Indiase vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Indiase vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van India voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van India kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Indiase vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Indiase vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van India kopen?

Op zoek naar een Indiase vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Indiase vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van India is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Indiase tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Indiase vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Indiase vlag? Kies voor de vlag van India van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Indiase vlag

De vlag van India is een horizontale driekleur, wat inhoudt dat de vlag uit drie horizontale banen bestaat die even groot zijn. De kleuren van de Indiase vlag zijn saffraan-wit-groen en in het midden van de vlag staat een blauwe Asoka Chakra, dat is een wiel, met 24 spaken. De kleuren hebben een symbolische betekenis. Saffraan symboliseert namelijk moed, de witte kleur vrede en de groene kleur staat voor voortvarendheid. Het Asoka Chakra was origineel een Chakra die naar Gandi’s spinnenwiel en daardoor zelfvoorzienendheid verwees, maar dat werd in 1947 veranderd. Het Asoka Chakra verwijst tegenwoordig naar het “wiel van de wet” het teken is al eeuwen oud en vindt zijn oorsprong in het boeddhisme. De 24 spaken stellen de 24 uren in een dag voor en de vooruitgang van elk uur.

India was een Britse Kolonie tot 1950, maar de roep om een eigen vlag was al ver daarvoor aanwezig. In 1906 werd de eerste onthuld tijdens een protestbijeenkomst. Deze vlag was een oranje-geel-groene driekleur met in de oranje bovenste baan acht halfopen lotusbloemen en in de groene onderste baan een zon en een halvemaan. In de gele middelste baan van de vlag uit 1906 stond van de Mataram in het hindi. De politieke groep die India onafhankelijk maar wel in het gemenebest van het Verenigd Koninkrijk wou houden had sinds 1917 een rood-groen gestreepte vlag met 7 sterren in de vorm van het sterrenbeeld de grote beer. In de linkerbovenhoek was een Union Flag geplaatst en in de rechterbovenhoek een zon en een maan. Gandhi keurde in 1921 een vlag goed maar die haalde het niet, pas in 1931 kwam er overeenstemming over de Indiase vlag, dit was net zoals de huidige Indiase vlag een saffraan-wit-groene driekleur alleen in plaats van een wiel een gestileerd spinnenwiel. In 1947 werd het spinnenwiel vervangen door het huidige wiel.

Indiase vlag regels

Een Indiase vlag als eerbetoon aan India hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Indiase vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Indiase vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van India online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier