, in het geval van Guinee heeft de baan aan de hijszijde dus een rode kleur. De kleuren zijn Pan-Afrikaanse kleuren, wat wil zeggen dat ze in veel Afrikaanse landen gebruikt worden. Mali heeft de kleuren in de omgekeerde volgorde en in de vlag van Ghana zijn ze horizontaal. In Guinee zijn de kleuren afgeleid van de Rassemblent Démocratique Africain, een overkoepelende organisatie van Afrikaanse landen. Het ontwerp van de Guinese vlag komt van de Franse driekleur, die staat voor de idealen van de Franse revolutie vrijheid, gelijkheid en broederschap. Het ontwerp is echter waarschijnlijk niet overgenomen door de idealen maar omdat Guinee een Kolonie was van Frankrijk. De onafhankelijkheid werd op erg korte termijn aangegeven en daardoor was er weinig tijd voor het ontwerpen van een nieuwe vlag, al werd de huidige vlag tien dagen na de onafhankelijkheid pas ingevoerd. Guinee werkte nauw samen met Ghana en daar kan de kleurvolgorde dan ook van zijn overgenomen, de president van Guinee vond zelfs dat Ghana en Guinee samen moesten gaan.

De drie kleuren van de vlag van Guinee hebben alle drie een speciale betekenis, deze betekenis is toekent aan de kleuren door de eerste president van Guinee. De rode kleur staat voor de offers die het volk geleverd heeft in de strijd tegen het kolonialisme en voor de arbeid die het volk levert naar de vooruitgang. Het geel staat voor de felle zon en haar energie, maar ook de rijkdommen van de aarde. Groen staat voor de vegetatie van het land en de landbouw. Later worden de drie kleuren samen ook wel in verband gebracht met het nationale motto: Arbeid, Gerechtigheid en Solidariteit.

Guinese vlag regels

Een Guinese vlag als eerbetoon aan Guinee hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Guinese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Guinese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Guinee online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier