Hongkong vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Hongkong vlag is een trotse symbool van de rijke geschiedenis en levendige cultuur van deze bruisende metropool. Bij DVC vind je hoogwaardige Hongkongse vlaggen die met zorg zijn vervaardigd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Met hun levendige rode achtergrond en het karakteristieke vijfbladige witte ontwerp, stralen deze vlaggen kracht, trots en traditie uit. Of je nu de vlag van Hongkong wilt tonen tijdens sportevenementen, nationale vieringen of zakelijke bijeenkomsten, onze vlaggen laten je met trots je liefde en respect voor Hongkong uitdragen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Gebruik de Hongkongse vlag voor evenementen

Gebruik de Hongkongse vlag voor evenementen en geef je bijeenkomsten een authentieke flair. Bij DVC bieden we een uitgebreid assortiment Hongkong vlaggen van de hoogste kwaliteit. Of je nu een tafelvlag, gevelvlag of mastvlag nodig hebt, onze vlaggen zijn perfect om de identiteit van Hongkong te weerspiegelen.

Met onze Hongkongse tafelvlaggen voeg je subtiel een vleugje klasse toe aan je evenement. Plaats ze op tafels, balies of presentatiestands om een elegante en professionele uitstraling te creëren. Gemaakt van hoogwaardig Acetaatzijde, zorgen deze vlaggen voor een verfijnde ambiance.

Voor een indrukwekkende visuele impact kun je kiezen voor onze gevelvlaggen. Hang ze op aan gevels, palen of muren en laat jouw boodschap op imponerende wijze zien. Onze gevelvlaggen, gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal, zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en blijven lang mooi.

Wil je dat jouw evenement van veraf zichtbaar is? Dan zijn onze mastvlaggen de ideale keuze. Deze krachtige en imposante vlaggen wapperen hoog in de lucht, waardoor ze de aandacht trekken van iedereen in de omgeving. Met onze mastvlaggen, voorzien van stevige kopbanden en clips, ben je verzekerd van vlaggen die standhouden in weer en wind.

Bij DVC hechten we veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Daarom zijn al onze Hongkong vlaggen geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Met trots kunnen we zeggen dat onze vlaggen lang meegaan en hun kleur en glans behouden, zelfs na veelvuldig gebruik.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hongkong vlag regels

Volgens de wetten van de Staatsraad en de Regional Flag and Regional Emblem Ordinance gelden strikte vlagregels in Hongkong. De vlag van Hongkong en de Volksrepubliek worden dagelijks gehesen op belangrijke locaties. Respect voor de vlag is verplicht, volgens de Hong Kong Basic Law en de Regional Flag and Regional Emblem Ordinance.

De vlag mag niet de grond raken, op zijn kop hangen of gebruikt worden voor andere doeleinden. Verlichting is vereist als de vlag 's nachts buiten hangt. Bij het tonen van de vlag ten opzichte van andere vlaggen heeft de vlag van de Volksrepubliek altijd de prominente positie.

Tijdens parades en bijeenkomsten moet de vlag rechts van de spreker of het podium worden geplaatst. Bij rouwgelegenheden kan de vlag halfstok gehesen worden. Correcte weergave en onderhoud van de vlag, evenals de juiste posities ten opzichte van andere vlaggen, zijn van groot belang.

Vlagschennis is strafbaar en kan leiden tot gevangenisstraf en boetes. Deze regels gelden alleen in Hongkong en kunnen variëren als de vlag elders tussen nationale vlaggen wordt geplaatst. Het respectvol naleven van de vlagregels is een belangrijk symbool voor de regio Hongkong.

De rijke geschiedenis van de vlag van Hongkong

De vlag van Hongkong heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de Britse koloniale periode. Vanaf het moment dat Hongkong een Britse kroonkolonie werd tot aan de overdracht van de soevereiniteit aan de Volksrepubliek China, heeft de vlag verschillende veranderingen ondergaan. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in de evolutie van de vlag, vanaf de Britse periode tot aan de huidige vlag.

  • 1843: het zegel van Hongkong, het Seal of Colony, wordt aangenomen, gebaseerd op een locatie aan het water in Hongkong. Het toont drie lokale kooplieden met hun handelsgoederen, schepen, heuvels en wolken.
  • 1870: een nieuw ontwerp wordt voorgesteld, bestaande uit een Brits blauw vaandel met een kroon boven de letters HK aan de rechterkant. Dit ontwerp wordt aangenomen, waarmee Hongkong zijn eerste eigen vlag krijgt. De lay-out van de vlag wordt in de jaren daarna enkele keren aangepast.
  • 1910: het ontwerp van het zegel wordt aangepast en dit wordt geïncorporeerd in de vlag van Hongkong. Deze vlag blijft in gebruik tot 1959, met een kleine wijziging in 1955.
  • 1941-1945: tijdens de Japanse bezetting van Hongkong worden alle Britse en Chinese vlaggen verboden. De vlag van Japan wordt ingesteld als de officiële vlag van het gebied.
  • 1990: een ontwerpwedstrijd wordt gehouden voor een nieuwe Hongkongse vlag in aanloop naar de soevereiniteitsoverdracht aan China. Uiteindelijk wordt het ontwerp van de Bauhinia blakeana, een bloem, gekozen als basis voor de nieuwe vlag.
  • 1997: op 1 juli 1997, bij de ceremonie ter gelegenheid van de soevereiniteitsoverdracht, wordt de huidige vlag van Hongkong voor het eerst officieel gehesen. Het ontwerp wordt goedgekeurd door het Preparatory Committee dat de soevereiniteitsoverdracht begeleidt.

Sindsdien is de huidige Hongkongse vlag de officiële vlag van de Speciale Bestuurlijke Regio Hongkong. Met zijn rijke geschiedenis weerspiegelt de vlag de evolutie en identiteit van deze bijzondere regio.

Hongkongse vlag kopen

Bij DVC kun je gemakkelijk en snel een hoogwaardige vlag van Hongkong kopen, met unieke voordelen die jouw ervaring nog beter maken. Onze vlaggen zijn zorgvuldig vervaardigd met oog voor detail en duurzaamheid, gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden.

Daarnaast bieden wij jou een handige en persoonlijke klantenservice. Heb je vragen of wil je meer informatie? Ons team staat voor je klaar via onze handige online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of via het contactformulier op onze website. Wij staan garant voor een vlotte en professionele afhandeling, zodat jij probleemloos jouw gewenste Hongkongse vlag kunt bestellen.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de vlag van Hongkong eruit?

De huidige Hongkongse vlag, die voor het eerst werd gehesen op 1 juli 1997, toont een bloem, de Bauhinia blakeana, op een rood veld. De bloem heeft vijf kroonbladeren met daarin vijf rode sterren, die verwijzen naar de vlag van de Volksrepubliek China. De kleur rood symboliseert de band tussen Hongkong en het vasteland van China, terwijl het gebruik van wit naast rood de harmonie tussen beide gebieden benadrukt.

Hoe heette Hongkong vroeger?

Hongkong stond vroeger bekend als een Britse kroonkolonie en werd officieel aangeduid als de "Kroonkolonie Hongkong" tijdens de Britse periode.