Iranese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Iranese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Iran voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Iran kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Iranese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Iranese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Iran kopen?

Op zoek naar een Iranese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Iranese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Iran is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Iranese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Iranese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Iranese vlag? Kies voor de vlag van Iran van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Iranese vlag

De Iranese vlag is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit drie liggende banen. De vlag van Iran heeft de kleursamenstelling groen, wit en rood. Op de grenzen tussen de kleuren is een geschreven motief weergegeven. In het midden van de vlag is in het rood een embleem geplaatst. De kleuren hebben een symbolische betekenis met betrekking tot het land Iran. De bovenste groene kleur staat symbool voor de islam, de grootste religie in Iran is namelijk de islam. De witte kleur staat voor vrede en de rode kleur voor moed. Deze volgorde van kleuren wordt ook op de vlaggen gebruikt van de sjahs van Iran. In de tijd van de revolutie van Iran in 1979 werd er door de sjahs een andere vlag gevoerd. Deze vlag was groen-wit-rood met scherpe grenzen en in het midden een opvallend embleem. Dit embleem beeldde een gele leeuw af met een zwaard, een Shir-e Khorshid, dit was een klassiek symbool van het Perzische Rijk.

Na deze revolutie is dit symbool dus vervangen door een ander eenvoudiger symbool. Dit embleem is een gestileerde vorm van het woord Allah, maar heeft naast deze betekenis nog vele andere betekenissen. Het symbool bestaat uit vier halve manen met in het midden een zwaard, het geheel is roodgekleurd. Dit symbool werd ontworpen door ayatollah Khomeini in het jaar 1980. Het geschreven motief is ook pas na de revolutie op de vlag geplaatst, dit motief is wit en erg gedetailleerd. In het Arabisch zijn de woorden Allah Akbar, wat God is Groot betekent, geschreven. Deze tekst is 22 keer afgebeeld op de vlag van Iran, dit aantal staat symbool voor de datum van de revolutie. Dit was namelijk op de 22e dag van de 11e maand in de Iranese kalender. Deze symbolen vormen samen de huidige Iranese vlag.

Iranese vlag regels

Een Iranese vlag als eerbetoon aan Iran hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Iranese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Iranese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Iran online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier