Italiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Opzoek naar een Italiaanse vlag voor langdurig vlagplezier? Door DVC wordt de vlag van Italië in uitstekende staat geleverd. Door het krachtige vlaggendoek gemaakt van Spun-Poly gaat de Italiaanse vlag van Spun-Poly 20% langer mee dan van andere doeksoorten. Bestel direct jouw Italiaanse vlag bij DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Italië kopen?

Voor een mooie Italiaanse vlag kies je voor een vlag van DVC. De vlag van Italië voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Italiaanse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Italiaanse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Italiaanse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. De vlag van Italië zorgt voor een Italiaans tintje aan je huis, op werk of tijdens een evenement. Voor een sfeervolle en kleurrijke vlag kies je voor een Italiaanse vlag van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Italiaanse vlag

De Italiaanse vlag zoals wij die nu kennen heeft drie verticale banen in de kleuren groen, wit en rood, dit wordt ook wel een verticale driekleur genoemd. De eerste keer dat een vlag met de kleuren groen-wit-rood in Italië werd gehesen die leek op de huidige vlag was in 1796. Dit was in de Cispadaanse Republiek, echter was de vlag toen vierkant. De kleuren van de vlag van Italië zijn traditioneel Milanese kleuren. De kleur groen is afkomstig van de Milanese burgerwacht en de kleuren rood en wit komen van het Milanese wapenschild. Het ontwerp van de Italiaanse vlag is gebaseerd op het ontwerp van de vlag van Frankrijk. Deze vlag was van korte duur, in 1802 richtte Napoleon Bonaparte namelijk de Italiaanse Republiek op. In deze tijd werd de vlag meerdere keren veranderd. De kleuren bleven hetzelfde, maar het ontwerp veranderde.

Vanaf 1861 werd het ontwerp van de Italiaanse vlag weer terug veranderd naar de verticale driekleur, nu echter met het wapen van het huis van Savoye in het midden van de witte band. Toen een Italië vazalstaat werd van nazi-Duitsland op 23 september 1943 werd het wapen van Savoye veranderd in een adelaar rustend op een fasces. Een fasces was een oud Romeins symbool voor gezag. De fasces werd gebruikt als symbool van nationale eenheid tijdens de opkomst van het fascisme in de eerste helft van de 20e eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog werd de adelaar verwijderd van de Italiaanse vlag en ontstond de nationale vlag van Italië zoals wij deze nu kunnen. Pas in maart 2003, inmiddels 207 jaar na de eerste rood-wit-groene vlag in Italië, werden de kleuren officieel vastgelegd. Drie jaar later werden deze echter alweer veranderd in varengroen, helderwit en vlammend scharlakenrood.

Italiaanse vlag regels

Een Italiaanse vlag als eerbetoon aan Italië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Italiaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Italiaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Italië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier