Indonesische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC bieden wij een groot aanbod aan verschillende soorten landenvlaggen op jouw gewenste formaat, waaronder de Indonesische vlag. De vlag van Indonesië, niet te verwarren met de vlag van Monaco, wordt ook wel Sang Merah Putih genoemd. Deze vlag kun je herkennen aan de eenvoudige twee kleur met twee gelijke horizontale banen van rood en wit. Wij zijn dé specialist in vlag en doek sinds 1936. Als je voor ons kiest, kies je voor een product van de beste kwaliteit!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Indonesische vlag kopen: verschillende materialen

Bij DVC ben je op de juiste plek voor alle soorten landenvlaggen! Wij maken de vlag met zorg en op maat voor jou. De vlag van Indonesië kun je bestellen voor:

  • In de vlaggenmast
  • Op de boot
  • Aan de gevel
  • Op tafel

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitaaldruk. Wij maken alleen gebruik van premium materialen. De gevelvlaggen en bootvlaggen die bij ons worden bedrukt zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, lusje en koord voor handig gebruik. De vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag van Indonesië.

De Indonesië vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot worden geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Dit premium materiaal gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten en heeft zowel een goede trek- als naadsterkte. De tafelvlag wordt gemaakt van acetaatzijde, een stevige doeksoort van 100% polyester.

Met onze eenvoudige online tool kunt u de Indonesische vlag volledig zelf samenstellen. In de configurator kun je zelf kiezen welk type vlag, formaat, doekkwaliteit, uitvoering en aantal vlaggen je wilt bestellen. Wij leveren de vlag van Indonesië met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Wil jij lang van jouw kleurrijke vlag kunnen genieten? Kies dan voor de Indonesië vlag van DVC, dé zeefdrukker van Nederland!

Doeksoort
Poly-Glans en Petflag-Glans 115/110 gr/m² polyester breisel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Onderhoud Indonesische vlaggen

Bij dagelijks gebruik gaat een vlag doorgaans 3 tot 4 maanden mee. Om de levensduur van een vlag te verlengen en hem langer te laten wapperen, is het belangrijk om hem goed en regelmatig te onderhouden. Hieronder volgen enkele instructies om je vlag zo goed mogelijk te verzorgen:

  • Gebruik een doek en wat zeep om de vlag schoon te maken, maar zorg ervoor dat het wasmiddel geen chloorhoudende ingrediënten bevat.
  • Was de vlag in een fijnwasmiddel op een temperatuur van ongeveer 40 graden.
  • Laat de vlag na het wassen een tijdje drogen in plaats van hem meteen op te vouwen.

Bewaar de Indonesië vlag op een droge plaats om schimmel te voorkomen.

De geschiedenis van de Indonesische vlag

Indonesië is ‘s werelds grootste eilandstaat met meer dan 16.000 eilanden. Nederland vormde in de 16e eeuw de belangrijkste Europese macht in de regio en heeft dus veel invloed gehad op de cultuur en geschiedenis van Indonesië. De vlag is in gebruik sinds de onafhankelijkheidsdag van Indonesië. Sindsdien is de vlag van Indonesië ongewijzigd gebleven. De volgende weetjes hebben wij voor je op een rij gezet:

  • Door veel bewoners van de eilandengroep worden wit en rood als heilige kleuren beschouwd. Dit komt doordat het de kleuren zijn van rijst (wit) en suikerpalm (rood). De twee hoofdbestanddelen van de Indonesische keuken zijn suiker en rijst. Deze kleuren werden voor het eerst gebruikt op een vlag van het Javaanse Majapahit-rijk in de 13e eeuw, die negen rode en negen witte strepen had.
  • De vlag wordt ook wel ‘Sang Merah Putih’ genoemd. Dit betekent “De Rode en Witte”. Sang Dwiwarna ("De Twee Kleuren") en Sang Saka Merah Putih ("Het Verheven Rood en Wit") zijn twee andere bijnamen voor de vlag. De laatste bijnaam verwijst naar de Bendera Pusaka vlag die Soekarno, de eerste president van Indonesië, voor zijn woning liet hijsen.
  • Studenten van de Indonesische Vereniging, opgericht in Leiden, gebruikten de vlag in Indonesië voor het eerst in 1922. De nationalisten van de Indonesische Nationale Partij omarmden de vlag in 1928. In dat jaar wapperde Java voor het eerst met de tweekleurige vlag.

Indonesische vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Bij ons liggen alle wereldvlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Indonesië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de vlag van Indonesië eruit?

Sang Merah Putih, een andere naam voor de Indonesische vlag, heeft een rechtlijnig ontwerp met twee gelijke horizontale banden van rood en wit. Hierdoor is hij bijna identiek aan de vlag van Monaco (het verschil zit alleen in de hoogte-breedteverhouding en de kleurtoon).

Wat is de betekenis van de Indonesische vlag?

In de Indonesische vlag is rood een kleur die staat voor moed, het menselijk lichaam en het fysieke leven. Wit is een kleur die staat voor onschuld, de ziel en spiritualiteit. De kleuren samen staan voor de hele mens.