Jemen vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Jemenitische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Jemen voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Jemen kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Jemenitische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Jemenitische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Jemen kopen?

Op zoek naar een Jemenitische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Jemenitische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Jemen is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Jemenitische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Jemenitische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Jemenitische vlag? Kies voor de vlag van Jemen van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Jemenitische vlag

De vlag van Jemen is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit drie liggende banen van gelijke breedte. De bovenste baan is rood, de middelste wit en de onderste baan is zwart. Deze kleuren van de Jemenitische vlag hebben elk een eigen symbolische betekenis. De rode kleur staat voor het bloedvergiet van de martelaren, ook staat deze sprekende kleur voor de eenheid. Het wit symboliseert de heldere toekomst en de zwarte kleur symboliseert het donkere verleden van het gebied. Deze kleuren, rood, wit en zwart, staan bekend als de Pan-Arabische kleuren. Er zijn meer landen die deze kleuren verwerken in de landsvlag, bijvoorbeeld Egypte en Syrië. De Pan-Arabische kleuren komen van het panarabisme, het panarabisme is een groepering die streeft naar de vereniging van de Arabische naties en volkeren.

De Jemenitische vlag werd in het jaar 1990 aangenomen op 22 mei, dit was ook de dag dat Jemen herenigd werd tot één land. Jemen was namelijk een tijd opgesplitst in Noord-Jemen en Zuid-Jemen. De huidige vlag werd gekozen omdat beide vlaggen dit patroon gebruikten. De vlag van Noord-Jemen had in de derde en laatste versie een groene ster in het midden. De eerste versie van de vlag was effen rood en in de tweede versie werden vijf witte sterren en een wit zwaard toegevoegd. De vlag van Zuid-Jemen had in de tweede en laatste versie een lichtblauwe driehoek met een rode ster aan de hijszijde, ook had Zuid-Jemen een embleem in de linkerbovenhoek toegevoegd. Dit embleem was in de eerste versie niet aanwezig. Al deze kenmerkende toevoegingen werden verwijderd en zo is de huidige vlag ontstaan.

Jemenitische vlag regels

Een Jemenitische vlag als eerbetoon aan Jemen hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Jemenitische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Jemenitische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Jemen online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier