Indiase vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wil je de pracht en trots van India uitdragen? Ontdek de betekenis en schoonheid van de Indiase vlag bij DVC! De vlag van India is een horizontale driekleur, bestaande uit drie even grote horizontale banen. De kleuren van de India vlag zijn saffraan, wit en groen. In het midden van de vlag prijkt een blauwe Asoka Chakra, een wiel met 24 spaken. Dit prachtige ontwerp symboliseert de rijke historie, diversiteit en vooruitgang van India. Bij DVC vind je hoogwaardige Indiase vlaggen die deze betekenisvolle symboliek tot leven brengen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Stel samen in de online configurator

Wil je jouw eigen unieke Indiase vlag samenstellen? Met onze handige online configurator is het eenvoudig en leuk! Volg gewoon deze eenvoudige stappen om jouw perfecte vlag van India te creëren.

  • Begin met het kiezen van de toepassing van jouw vlag, of het nu een tafelvlag, gevelvlag of mastvlag moet zijn.
  • Vervolgens selecteer je het gewenste formaat in hoogte en breedte. Kies de afmetingen die het beste bij jouw wensen passen.
  • Nu is het tijd om het type doek te kiezen. We bieden Acetaatzijde en Spun-Poly aan. Dit zijn materialen die duurzaamheid en levendige kleuren garanderen. Kies het doektype dat het beste past bij jouw voorkeuren en gebruik.
  • Personaliseer jouw India vlag verder door de gewenste uitvoering te selecteren. Denk hierbij aan de afwerking, zoals een open zoom of een koord en lus voor eenvoudige bevestiging.
  • Ten slotte, geef het gewenste aantal vlaggen aan dat je wilt bestellen. Of je nu één exemplaar nodig hebt of een grotere hoeveelheid, wij zorgen ervoor dat jouw bestelling naar wens wordt afgehandeld.

Stel nu jouw vlag van India samen in onze online configurator en wees trots op een vlag die perfect aansluit bij jouw behoeften en specificaties!

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hoe onderhoud je een Indiase vlag?

Het onderhouden van een India vlag is essentieel. Reinig de vlag voorzichtig met milde zeep en lauw water om vlekken te verwijderen. Vermijd agressieve chemicaliën en laat de vlag volledig drogen voordat je hem opbergt. Bewaar de vlag op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht.

Controleer regelmatig op slijtage of schade aan de vlag. Repareer kleine gebreken indien mogelijk. Bij ernstige schade is het raadzaam een nieuwe vlag aan te schaffen. Behandel de vlag met respect en volg de nationale protocollen bij het hijsen en strijken. Laat de vlag nooit de grond raken.

Toon respect voor de India vlag. Hanteer de vlag met waardigheid en trots. Houd je aan de voorschriften bij speciale gelegenheden en nationale feestdagen. Op deze manier zorg je ervoor dat de vlag van India altijd in optimale staat verkeert en het respect krijgt dat het verdient.

India: de geschiedenis en betekenis achter de vlag

De vlag van India, ook wel de Tiranga genoemd, heeft een rijke geschiedenis en diepgaande betekenis. Ontworpen door vrijheidsvechter Pingali Venkayya, werd de vlag op 22 juli 1947 aangenomen, vlak voor de onafhankelijkheid van het land. De India vlag bestaat uit drie horizontale banden van gelijke hoogte: saffraan bovenaan, wit in het midden en groen onderaan. In het midden staat een blauw Ashoka Chakra met 24 spaken, dat symbool staat voor vooruitgang en gerechtigheid.

Elke kleur draagt een symbolische betekenis:

  • Saffraan staat voor moed.
  • Wit symboliseert vrede.
  • Groen staat voor voortvarendheid.

De Chakra, oorspronkelijk geïnspireerd door Koning Asoka's pilaren in de derde eeuw voor Christus, vertegenwoordigt het wiel van de wet en staat voor zelfvoorzienendheid. De 24 spaken vertegenwoordigen de 24 uur van de dag en symboliseren vooruitgang.

De geschiedenis van de Indiase vlag kent verschillende vormen, van de Calcutta Flag tot de vlag met het spinnewiel, dat werd goedgekeurd door Mahatma Gandhi. Uiteindelijk werd de huidige vlag aangenomen door het Dominion of India op 22 juli 1947. Het tonen en gebruiken van de vlag van India dient te voldoen aan speciale regels.

Indiase vlag kopen

Bij DVC staat hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid altijd voorop. Als dé specialist in vlaggen hebben wij een uitgebreid assortiment landenvlaggen, waaronder de Indiase vlag, altijd op voorraad. We zijn er trots op dat al onze vlaggen 100% Nederlands producten zijn en we garanderen snelle levering binnen twee werkdagen.

Via onze gebruiksvriendelijke webshop kun je eenvoudig de vlag van India van hoge kwaliteit kopen. Mocht je vragen hebben of advies nodig hebben, dan staan onze deskundige medewerkers voor je klaar. Je kunt gerust contact met ons opnemen via 031 (0)519 228 228, onze handige chatfunctie op de website, of door het invullen van het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat betekent het wiel op de vlag van India?

Het wiel op de Indiase vlag, bekend als het Ashoka Chakra, symboliseert vooruitgang, gerechtigheid en de eeuwige cyclus van tijd. Het heeft historische betekenis, geïnspireerd door een afbeelding uit het oude India, en vertegenwoordigt de principes van vrijheid, vrede en zelfvoorziening.

Hoeveel inwoners heeft India?

India heeft een bevolking van meer dan 1,4 miljard mensen. Met zijn enorme bevolking is India het op een na meest bevolkte land ter wereld, na China, dat maar 40 miljoen mensen meer heeft. Het land heeft een diverse bevolkingssamenstelling met verschillende etnische groepen, talen, religies en culturele achtergronden.