Jamaicaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Jamaicaanse vlag kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Jamaica voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Jamaica kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Jamaicaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Jamaicaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Jamaica kopen?

Op zoek naar een Jamaicaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Jamaicaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Jamaica is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Jamaicaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Jamaicaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Jamaicaanse vlag? Kies voor de vlag van Jamaica van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Jamaica

De vlag van Jamaica heeft een geel diagonaal kruis wat de vlag opdeelt in vier driehoeken, deze driehoeken hebben de kleuren zwart en groen. De bovenste en onderste driehoek hebben de kleur groen en de linker en rechter driehoek zwart. De vlag is voor het eerst ontworpen in 1962 met horizontale banden, maar die leek te veel op de toenmalige vlag van Tanganyika. In 1962 werd voor de kleuren een symbolische betekenis bedacht. De zwarte kleur voor de moeilijke tijden, groen voor het land en geel voor de schijnende zon. Al in 1996 werd dit aangepast zodat de zwarte kleur symbool zou staan voor de creativiteit en kracht van het Jamaicaanse volk, de gele kleur voor de rijkdom van Jamaica en de zon. De groene kleur staat sinds 1996 voor de planten en het groen van het land.

Jamaica werd per ongeluk een Engelse kolonie, onder Olivier Cromwell wilden de Engelsen een eiland veroveren van de Spanjaarden om daar zelf een basis op te bouwen. De eerste keus van de Engelsen was Hispaniola, dit ging echter mis en toen werd besloten Jamaica te veroveren. Het werd Jamaica omdat dit naburige eiland zwak beveiligd was en hierdoor werd in 1655 Jamaica door de Engelsen veroverd. In 1657 probeerde de Spanjaarden het weer terug te veroveren en pas in 1670 werd Jamaica officieel overgedragen. Bij het overnemen van Jamaica vluchtten veel Spanjaarden naar Cuba, hun slaven vluchtten de bergen in en werden vanaf toen Marrons genoemd, de Engelsen en de Marrons hadden geen goeie relatie en er werd veel gevochten. In 1944 kreeg Jamaica algemeen kiesrecht en het land werd onafhankelijk in 1962.

Vlag van Jamaica regels

Een vlag als eerbetoon aan Jamaica hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Jamaica gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Jamaica kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Jamaica online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier