Italiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Italiaanse vlag: met als bijnaam de “tricolore”, de driekleur, bestel je bij ons in de webshop. Geniet langdurig van onze hoge kwaliteit vlaggen voor de mast, gevel, boot en andere toepassingen. Hoe meer vlaggen je in één keer besteld in onze webshop, hoe meer staffelkorting je ontvangt.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Italië vlag: alle soorten en maten

Pronk met de Italiaanse vlag op je vlaggenmast, gevel, boot of tafel. Onze vlaggen zijn perfect voor langdurig gebruik thuis of op werk of tijdens evenementen. We maken gebruik van Spun-Poly voor onze mastvlaggen, gevelvlaggen en bootvlaggen, doek dat wel 20 % langer meegaat dan elk ander doeksoort.

Ben je op zoek naar andere producten met de Italiaanse vlag? Naast bovenstaande producten hebben we ook verschillende producten om zelf samen te stellen zoals:

  • Vlaggenlijn: maak Italiaanse vlaggetjes
  • Beachflags: bedruk een beachflag met de Italiaanse vlag, perfect voor een evenement
  • Tafelvlaggen: deel onze kleine tafelvlaggen uit tijdens een evenement of zet de tafelvlag op je bureau

Kleuren Italiaanse vlag

De kleuren van de Italiaanse vlag zijn traditioneel Milanese kleuren. De kleur groen is afkomstig van de Milanese burgerwacht en de kleuren rood en wit komen van het Milanese wapenschild. Het ontwerp van de Italiaanse vlag is gebaseerd op het ontwerp van de vlag van Frankrijk.

Pas in 2003 zijn de officiële kleuren van de Italiaanse vlag vastgelegd. Voorheen gebruikte men lichtgroen, donkergroen en verschillende tinten rood. De officiële vastgestelde kleuren van de Italiaanse vlag zijn:

  • Varengroen
  • Helderwit
  • Vlammend Scharlakenrood

Een leuk weetje: de kleuren van de pizza Margherita zijn geïnspireerd op de Italiaanse vlag: rode tomatensaus, witte mozzarella en groene basilicum.

Vlag Italië: de herkomst

De kleuren van vlaggen hebben in de meeste gevallen een betekenis, de Italiaanse vlag daarentegen heeft geen officiële betekenis. Wel zijn er in de loop der jaren verschillende betekenissen aan de Italiaanse vlag gegeven. Zo zou het groen staan voor de heuvels, het wit voor de Alpen en het rood voor het vergoten bloed bij de vereniging van het Italië zoals we het nu kennen.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Italiaanse vlag kopen

Stel je Italiaanse vlag samen middels de configurator: kies het formaat, de uitvoering en het aantal vlaggen. Helemaal naar wens? Bestel de Italiaanse vlag dan snel. Door onze grote voorraad leveren we al binnen twee werkdagen!

En vergeet ook niet de benodigde accessoires mee te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een vlaggenmast, Flagclips, een Inglefield clip of een Handystick om de vlag gemakkelijk op te hangen.