Hondurese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Hondurese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Honduras voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Honduras kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Hondurese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Hondurese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Honduras kopen?

Op zoek naar de vlag van Honduras voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Hondurese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Honduras is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Hondurese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van Honduras voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Hondurese vlag? Kies voor de vlag van Honduras van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Honduras

De vlag van Honduras is een blauw-wit-blauwe horizontale driekleur, dat betekent dat de vlag drie gelijke horizontale banen heeft met de kleurcombinatie blauw-wit-blauw. De twee blauwe banden staan voor de twee oceanen, de Stille en de Atlantische Oceaan. De witte band staat voor het land tussen die twee oceanen, de vijf sterren staan voor de vijf landen in Midden-Amerika. In de witte baan staan vijf vijfpuntige kleine sterren, in de volgorde van links naar rechts 2-1-2. De oorlogsvlag ter zee van Honduras heeft een donkerdere tint blauw en in plaats van de vijf kleine sterren het Hondurese wapen.

Honduras was onderdeel van de Verenigde Staten van Centraal-Amerika, in die tijd was de vlag een lichtblauw-wit-lichtblauwe driekleur met het wapen van de Verenigde Staten van Centraal-Amerika in het midden. Deze vlag werd afgeleid van de Argentijnse vlag. Ten tijde van de burgeroorlog tussen 1838 en 1840 kreeg Honduras een eigen vlag gebaseerd op de vlag van de Verenigde Staten van Centraal-Amerika. De kleur werd donkerder en er kwamen 5 sterren op. De configuratie van de sterren tussen 1866 en 1933 is niet bekent, volgens sommige historici was het dezelfde volgorde als de huidige vlag, maar volgens anderen waren de sterren georiënteerd in een halve cirkel. Vanaf 1895 waren er weer plannen om een land te maken van Centraal-Amerika, dit land zou dezelfde vlag hebben als het toenmalige Honduras, maar dan met gouden sterren. Vanaf 1895 werden er dus twee verschillende vlaggen door elkaar heen gebruikt, dit omdat de vlag met gouden sterren nooit officieel is aangenomen. In 1933 en 1949 werd de vlag iets aangepast en de officiële Hondurese vlag werd toen aangenomen.

Vlag van Honduras regels

Een vlag als eerbetoon aan Honduras hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Honduras gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Honduras kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Honduras online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier