Irakese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC vind je de hoogste kwaliteit Iraakse vlaggen. De Irak vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren rood, wit en zwart. In het midden van de witte baan is een groene Arabische inscriptie geplaatst. Deze kleuren zijn symbolisch en hebben elk een eigen betekenis. Als jij de vlag van Irak met trots en kwaliteit wil tonen, kijk dan niet verder dan DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende materialen voor onze vlaggen

Bij DVC bieden we verschillende materialen aan voor onze vlaggen, zodat je de perfecte vlag voor jouw situatie kunt kiezen. Hieronder vind je de verschillende materialen die we gebruiken voor de vlag van Irak:

 • Polyester Acetaat-zijde: dit is het materiaal dat we gebruiken voor onze tafelvlaggen. De tafelvlaggen zijn gemaakt van 100% polyester Acetaat-zijde, wat zorgt voor een mooie uitstraling en duurzaamheid.
 • Spun-Poly: dit is het sterkste vlaggendoek dat er is en daarom gebruiken we het voor onze mast- en gevelvlaggen. Dit materiaal is duurzaam en goed bestand tegen slijtage en scheuren.

Wij bieden we verschillende soorten vlaggen aan voor verschillende situaties. Hieronder vind je de verschillende soorten vlaggen die je bij ons kunt bestellen:

 • Tafelvlag: ideaal voor op tafel in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens beurzen.
 • Gevelvlag: geschikt voor buiten aan de gevel van je huis of bedrijfspand.
 • Mastvlag: om te hijsen in een vlaggenmast bijvoorbeeld bij een evenement, festival of langs de weg.

Alle vlaggen worden met zorg afgewerkt, zodat ze gemakkelijk te bevestigen zijn. De gevelvlaggen worden afgewerkt met een kopband, koord en lusje en de mastvlaggen met een kopband en clips. Bij DVC zorgen we ervoor dat jouw Irak vlag lang mooi blijft en optimaal gebruikt kan worden!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Voordelen van Iraakse vlaggen van DVC

Al onze landenvlaggen worden bij ons in Dokkum gemaakt en liggen op voorraad. Daarom kunnen we je verzekeren dat je de vlag van Irak over 2 dagen hebt, als je hem vandaag bestelt. Wij hebben de voordelen van DVC op een rijtje gezet:

 • Hoogwaardige kwaliteit: bij DVC kun je erop vertrouwen dat je hoogwaardige vlaggen krijgt die lang meegaan en bestand zijn tegen weersomstandigheden zoals regen en wind. We gebruiken alleen de beste materialen en technieken om ervoor te zorgen dat onze vlaggen er goed uitzien en lang meegaan.
 • Deskundig advies: onze medewerkers hebben veel ervaring in het produceren en ontwerpen van vlaggen en kunnen je daarom deskundig advies geven over welk type vlag het beste bij jouw wensen past.
 • Klanttevredenheid: bij DVC vinden we klanttevredenheid erg belangrijk en daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je aankoop. Als er iets misgaat, staan we altijd klaar om het op te lossen.

Geschiedenis van de Iraakse vlag

De Iraakse vlag heeft een rijke geschiedenis en heeft verschillende wijzigingen ondergaan door de jaren heen. Het huidige ontwerp werd in 2008 aangenomen en heeft een diepere betekenis dan alleen maar kleuren en symbolen. Hieronder vind je meer informatie over de geschiedenis en betekenis van de vlag van Irak:

 • De eerste Irak vlag werd in 1921 aangenomen toen Irak een monarchie werd. Het bestond uit drie horizontale strepen, in de kleuren rood, wit en zwart, met in het midden van de witte streep een groene halve maan met een vijfpuntige ster.
 • Door de jaren heen werd de Irak vlag vaak veranderd. Toen Irak een republiek werd, veranderde de vlag naar een rood-witte zwarte driestreper zonder de symbolen van de monarchie. Daarna werd hij in 1963 opnieuw gewijzigd waarbij de kleuren werden omgedraaid.
 • Na de Amerikaanse invasie in 2003 en de val van Saddam Hoessein werd de Iraakse vlag opnieuw aangepast. In 2008 werd het huidige ontwerp aangenomen, met in de witte strook een groene halve maan en een vijfpuntige ster, die symbool staan voor de islamitische tradities van het land. De zwarte en rode strepen zijn respectievelijk een symbool voor het Arabische nationalisme en het bloed dat in de onafhankelijkheidsstrijd van Irak is vergoten.
 • De vlag van Irak is trots gedragen tijdens de onafhankelijkheidsstrijd en wordt gezien als een symbool van de eenheid en identiteit van het Iraakse volk, ondanks de vele conflicten en uitdagingen die het land heeft doorgemaakt.

Iraakse vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit en langdurige levensduur van de vlag. Zoek dus niet verder! Met onze handige online tool bestel je gemakkelijk en snel de Iraakse vlag.

Onze specialisten staan voor je klaar via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier voor persoonlijk advies. Bij DVC bieden we jou de beste service en snelle levering! Bestel nu jouw Iraakse vlag bij DVC en profiteer van onze voordelen!

Veelgestelde vragen

Wat staat er op de vlag van Irak?

De vlag van Irak heeft drie horizontale banden in de kleuren rood, wit en zwart. In het midden van de witte band staat in groene letters de Arabische tekst "Allahu Akbar" (God is de grootste). Dit is een belangrijke uitdrukking in de islam en wordt vaak gebruikt tijdens gebeden en andere religieuze ceremoniën. De kleuren en het ontwerp van de Irak vlag zijn geïnspireerd op de pan-Arabische vlag, die vaak wordt gebruikt door landen in het Midden-Oosten.

Hoe ziet de Koerdische vlag eruit?

Er zijn verschillende Koerdische vlaggen in omloop, maar de meest voorkomende heeft een horizontale verdeling van drie banen in de kleuren rood, wit en groen. De rode kleur staat symbool voor het bloed van Koerdische martelaren, het wit voor vrede en het groen voor de Koerdische natuur. In het midden van de witte baan staat een zon met 21 stralen in geel of goud, die de vrijheid symboliseert. Deze vlag wordt vaak geassocieerd met de Koerdische onafhankelijkheidsbeweging en is een belangrijk symbool voor de Koerdische cultuur en identiteit.