Hondurese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Haal de Hondurese vlag van hoogwaardige kwaliteit in huis met DVC! De vlag van Honduras bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren blauw en wit, met in het midden het Hondurese wapen. Deze vlag symboliseert de onafhankelijkheid en soevereiniteit van het Midden-Amerikaanse land. Onze vlaggen zijn duurzaam en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Bestel de Honduras vlag vandaag nog en laat jouw steun zien aan dit prachtige land met een vlag van DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Wat zijn de verschillende afwerkingsopties voor Hondurese vlaggen?

Bij DVC begrijpen we dat er verschillende situaties zijn waarin een vlag nodig is. Daarom bieden wij verschillende afwerkingsopties aan voor onze Hondurese vlaggen. Wij bieden de volgende afwerkingsopties af voor de Hondurese vlag:

 • Gevelvlaggen: deze vlaggen zijn geschikt voor buiten aan de gevel van je huis of bedrijfspand. De gevelvlaggen worden gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly en zijn met hoge kwaliteit afgewerkt met kopband, lusje en koord.
 • Mastvlaggen: mastvlaggen zijn perfect om te hijsen in een vlaggenmast, bijvoorbeeld bij een evenement, festival of langs de weg. Deze vlaggen worden ook gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly en zijn voorzien van kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag.
 • Tafelvlaggen: onze tafelvlaggen zijn perfect voor op tafel in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens beurzen. Deze vlaggen worden gemaakt van acetaatzijde, een stevige doeksoort van 100% polyester, en hebben een glanzende uitstraling.

Om de vlag van Honduras eenvoudig te bevestigen, bieden wij diverse opties aan. Voor onze gevelvlaggen kun je kiezen uit afwerkingen met kopband, lusje en koord. Onze mastvlaggen maken wij gebruik van kopband en clips voor gemakkelijk hijsen. Daarnaast kunnen wij ook de vlag voorzien van een zoom, voor extra stevigheid en een mooie afwerking.

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitaaldruk. Wij maken alleen gebruik van materialen van hoge kwaliteit en zorgen voor een hoogwaardige afwerking van onze vlaggen, zodat jij lang van jouw kleurrijke Honduras vlag kunt genieten.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De voordelen van DVC

Wij bieden verschillende voordelen aan als het gaat om vlaggenproductie. We hebben ze op een rijtje gezet:

 • Ten eerste maken we gebruik van hoogwaardige materialen van betrouwbare leveranciers om de beste kwaliteit te kunnen leveren.
 • Daarnaast gebruiken we verschillende druktechnieken, waaronder zeefdruk en digitale druk, om ervoor te zorgen dat de kleuren helder en intens zijn en de opdruk nauwkeurig is.
 • Na het bedrukken worden de vlaggen zorgvuldig afgewerkt en voorzien van de juiste accessoires zoals kopbanden, clips en koorden om ervoor te zorgen dat de Honduras vlaggen makkelijk en veilig kunnen worden gehesen.
 • Een ander voordeel van DVC is dat we gebruikmaken van de nieuwste technologieën en innovatieve materialen om duurzame en hoogwaardige vlaggen te produceren. Met digitale druktechnologie kunnen complexe en gedetailleerde ontwerpen met een hoge resolutie worden gedrukt, en nieuwe materialen zoals gerecyclede stoffen en milieuvriendelijke inkt dragen bij aan een duurzamere productie.
 • Ook is er geavanceerde apparatuur beschikbaar gekomen voor het snijden, naaien en afwerken van vlaggen, waardoor de kwaliteit van de afwerking verbeterd is en de vlaggen langer meegaan.

Bij DVC streven we ernaar om de beste kwaliteit en service te bieden aan onze klanten, zodat jij lang van jouw Honduras vlag kunt genieten.

Ontdek de symboliek achter de Hondurese vlag

De vlag van Honduras bestaat uit drie horizontale strepen: twee blauwe strepen met in het midden een witte streep. In het midden van de witte streep is het Hondurese wapen afgebeeld. De symboliek achter de vlag van Honduras gaat terug tot de onafhankelijkheid van Spanje in 1821.

De blauwe strepen symboliseren de twee oceanen die Honduras omringen:

 • De Atlantische Oceaan in het oosten.
 • De Stille Oceaan in het westen.

Deze twee wateren hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de economie en het transport van het land. De kleur blauw staat ook voor vrijheid, soevereiniteit en loyaliteit.

De witte streep staat voor vrede en de eenheid tussen alle Hondurezen. Het Hondurese wapen dat op de witte streep is afgebeeld, bestaat uit verschillende symbolen die de geschiedenis en cultuur van het land vertegenwoordigen. Het wapen toont onder andere een vijf-puntige ster, die staat voor:

 • De vijf Centraal-Amerikaanse landen die destijds werden vertegenwoordigd door de Federatie van Centraal-Amerika.
 • Ook zijn er twee torens te zien, die staan voor de oude forten van de stad Tegucigalpa, de huidige hoofdstad van Honduras.
 • Verder toont het wapen een hoorn des overvloeds, een symbool voor de rijkdom en natuurlijke hulpbronnen van Honduras, zoals mineralen en koffie.
 • Op de achtergrond is een regenboog te zien, die staat voor de belofte van een betere toekomst en hoop.
 • Ten slotte is er een condor en een quetzal afgebeeld, twee vogels die symbool staan voor de vrijheid en onafhankelijkheid van Honduras.

Hondurese vlag kopen

Haal de Hondurese vlag in huis en toon je liefde voor het land met onze hoogwaardige vlaggen. Wij hebben alle wereldvlaggen op voorraad, zo ook de Honduras vlag. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren, zodat jij snel kunt genieten van jouw nieuwe vlag.

Het kopen van de vlag van Honduras kan gemakkelijk online via onze webshop. Je kunt rekenen op een snelle en veilige levering van jouw bestelling. Mocht je toch nog vragen of advies nodig hebben, dan staan wij voor je klaar. Onze deskundige klantenservice helpt je graag verder via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Waarom heeft de vlag van Honduras 5 sterren?

De vlag van Honduras heeft vijf sterren omdat deze het aantal landen vertegenwoordigt dat in 1823 de Republiek van Midden-Amerika vormde. Deze landen waren Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras en Nicaragua. De vijf blauwe sterren staan ​​voor elk van deze landen en zijn gerangschikt in een L-vormige formatie in het midden van de vlag, omringd door twee blauwe horizontale strepen.

Is de vlag van Honduras veranderd?

De vlag van Honduras is door de jaren heen verschillende keren veranderd. De huidige versie van de Hondurese vlag werd officieel aangenomen op 16 februari 1866. Sindsdien zijn er verschillende kleine wijzigingen in het ontwerp geweest, zoals aanpassingen aan de grootte of de positie van de sterren.

De meest recente verandering aan de vlag van Honduras vond plaats in 2021. Op 12 februari van dat jaar werd een wetsvoorstel aangenomen dat een wijziging van de vlag voorschrijft om de onafhankelijkheid van Honduras te vieren. De wijziging betreft de positie van de sterren, die werden verplaatst om de richting van de beweging van de zon te volgen.