Irakese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Irakese vlag, de zesde vlag in de geschiedenis van het onafhankelijke Irak, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Irak voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Irak kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Irakese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Irakese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Irak kopen?

Op zoek naar een Irakese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Irakese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Irak is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Irakese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Irakese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Irakese vlag? Kies voor de vlag van Irak van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Irakese vlag

De vlag van Irak is een horizontale driekleur, wat wil zeggen dat de vlag bestaat uit drie horizontale banen. De kleurcombinatie van de Irakese vlag is Pan-Arabisch, de Pan-Arabische kleuren zijn namelijk zwart, rood, wit en groen. De Irakese vlag heeft alle Pan-Arabische kleuren, de vlag is namelijk een rood-wit-zwarte driekleur met op de middelste witte baan groene tekst. Op de middelste baan staat in groene letters de tekst الله أَكْبَر wat “Alluh Akbar” of “God is groot” betekent.

Irak was tot 1921 van het Verenigd Koninkrijk en na de onafhankelijkheid van Irak kreeg het land een eigen vlag die gekozen was door de leiders van de Arabische opstand. De vlag die in 1921 de officiële vlag van Irak werd was een zwart-wit-groene driekleur met aan de hijszijde een trapezium, een driehoek die aan één hoek platgeslagen is. Dit trapezium was rood met twee zeven puntige sterren die stonden voor de twee volkeren in Irak de Arab en de Kurd. Nadat in 1959 de monarchie omver was gegooid werd de vlag veranderd in een verticale driekleur met de kleuren zwart-wit-groen. In het midden van de vlag stond een zevenpuntige ster. Vier jaar later in 1963 werd de vlag alweer veranderd, ditmaal werd het een horizontale driekleur in de kleuren rood-wit-zwart met in het midden drie groene sterren. Het ontwerp en de kleuren zou na 1963 niet meer veranderen, alleen zouden de sterren op de witte baan nog gaan veranderen. In 1991 werd God is Groot, Alluh Akbar in het Arabisch, tussen de sterren gezet. In 2004 werd het handschrift van de woorden veranderd naar het huidige handschrift en weer 4 jaar later werden de sterren weggehaald en bleef de huidige vlag van Irak over.

Irakese vlag regels

Een Irakese vlag als eerbetoon aan Irak hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Irakese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Irakese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Irak online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier