Haïtiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Voeg een Caribisch tintje toe aan je vlaggenverzameling met de Haïtiaanse vlag! Deze horizontale tweekleur bestaat uit een bovenste blauwe baan, een onderste rode baan en in het midden een wit vlak met het wapen van Haïti. Wil je deze prachtige vlag aan je collectie toevoegen? Zoek niet verder, want bij DVC kun je de vlag van Haïti van hoge kwaliteit kopen. Laat je trots en passie zien met de unieke Haïti vlag!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Haïtiaanse vlaggen voor binnen en buiten

Ontdek onze diverse collectie Haïtiaanse vlaggen, perfect voor zowel binnen- als buitengebruik. Creëer een sfeer van Haïtiaanse trots met onze vlaggen, beschikbaar in verschillende formaten en materialen. Of je nu een tafelvlag zoekt voor binnen, of een gevelvlag of mastvlag voor buiten, bij ons vind je de juiste Haïti vlag voor elke gelegenheid

Vlaggen voor binnen:

  • Onze tafelvlaggen van Acetaatzijde hebben een formaat van 10 x 15 cm en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. Ze worden geleverd met een handig lusje en koord, waardoor ze gemakkelijk op elke tafel of bureau kunnen worden geplaatst. Voeg een vleugje Haïtiaanse trots toe aan je binnenruimtes met deze elegante en compacte Haïti vlaggen.

Vlaggen voor buiten:

  • Onze gevelvlaggen van Spun-Poly zijn perfect geschikt voor buitengebruik. Met een formaat van 100 x 150 cm zijn ze gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden. Compleet met een stevige kopband, lusje en koord kunnen deze vlaggen gemakkelijk aan een vlaggenstok worden bevestigd.
  • Voor een indrukwekkende vertoning bieden we mastvlaggen van Spun-Poly aan. Met een formaat van 150 x 225 cm zijn deze vlaggen perfect geschikt voor masten van 6 of 7 meter hoog. Ze zijn voorzien van een sterke kopband en clips om ervoor te zorgen dat ze stevig op hun plaats blijven, zelfs bij winderige omstandigheden.
Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De productie van onze vlaggen

Bij het creëren van vlaggen is er een zorgvuldig productieproces dat we doorlopen om ervoor te zorgen dat elke Haïti vlag van uitstekende kwaliteit is. Van het ontwerpen tot het afdrukken en de afwerking, elke stap wordt met precisie uitgevoerd. Ontdek hoe onze vlaggen tot leven komen!

  • Stap 1 - ontwerp en voorbereiding: het ontwerp van de vlag wordt overgebracht op een fijnmazig gaas dat gespannen is over een frame, ook wel het raam genoemd. Een lichtgevoelige emulsie wordt aangebracht op het raam, waardoor sommige delen van het gaas lichtdoorlatend worden en andere delen niet. Dit zorgt voor de juiste vlakken waar de inkt doorheen kan komen.
  • Stap 2 - het drukproces: het raam wordt bovenop het doek geplaatst en er wordt inkt op aangebracht. De inkt wordt door de open delen van de zeef op de vlag gedrukt, waardoor het ontwerp stap voor stap wordt opgebouwd met verschillende kleurvlakken. Deze stap wordt herhaald voor elke kleur in het ontwerp, totdat het volledige ontwerp op de vlag is gedrukt.
  • Stap 3 - drogen, fixeren en afwerking: na het drukken wordt de vlag zorgvuldig gedroogd om de inkt te fixeren en ervoor te zorgen dat de kleuren hun levendigheid behouden. Indien nodig wordt de vlag gestreken om ervoor te zorgen dat hij er mooi en strak uitziet. Vervolgens wordt de vlag geconfectioneerd, waarbij de afwerking wordt voltooid en de vlag klaar is voor gebruik.

Ons productieproces zorgt ervoor dat elke vlag met zorg en vakmanschap wordt vervaardigd, waardoor je kunt genieten van een vlag van uitstekende kwaliteit die de kleuren en symbolen van Haïti met trots vertegenwoordigt.

Hoe is de vlag van Haïti door de jaren heen veranderd?

De vlag van Haïti heeft een rijke geschiedenis en heeft door de jaren heen verschillende wijzigingen ondergaan. De oorspronkelijke blauw-rode vlag werd in 1804 gecreëerd tijdens de onafhankelijkheidsstrijd, waarbij de witte baan van de Franse vlag werd verwijderd. Sindsdien zijn er meerdere versies van de vlag geweest.

Historische vlaggen van Haïti:

  • Tijdens het Eerste Keizerrijk Haïti (1804-1806) had de vlag een blauwe bovenbaan en een rode onderbaan.
  • Het Koninkrijk Haïti (1811-1820) voegde gouden strepen en kroonemblemen toe aan de Haïtiaanse vlag.
  • Het Tweede Keizerrijk Haïti (1849-1859) introduceerde een vlag met een witte baan en een centraal wapen.
  • Onder het bewind van François Duvalier (1964-1986) werd een nieuwe vlag van Haïti aangenomen met verticale zwarte en rode banen en het wapen in een witte rechthoek.

In 1986 werd de huidige versie van de Haïti vlag aangenomen, die teruggrijpt op de vlag van voor 1964. Deze vlag bestaat uit horizontale blauwe en rode banen, met in het midden een wit vlak waarin het wapen van Haïti is afgebeeld.

De evolutie van de vlag van Haïti weerspiegelt de turbulente geschiedenis van het land en de verschillende regimes die elkaar hebben opgevolgd. Elke verandering in het ontwerp heeft een symbolische betekenis gehad, en de huidige vlag is een trotse vertegenwoordiging van de identiteit en geschiedenis van Haïti.

Haïtiaanse vlag kopen

Bij DVC bieden we een moeiteloze en plezierige ervaring bij het kopen van de Haïtiaanse vlag. Met een breed scala aan wereldvlaggen op voorraad, waaronder de vlag van Haïti, ben je bij ons verzekerd van een uitgebreide keuze.

Onze toegewijde specialisten staan altijd klaar om je persoonlijk advies te geven over de vlag van Haïti of andere vlaggen uit ons assortiment. Of je nu vragen hebt of behoefte hebt aan meer informatie, je kunt contact met ons opnemen via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat betekenen de kleuren op de vlag van Haïti?

De kleuren van de Haïtiaanse vlag, blauw en rood, hebben een rijke betekenis. Het blauw symboliseert de eenheid en trouw van het Haïtiaanse volk, terwijl het rood staat voor de onafhankelijkheid en de moed van degenen die gestreden hebben voor vrijheid. Samen vertegenwoordigen deze kleuren de sterke en veerkrachtige geest van het Haïtiaanse volk.

Hoe wordt het Haïtiaanse carnaval gevierd?

Het Haïtiaanse carnaval is een kleurrijk en levendig festival dat uitbundig wordt gevierd met muziek, dans en parades. Mensen dragen kleurrijke kostuums, maskers en maken gebruik van traditionele ritmes zoals kompa. Het is een feestelijke viering van de Haïtiaanse cultuur en identiteit.