Ivoriaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de vlag van Ivoorkust, ’s werelds grootste cacaoproducent, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Ivoorkust voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Ivoorkust kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Ivoriaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Ivoriaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Ivoorkust kopen?

Op zoek naar een Ivoriaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Ivoriaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Ivoorkust is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Ivoriaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Ivoriaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Ivoriaanse vlag? Kies voor de vlag van Ivoorkust van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Ivoriaanse vlag

De Ivoriaanse vlag is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie liggende banen. Deze drie kleuren zijn vanaf de hijszijde, oranje, wit en groen. De oranje kleur staat voor de vruchtbaarheid van het land. De witte en middelste kleur symboliseert de vrede en de groene en laatste kleur staat voor hoop.

De vlag van Ivoorkust lijkt erg op de vlag van Ierland en de vlag van Italië. De vlag van Italië heeft een rode baan in plaats van een oranje baan en op de vlag van Ierland zijn de kleuren in tegengestelde volgorde geplaatst. De vlag is in niet geïnspireerd op een van deze vlaggen, de Ivoriaanse vlag is gebaseerd op de Franse vlag. In het verleden was Ivoorkust namelijk een Franse kolonie en viel het daarmee ook onder Frans gezag. In deze tijd werd dan ook de Franse vlag gevoerd door Ivoorkust. De Franse vlag met haar bijnaam, Le Tricolore, werd de inspiratie voor de huidige vlag van Ivoorkust. De huidige nationale vlag wordt gevoerd sinds 3 december 1959.

Ivoriaanse vlag regels

Een Ivoriaanse vlag als eerbetoon aan Ivoorkust hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Ivoriaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Ivoriaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Ivoorkust online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier