Hongaarse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Opzoek naar een sfeervolle Hongaarse vlag? De vlag van Hongarije wordt door DVC geleverd met sprekende kleuren. Onze Hongaarse vlag is geschikt voor alle weersomstandigheden, de vlag van Hongarije is namelijk wind-, water- en UV bestendig. De Hongaarse vlag is uitvoerig getest door DVC en daardoor garanderen wij de beste kwaliteit. Voor een Hongaarse sfeer in de vlaggenmast, aan de gevel, op de tafel of tijdens de vakantie op de boot kies je voor de vlag van Hongarije van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Hongarije kopen?

DVC levert de Hongaarse vlag voor bij je huis, bedrijf, evenement, congres of andere aangelegenheid. De vlag van Hongarije voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Hongaarse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Hongaarse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Hongaarse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Ontdek het vlagplezier van lange duur met de Hongaarse vlag van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Hongaarse vlag

De Hongaarse vlag zoals wij deze nu kennen is een vlag met drie kleuren, gelegen in drie horizontale banen. De drie kenmerkende Hongaarse kleuren zijn rood, wit en groen. Sinds 1848 zijn deze kleuren aanwezig op de vlag, het ontwerp heeft echter veranderingen doorgemaakt. Origineel was de Hongaarse vlag het symbool van de nationale vrijheidsbeweging van voor 1848. De vlag van deze beweging is hetzelfde als de huidige nationale Hongaarse vlag. Deze vlag was bedoeld voor een revolutie en was dus gebaseerd op de vlag van de Franse Revolutie.

De romantiek gaf de kleuren van de Hongaarse vlag een symbolische betekenis. De rode kleur in de Hongaarse vlag staat symbool voor kracht. De heldere witte kleur in de middelste baan symboliseert geloof en de groene kleur staat voor hoop. Een andere betekenis van de kleuren is dat rood staat voor het bloed dat gevloeid is voor het vaderland. Het wit zou symbool staan voor vrijheid en de groene kleur voor het land. In de nieuwe grondwet van 2012 wordt de theorie uit de romantiek over de kleuren officieel verklaart. Sinds 1848 zijn er vele emblemen op de vlag geplaatst, het eerste embleem was van het Koninkrijk Hongarije, daarna volgden drie verschillende Hongaarse wapens. Hierop volgde een communistisch teken die uit protest in 1956 wit werd gemaakt waardoor er een witte cirkel in het midden van de vlag verscheen. In 1957 kwam er een nieuw wapen, deze is echter nooit officieel op de vlag geplaatst. Officieel is de vlag van Hongarije dus al sinds 1957 in gebruik zoals wij deze nu kennen. Echter is de Hongaarse vlag pas sinds 1991 overal zonder embleem in gebruik genomen.

Hongaarse vlag regels

Een Hongaarse vlag als eerbetoon aan Hongarije hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Hongaarse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Hongaarse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Hongarije online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier