Jamaicaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Voel de levendige vibes van Jamaica wapperen in de lucht! Met zijn kenmerkende geel-groen-zwarte ontwerp is de Jamaicaanse vlag een waar symbool van dit betoverende Caribische eiland. Deze levendige vlag, met zijn diagonale gele kruis dat het groen en zwart verdeelt in vier driehoeken, weerspiegelt de rijke geschiedenis en het trotse erfgoed van Jamaica. Bij DVC kun je de prachtige vlag van Jamaica kopen, zodat je jouw liefde voor dit zonovergoten paradijs kunt tonen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Welke soorten Jamaicaanse vlaggen biedt DVC aan?

De Jamaica vlag, een symbool van kleur en diversiteit, kan nu schitteren bij elke gelegenheid met de hoogwaardige vlaggen van DVC. Ontdek onze verschillende vlagformaten en kies degene die perfect bij jouw behoeften past:

Tafelvlag

Maak jouw tafelsetting compleet met onze stijlvolle Jamaicaanse tafelvlaggen. Deze vlag van Jamaica is gemaakt van hoogwaardig Acetaatzijde en hebben een formaat van 10 x 15 cm. Met een lusje en koord kunnen ze eenvoudig worden bevestigd, waardoor ze ideaal zijn voor conferenties, evenementen en kantoren.

Bootvlag

Ga je binnenkort het water op? Vergeet dan niet om onze Jamaicaanse bootvlaggen mee te nemen. Deze vlaggen zijn vervaardigd van duurzaam Spun-Poly materiaal en beschikbaar in formaten van 20 x 30 cm en 30 x 45 cm. Dankzij de sterke kopband, lusje en koord blijven ze stevig op hun plek wapperen.

Gevelvlag

Wil je jouw liefde voor Jamaica tonen aan de wereld? Kies dan voor onze indrukwekkende Jamaicaanse gevelvlaggen. Met een formaat van 100 x 150 cm zijn ze perfect voor het ophangen aan de gevel van je huis of bedrijfspand. Gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal en voorzien van een kopband, lusje en koord, is deze vlag van Jamaica bestand tegen alle weersomstandigheden.

Mastvlag

Voor een imposante presentatie is er niets beter dan een Jamaicaanse mastvlag. Onze mastvlaggen zijn verkrijgbaar in formaten van 150 x 225 cm en 200 x 300 cm, geschikt voor masten van 6 tot 9 meter hoog. Gemaakt van hoogwaardig Spun-Poly materiaal en uitgerust met een sterke kopband en clips, zijn deze vlaggen perfect voor officiële gelegenheden en grote evenementen.

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De impact van weersomstandigheden op de levensduur van vlaggen

De levensduur van vlaggen wordt beïnvloed door verschillende weersomstandigheden. Wind, zonlicht, regen en vorst hebben allemaal een rol te spelen.

  • Wind: krachtige wind kan vlaggen laten wapperen en slijtage veroorzaken aan de stof en de bevestigingspunten. Stevige materialen en sterke naden zijn essentieel om de vlaggen bestand te maken tegen winderige omstandigheden.
  • Zonlicht: langdurige blootstelling aan fel zonlicht kan leiden tot vervaging van kleuren en verslechtering van de stof. UV-bestendige materialen helpen de vlaggen langer hun levendige uitstraling te behouden.
  • Regen: overmatige regen kan vlaggen verzwaren en ervoor zorgen dat ze langer nat blijven. Waterbestendige materialen en sneldrogende eigenschappen zijn cruciaal om schimmelvorming en verzwakking van de vlag te voorkomen.
  • Vorst: bij lage temperaturen kan vorst de stof van vlaggen beschadigen en de kleuren doen vervagen. Vlaggen gemaakt van vorstbestendige materialen kunnen beter bestand zijn tegen extreme kou.

Het kiezen van vlaggen die speciaal zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de weersinvloeden is essentieel om de levensduur te verlengen. Bij DVC bieden we hoogwaardige vlaggen die zijn ontworpen om de tand des tijds en alle weersomstandigheden te doorstaan.

Van oudsher tot heden: De geschiedenis van de Jamaica vlag

De Jamaicaanse vlag, aangenomen op 6 augustus 1962, symboliseert de onafhankelijkheid van Jamaica van het Verenigd Koninkrijk. Met zijn unieke kleurencombinatie van groen, goud en zwart vertelt de vlag van Jamaica een verhaal van kracht, natuurlijke rijkdommen en hoop voor een goede toekomst. Laten we de fascinerende geschiedenis van de vlag van Jamaica verkennen.

De drie kleuren van de Jamaica vlag hebben diepe symbolische betekenissen:

  • Zwart staat voor de kracht en creativiteit van het Jamaicaanse volk.
  • Goud vertegenwoordigt het zonlicht en de natuurlijke rijkdommen van het land.
  • Groen symboliseert niet alleen de hoop op een goede toekomst, maar ook de weelde van het land.

Bovendien benadrukken de drie kleuren de Afrikaanse herkomst van de meeste Jamaicanen.

Opmerkelijk genoeg is de Jamaicaanse vlag de enige nationale vlag ter wereld die geen van de kleuren rood, blauw of wit bevat. Het ontwerp is gebaseerd op het Britse witte vaandel, met in het kanton de vlag van Jamaica. Hoewel Jamaica geen eigen marine heeft, wordt de vlag vaak gehesen door de Jamaicaanse kustwacht.

Vóór de onafhankelijkheid van Jamaica in 1962 werd een vlag gebruikt die was gebaseerd op het Britse blauwe vaandel, waarin het wapen van Jamaica in een wit rond vlak was afgebeeld. Gedurende verschillende perioden werden aanpassingen gemaakt aan het ontwerp van de Jamaica vlag, tot het uiteindelijke ontwerp werd aangenomen.

Jamaicaanse vlag kopen

Bij DVC bieden we een unieke ervaring om de Jamaicaanse vlag eenvoudig en snel naar jouw wens te bestellen. We zijn trots op onze uitgebreide voorraad van vlaggen uit de hele wereld en garanderen hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Met onze snelle levering kun je binnen twee werkdagen genieten van jouw nieuwe Jamaica vlag.

Bij DVC hechten we veel waarde aan Friese nuchterheid en klanttevredenheid. Heb je vragen voordat je tot bestellen overgaat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze vlaggenspecialisten staan klaar om je persoonlijk advies te geven via onze gebruiksvriendelijke online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of via het contactformulier op onze website. We begeleiden je graag bij het maken van de juiste keuze voor de vlag van Jamaica.

Veelgestelde vragen

Welke vlag heeft geen rood, wit, of blauw?

De vlag van Jamaica is een uniek voorbeeld van een nationale vlag zonder de kleuren rood, wit of blauw. De Jamaicaanse vlag bestaat uit de kleuren groen, goud en zwart, wat het onderscheidend maakt ten opzichte van veel andere vlaggen in de wereld.

Wie was Bob Marley?

Bob Marley was een Jamaicaanse singer-songwriter en reggae-legende. Hij wordt beschouwd als een van de grootste muzikanten aller tijden en een symbool van de Jamaicaanse cultuur. Zijn muziek en boodschap van liefde, vrijheid en sociale rechtvaardigheid hebben wereldwijd een blijvende impact gehad.