Haïtiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Haïtiaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Haïti voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Haïti kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Haïtiaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Haïtiaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Haïti kopen?

Op zoek naar de vlag van Haïti voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de vlag van Haïti met de langste levensduur van DVC. De vlag van Haïti is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Haïtiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Haïtiaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Haïtiaanse vlag? Kies voor de vlag van Haïti van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Haïti

De vlag van Haïti is een horizontale tweekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit twee liggende banen. De bovenste baan is blauw en de onderste rood. In het midden van de vlag is een wit vlak met een wapen weergegeven, dit is het wapen van Haïti. Op de civiele vlag is dit wapen echter niet afgebeeld.

De inwoners van Haïti gebruikten tijdens hun strijd voor onafhankelijkheid de Franse vlag, waarschijnlijk in verband met de Franse Revolutie. De witte baan werd in 1804 verwijderd van hun vlag en er ontstond een blauw-rode vlag zoals nu ook het geval is. De vlag is een aantal keer aangepast, de huidige versie werd officieel aangenomen in 1986 op 25 februari. De vlag van Haïti lijkt erg op de vlag van Liechtenstein, het enige verschil is het embleem van de vlaggen. Deze overeenkomst werd in 1936 ontdekt tijdens de Olympische Spelen, Liechtenstein voegde hierop een kroon toe aan de vlag.

Door de turbulente geschiedenis van Haïti is de vlag een groot aantal keer veranderd, dit kwam door de vele verschillende machthebbers en de snelheid waarmee zei elkaar uitschakelden en opvolgden. Haïti is ver in het verleden een kolonie geweest van Frankrijk, waardoor in die tijd Haïti werd bestuurd door de Fransen. Er volgde een strijd om onafhankelijkheid, hiermee werd de Franse vlag gevoerd, waaruit zoals eerdergenoemd later de witte band werd verwijderd. Na deze strijd ontstond in Haïti het eerste keizerrijk, hiermee werd een zwart-rode vlag geïntroduceerd die later een aantal keer terug zou komen, deels afgewisseld met blauw-rode vlaggen. Hierna ontstond een republiek, een koninkrijk, opnieuw een keizerrijk en daarna opnieuw een republiek. Ook is Haïti een aantal jaar een dictatuur geweest. Uiteindelijk werd de huidige vlag aangenomen in 1986, deze vlag verving de vlag van 1964.

Vlag van Haïti regels

Een vlag als eerbetoon aan Haïti hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Haïti gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Haïti kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Haïti online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier