IJslandse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De IJslandse vlag als symbool van het natuurrijke IJsland kun je bij DVC bestellen met haar sprekende uitstraling. De vlag van IJsland voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt met zorg en toewijding door ons geproduceerd. Door onze jarenlange ervaring bij DVC is de vlag van IJsland kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Bij DVC ben je dus zeker van langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van IJsland kopen?

Ontdek de IJslandse vlag met haar sprekende kleuren bij DVC. De vlag van IJsland voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze IJslandse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De IJslandse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De IJslandse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Opzoek naar gegarandeerd vlagplezier? Bij DVC ben je aan het goede adres!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de IJslandse vlag

De vlag van IJsland is blauw met hierin een wit kruis met daarin een rood kruis. Deze beide kruizen worden beschreven als een Scandinavisch kruis. De geschiedenis van IJsland en daarmee van de IJslandse vlag begint in het jaar 1874. In dit jaar kreeg IJsland binnen het Deense koninkrijk zelfbeschikking. In dit jaar werd dan ook de eerste IJslandse vlag aangenomen, op deze vlag van IJsland werd een vogel getoond. In het jaar 1897 werd er een nieuwe IJslandse vlag aangenomen. Deze vlag leek al een stuk meer op de huidige vlag van IJsland. Deze vlag bestond uit een donkerblauwe achtergrond met hierop een wit Scandinavisch kruis geplaatst, het rode kruis ontbrak dus nog. Deze vlag leek te veel op de toenmalige Griekse vlag, om dit op te lossen werd er in 1913 een rood kruis geplaatst binnen het witte kruis. Deze IJslandse vlag werd op 19 juni 1915 officieel aangenomen.

Het ontwerp van de huidige nationale vlag van IJsland is afgeleid van de vlag van Denemarken, dit komt doordat de landen historisch een hele sterke band hadden. Ook is in de IJslandse vlag de kleursamenstelling van de Noorse vlag terug te vinden, deze is namelijk precies omgekeerd. De laatste verandering die de IJslandse vlag is ondergaan vond plaats in 1944 toen IJsland een geheel onafhankelijke republiek werd. Tot die tijd was IJsland geen volledig soevereine staat, IJsland was namelijk verbonden met Denemarken onder dezelfde koning. De kleur van de IJslandse vlag sinds 1944 is iets lichter dan de kleur van de vlag van IJsland in 1915.

In IJsland is er een officiële vlaginstructie, deze is opgenomen in de wet sinds 23 januari 1991. In deze wet wordt beschreven dat alle overheidsgebouwen op verschillende feestdagen de nationale IJslandse vlag moeten hijsen. De premier van IJsland kan de vlaggeninstructie jaarlijks uitbreiden.

IJslandse vlag regels

Een IJslandse vlag als eerbetoon aan IJsland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de IJslandse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een IJslandse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van IJsland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier