Italiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van Italië is wereldwijd een van de meest herkenbare vlaggen. Het ontwerp bestaat uit drie verticale banen in de kleuren groen, wit en rood. Bij DVC kun je gemakkelijk een Italië vlag van topkwaliteit bestellen die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Wij hebben een uitstekende reputatie als producent van vlaggen en doeken en streven altijd naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid. Bestel jouw Italiaanse vlag bij DVC en ervaar onze snelle levering en uitstekende klantenservice.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Haal de vlag van Italië in huis bij DVC

Bij DVC kun je terecht voor de mooiste vlaggen van hoogwaardige kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een traditionele vlag voor aan de gevel, mast of boot of een moderne tafelvlag, bij ons vind je de perfecte vlag die past bij jouw wensen.

Onze Italië vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingsopties, waaronder gevelvlaggen, bootvlaggen en mastvlaggen van Spun-Poly en tafelvlaggen van Acetaatzijde. Gevelvlaggen zijn geschikt voor buiten aan de gevel van je huis of bedrijfspand, mastvlaggen zijn perfect om te hijsen in een vlaggenmast bij een evenement of festival en bootvlaggen zijn opvallend voor op de boot. Tafelvlaggen zijn ideaal voor op tafel in ontvangstruimtes of tijdens beurzen.

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze vlaggen en maken gebruik van hoogwaardige materialen, zoals Spun-Poly voor onze gevelvlaggen. Dit materiaal is het sterkste vlaggendoek dat er is en zorgt ervoor dat jouw vlag van Italië bestand is tegen alle weersomstandigheden en er altijd mooi uit blijft zien. Daarnaast gebruiken we Acetaatzijde voor onze tafelvlaggen, een mooi glanzend materiaal dat ideaal is voor binnengebruik.

Bij DVC kun je jouw vlag volledig naar wens samenstellen met onze simpele online configurator. Je kunt kiezen uit verschillende formaten, uitvoeringen en aantallen, zodat je altijd de perfecte vlag vindt die past bij jouw gelegenheid. Bestel nu jouw Italië vlag bij DVC en profiteer van snelle levering en uitstekende service.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Tips voor het onderhouden van de Italiaanse vlag

De vlag van Italië is een prachtig symbool van de Italiaanse cultuur en geschiedenis. Het is dan ook belangrijk om deze vlag goed te onderhouden, zodat hij mooi en helder blijft. Hieronder vind je een aantal handige tips om je Italiaanse vlag in top conditie te houden.

  • Reinig de vlag regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en lauw water.
  • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddel en wasverzachter.
  • Hang de vlag op een plek waar hij niet in direct zonlicht hangt om verkleuring te voorkomen.
  • Haal de vlag binnen bij slecht weer om slijtage en beschadiging te voorkomen.

Door deze tips op te volgen kun je ervoor zorgen dat je Italië vlag lang mooi blijft en zijn kleur behoudt. Zo kun je blijven genieten van dit prachtige symbool van Italië en haar rijke cultuur en geschiedenis.

Ontdek de symboliek achter de Italiaanse vlag

De vlag van Italië, ook wel Il Tricolore genoemd, is een van de meest iconische vlaggen ter wereld. De vlag heeft drie verticale banen in de kleuren groen, wit en rood en werd voor het eerst aangenomen in 1946, na de Tweede Wereldoorlog. De vlag heeft een diepe symboliek die teruggaat tot de Middeleeuwen.

De drie kleuren van de Italiaanse vlag vertegenwoordigen drie belangrijke waarden die het Italiaanse volk koestert. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste symbolische betekenissen van de kleuren:

  • Groen: deze kleur staat voor de vruchtbare vlaktes en de bergen van Italië en symboliseert hoop, vrijheid en het landschap van het land.
  • Wit: wit staat voor de Alpen en de Apennijnen, die Italië van noord naar zuid doorkruisen. Het staat voor zuiverheid, vrede en gelijkheid.
  • Rood: rood symboliseert het bloed dat is vergoten tijdens de strijd voor de onafhankelijkheid en staat voor moed, kracht en liefde.

Kortom, de Italië vlag is meer dan alleen maar een symbool van een natie. Het is een teken van de geschiedenis, cultuur en waarden van het Italiaanse volk en een inspiratie voor velen over de hele wereld.

Italiaanse vlag kopen

Bij DVC ben je aan het juiste adres voor het kopen van de vlag van Italië. Onze vlaggen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en met zorg afgewerkt, zodat je lang van je vlag kunt genieten.

Met ons ruime assortiment van wereldvlaggen heb je bij DVC keuze genoeg. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om je persoonlijk advies te geven over de vlag van Italië of een andere vlag uit ons assortiment. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat is de bijnaam van de Italiaanse vlag?

De bijnaam van de Italiaanse vlag is "il Tricolore", wat in het Nederlands "de driekleur" betekent. Deze bijnaam is afgeleid van het feit dat de vlag bestaat uit drie even grote verticale banen in de kleuren groen, wit en rood. De vlag werd in 1797 geïntroduceerd en is sinds 1948 de officiële vlag van Italië.

Hoe is de vlag van Italië ontstaan?

De vlag van Italië heeft zijn oorsprong in de 18e eeuw tijdens de Italiaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De kleuren groen, wit en rood waren al symbolisch voor de verschillende Italiaanse regio's en werden samengevoegd om een ​​nationale vlag te creëren.