Hongkong vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Hongkongs vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Hongkong voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Hongkong kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Hongkongse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Hongkonse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Hongkong kopen?

Op zoek naar een Hongkongse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Hongkongse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Hongkong is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Hongkongse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Hongkongse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Hongkongse vlag? Kies voor de vlag van Hongkong van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Hongkongse vlag

De vlag van Hongkong is rood met daarop een speciale bloem afgebeeld in wit. Het rode van de vlag heeft meerdere betekenissen. De kleur staat voor de hechte band met China, het rood kan ook een verwijzing zijn naar het rode leger en dus nationalistisch worden uitgelegd. Het feit dat de bloem wit is en de rest van de vlag rood, is een verwijzing naar het kapitalistische Hongkong in het Communistische China. De witte bloem is een zogenaamde Bauhinia blakeana en heeft vijf kroonbladeren met in elk blad een vijfpuntige ster. Een gestileerde variant van deze bloem was het symbool van de gemeenteraad van Hongkong van 1965 tot 1999. De bloem was typisch Hongkongs en beeldt de dynamiek van Hongkong uit, op de huidige vlag moet het ook de harmonie met China uitbeelden. De vijf sterren op de bladeren van de bloem zijn ook een verwijzing naar China, want Chinese vlag heeft vijf gele sterren.

In de tijd dat Hongkong een kolonie van Engeland was is de vlag een aantal keer veranderd en dan met name het embleem aan de rechterzijde van de vlag. De vlag bleef overalgemeen blauw met de Union Flag van het Verenigd Koninkrijk in de linkerbovenhoek. Toen Hongkong overgedragen ging worden aan China moest een nieuwe vlag worden bedacht, maar uit de ontwerpwedstrijd kwam geen vlag waar men het overeen kon worden. Dus werd Tao Ho aangewezen een nieuwe vlag te ontwerpen, Ho plukte een Bauhinia blakeana en vond de bloem dynamisch lijken. Ho ontwierp een vlag gebaseerd op de bloem en die werd in iets aangepaste vorm aangenomen in 1990, maar voor het hijsen moest gewacht worden tot de overdracht. Pas op 1 juli 1997 werd de vlag van Hongkong voor het eerst gehesen.

Hongkongse vlag regels

Een Hongkongse vlag als eerbetoon aan Hongkong hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Hongkongse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Hongkongse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Hongkong online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier