Israëlische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Israëlische vlag, ofwel de Vlag van Sion, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Israël voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Israël kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Israëlische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Israëlische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Israël kopen?

Op zoek naar een Israëlische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Israëlische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Israël is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Israëlische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Israëlische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Israëlische vlag? Kies voor de vlag van Israël van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Israëlische vlag

De vlag van Israël moet een Davidsster op een taliet voorstellen. Een taliet is een soort vierhoekige omgezoomde sjaal die door de joden in de oudheid al gebruikt werd bij het ochtendgebed. Eerst werden de joden aangespoord om hun taliet indigo te maken, maar in de 6e eeuw viel de indigo industrie in elkaar en toen lieten de joden hun taliet maar wit. Het idee dat wit en blauw nationale kleuren waren van de joden komt uit de 19e eeuw en werd door de dichter Ludwig August von Frankl als een van de eersten onder woorden gebracht.

In 1897 werd het eerste Congres van Sion gehouden, op dat congres werd een witte banier gebruikt met twee blauwe strepen en een Davidsster. Het ontwerp van deze banier is dus hetzelfde ontwerp als de huidige vlag. Nadat de banier tot vlag formaat was gemaakt kreeg het de bijnaam Vlag van Sion. Deze vlag werd gehesen bij het tweede congres van Sion in 1898. De staat Israël nam in 1948 tijdens het onafhankelijk verklaren de vlag aan als officiële nationale vlag van Israël.

Israëlische vlag regels

Een Israëlische vlag als eerbetoon aan Israël hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Israëlische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Israëlische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Israël online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier