Iranese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC bieden we kwalitatief hoogwaardige Iraanse vlaggen die onmiddellijk in het oog springen met hun levendige combinatie van groene, witte en rode horizontale banden. Het kenmerkende rode embleem in het midden van de witte band maakt de vlag extra opvallend. Of je de vlag nu binnen of buiten wilt gebruiken, bij DVC ben je verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid. Onze zorgvuldig geproduceerde vlaggen worden streng gecontroleerd, zodat je met trots de Iran vlag kunt tonen. Steun Iran en bestel vandaag nog de vlag van Iran bij DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Iraanse vlaggen voor verschillende gelegenheden

De Iraanse vlag is een belangrijk symbool van de Iraanse natie en wordt gebruikt voor verschillende gelegenheden. Hieronder vind je enkele voorbeelden van wanneer de vlag van Iran gebruikt kan worden:

 • Nationale feestdagen: de vlag wordt gebruikt tijdens verschillende nationale feestdagen, zoals de Iraanse nieuwjaarsdag (Nowruz), Dag van de Islamitische Revolutie en de verjaardag van de stichter van de Islamitische Republiek Iran, Ayatollah Khomeini. Tijdens deze dagen hangen mensen de vlag op aan hun huizen en gebouwen en nemen ze deel aan parades en feestelijke evenementen.
 • Sportevenementen: de vlag wordt gebruikt om het Iraanse team aan te moedigen tijdens sportevenementen zoals de Olympische Spelen, het WK voetbal en de Aziatische Spelen. Supporters zwaaien met de vlag om hun liefde en trots voor hun land te tonen.
 • Begrafenissen: tijdens begrafenissen wordt de vlag vaak gebruikt om de overledene te eren en respect te tonen voor hun dienst aan het land. Militairen die in actie zijn gestorven, krijgen vaak een vlag over hun kist.
 • Politieke evenementen: de vlag wordt gebruikt tijdens politieke evenementen zoals bijeenkomsten en demonstraties. Demonstranten zwaaien met de vlag om hun steun voor bepaalde politieke standpunten te tonen.

De Iran vlaggen worden gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals Spun-Poly en Acetaatzijde. Deze materialen zijn duurzaam en kunnen tegen verschillende weersomstandigheden.

Bij DVC hebben we een ruim assortiment aan Iran vlaggen in verschillende uitvoeringen, waaronder mast-, gevel- en tafelvlaggen. We maken gebruik van hoogwaardige druktechnieken om ervoor te zorgen dat onze vlaggen er helder en scherp uitzien. Als je op zoek bent naar een vlag van Iran van goede kwaliteit voor een speciale gelegenheid moet je bij DVC zijn!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De impact van weersomstandigheden op de levensduur van vlaggen

De levensduur van een vlag kan sterk worden beïnvloed door de verschillende weersomstandigheden waaraan deze wordt blootgesteld. Hieronder bespreken we enkele belangrijke factoren en hun impact:

 • Zonlicht: langdurige blootstelling aan fel zonlicht kan leiden tot verbleking van de kleuren van een vlag. UV-stralen kunnen de pigmenten in de stof afbreken, waardoor de vlag er vaal en vervaagd uit kan gaan zien.
 • Regen en vochtigheid: vochtigheid kan leiden tot schimmel- en schimmelgroei op de vlag, vooral als deze niet goed kan drogen. Dit kan de stof verzwakken en uiteindelijk tot scheuren leiden.
 • Wind: sterke wind kan de vlag doen klapperen en wrijving veroorzaken tussen de vlag en de vlaggenmast. Dit kan resulteren in slijtage en beschadiging van de randen van de vlag.
 • Vorst en extreme temperaturen: blootstelling aan bevriezingstemperaturen kan ervoor zorgen dat de vezels van de vlag stijver worden en sneller slijten. Extreme hitte kan ook leiden tot versnelde slijtage van de stof.

Om de levensduur van een vlag te verlengen, is het belangrijk om de juiste vlag te kiezen voor de specifieke omgevingsomstandigheden en deze regelmatig te controleren op tekenen van slijtage. Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van de vlag kan ook helpen om de levensduur te verlengen.

Regels voor de vlag van Iran

Het gebruik van de vlag van Iran vereist naleving van enkele regels. De vlag moet correct worden gehesen, met het groene gedeelte bovenaan. Het is belangrijk om de vlag te tonen met respect en waardigheid. Bij het hijsen van de vlag moet deze vrij kunnen wapperen en niet in contact komen met de grond. Het is ook gebruikelijk om de vlag te tonen bij nationale vieringen en officiële gelegenheden. Door deze regels te volgen, toon je je respect voor de Iran vlag en haar symboliek.

Het verhaal achter de Iraanse vlag

De Iraanse vlag heeft een rijke symboliek en draagt het historische erfgoed van het land met zich mee. Het huidige ontwerp van de vlag werd aangenomen na de Iraanse revolutie van 1979, waarbij de monarchie werd omvergeworpen en een islamitische republiek werd opgericht.

De vlag bestaat uit drie horizontale banden in de kleuren groen, wit en rood, met een rood embleem in het midden van de witte baan.

 • Het groen staat symbool voor de islam en symboliseert groei, hoop en vernieuwing.
 • Het wit vertegenwoordigt vrede, tolerantie en zuiverheid.
 • Het rood staat voor moed, dapperheid en het bloed van de martelaren.
 • Het embleem in het midden, genaamd de "Allah" inscriptie, toont de naam van Allah in het Arabisch.

De vlag van Iran weerspiegelt de culturele en religieuze identiteit van het land, evenals de strijd voor onafhankelijkheid en de waarden van de islamitische revolutie. Het is een symbool van trots en eenheid voor het Iraanse volk en wordt vaak vertoond bij nationale evenementen, ceremonies en op openbare gebouwen.

Iraanse vlag kopen

Bij DVC kun je eenvoudig en snel de vlag van Iran naar jouw wens kopen. Wij bieden hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid, met een uitgebreide voorraad van vlaggen uit de hele wereld. Met onze snelle levering garanderen we dat je binnen twee werkdagen kunt genieten van jouw nieuwe vlag.

Bij ons staat Friese nuchterheid hoog in het vaandel. Heb je nog vragen voordat je tot bestellen overgaat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan klaar om je persoonlijk advies te geven via onze online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of via het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de vlag van Iran?

De Iraanse vlag heeft een groene, witte en rode kleur. De groene kleur symboliseert de islam, terwijl de witte kleur staat voor vrede en zuiverheid. De rode kleur vertegenwoordigt moed en het offer dat is gebracht tijdens de Iraanse revolutie. Het embleem in het midden van de vlag toont een gestileerde versie van de woorden "Allah" in het Arabisch schrift, wat de islamitische identiteit van Iran weerspiegelt. De betekenis van de vlag is dus geworteld in de islamitische waarden, vrede, moed en de nationale identiteit van Iran.

Wat is de naam van de Iraanse vlag?

De vlag van Iran staat bekend als "Derafsh Kaviani" of simpelweg "Iran Vlag".