Indonesische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Indonesische vlag, ook wel de Sang Merah putih genoemd, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Indonesië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Wanneer je voor een Indonesische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Indonesië kopen?

Op zoek naar een Indonesische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Indonesische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Indonesië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Indonesische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Indonesische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Indonesische vlag? Kies voor de vlag van Indonesië van DVC!

Doeksoort
Poly-Glans en Petflag-Glans 115/110 gr/m² polyester breisel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Indonesische vlag

De vlag van Indonesië is een rood-witte horizontale tweekleur, dat betekent dat de kleuren in twee gelijke horizontale banen op de vlag staan. Er zijn meerdere bijnamen van deze vlag die allemaal met de kleuren te maken hebben. Sang Merah Putih is de bekendste en deze bijnaam betekent “de rode en witte”, daarnaast is er nog de bijnaam Sang Dwiwarna wat “de tweekleur” betekent en Sang Saka Merah Putih wat “de verheven Rode en witte” betekent. Sang Saka Merah Putih verwijst naar de vlag die de eerste president van Indonesië uithing. De kleuren rood en wit worden als heilige kleuren gezien, dat komt omdat wit de kleur is van rijst en rood van suikerpalm, samen zijn suiker en rijst de twee belangrijkste producten in de Indonesische keuken.

De vlag is bedacht aan de universiteit van Leiden door het Indonesische genootschap en werd daar in 1922 voor het eerst gebruikt. Al gaat het gebruik van de kleuren veel verder terug, namelijk naar de 13e eeuw. De kleuren rood en wit werden namelijk al gebruikt door het Javaanse Majapahitrijk. Het 13e-eeuwse rijk gebruikte een vlag met vijf rode en 4 witte banen. In 1928 werd door nationalisten de tweekleur gebruikt als nationale vlag. Ten tijde van Nederlands-Indië was de vlag verboden, maar na de Tweede Wereldoorlog werd de vlag het symbool van de onafhankelijkheid. Er is ook nog een ander verhaal over hoe Indonesië aan haar vlag is gekomen, maar het is erg onwaarschijnlijk dat het zo is gegaan. In de tijd van Nederlands indië wapperde overal de rood-wit-blauwe vlag en de nationalistische Indonesiërs dachten dat de blauwe baan stond voor de aristocratie en ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog scheurden ze de blauwe baan eraf. Wat je dan overhoudt is de nationale vlag van Indonesië.

Indonesische vlag regels

Een Indonesische vlag als eerbetoon aan Indonesië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Indonesische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Indonesische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Indonesië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier