Jemen vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Op zoek naar een vlag die de rijke geschiedenis en prachtige cultuur van Jemen weerspiegelt? Maak kennis met de Jemen vlag, een ware blikvanger die symbool staat voor nationale trots en identiteit. Met zijn opvallende kleurencombinatie van rood, wit en zwart straalt deze vlag kracht en elegantie uit. Bij DVC bieden we je de mogelijkheid om de vlag van Jemen van hoogwaardige kwaliteit te kopen, zodat je jouw passie voor dit fascinerende land kunt laten zien.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Kies de perfecte afwerking voor jouw Jemenitische vlag

Kies de perfecte afwerking voor jouw Jemenitische vlag bij DVC. We bieden een scala aan opties om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Voor een stijlvolle toevoeging aan tafels tijdens conferenties of evenementen, zijn onze tafelvlaggen ideaal. Gemaakt van Acetaatzijde en met een formaat van 10 x 15 cm, stralen ze elegantie uit in elke setting.

Wil je de vlag van Jemen prominent tonen aan de gevel van je huis of bedrijfspand? Dan zijn onze gevelvlaggen de perfecte keuze. Met kopband, lusje en koord en gemaakt van duurzaam spun-poly materiaal, zijn ze bestand tegen diverse weersomstandigheden en trekken ze zeker de aandacht.

Voor een indrukwekkende en traditionele presentatie van de Jemen vlag zijn onze mastvlaggen de ultieme optie. Beschikbaar in verschillende formaten, waaronder 150 x 225 cm, zijn ze geschikt voor masten van verschillende hoogtes. Met hun hoogwaardige materialen en zorgvuldige afwerking zullen ze ongetwijfeld een imposante uitstraling geven.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Recycling van vlaggen: hoe werkt het?

Bij DVC hebben we een sterke focus op duurzaamheid en het verantwoord omgaan met materialen. Daarom streven we ernaar om vlaggen aan het einde van hun levensduur op een milieuvriendelijke manier te recyclen. Maar hoe werkt het recyclingproces precies en wat gebeurt er met de gerecyclede materialen?

Wanneer vlaggen niet meer kunnen worden gebruikt, worden ze zorgvuldig verzameld en gescheiden. Niet-recyclebare onderdelen worden verwijderd, zodat alleen de geschikte materialen overblijven. Vervolgens worden deze gerecyclede materialen op innovatieve wijze hergebruikt. Een van de fantastische toepassingen is het creëren van milieuvriendelijke tassen.

Door vlaggen te recyclen en om te zetten in tassen, geven we deze materialen een nieuw leven en verminderen we de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat. Op deze manier dragen we actief bij aan een circulaire economie en streven we naar een schonere toekomst voor ons allemaal.

Wil je meer ontdekken over het recyclen van vlaggen en de mogelijkheden om ze om te vormen tot prachtige tassen? Neem dan zeker een kijkje op onze blog, waar we gedetailleerder ingaan op dit boeiende proces. Samen kunnen we een positieve impact maken op het milieu!

De kleuren op de vlag van Jemen

De kleuren op de vlag van Jemen hebben elk een symbolische betekenis die het land en zijn geschiedenis weerspiegelen:

  • Rood: deze sprekende kleur staat voor het bloedvergieten van de martelaren en symboliseert tevens de eenheid van het Jemenitische volk.
  • Wit: het wit op de Jemenitische vlag staat voor een heldere toekomst, vol hoop en optimisme.
  • Zwart: de zwarte kleur vertegenwoordigt het donkere verleden van het gebied en herinnert aan de uitdagingen en ontberingen die het land heeft doorstaan.

Deze kleuren, rood, wit en zwart, worden ook wel de Pan-Arabische kleuren genoemd en zijn tevens terug te vinden op vlaggen van andere Arabische landen, zoals Egypte en Syrië. Ze symboliseren de eenheid en solidariteit tussen Arabische naties en volkeren, en zijn afkomstig uit het panarabisme, een beweging die streeft naar de vereniging van de Arabische wereld.

Op 22 mei 1990, de dag waarop Noord-Jemen en Zuid-Jemen herenigd werden tot één land, werd de huidige Jemen vlag aangenomen. Het patroon van de horizontale driekleur, dat al aanwezig was op de vlaggen van beide naties, werd behouden. De Jemenitische vlag weerspiegelt zo niet alleen de eenwording, maar ook de historische achtergrond van het land.

Jemenitische vlag kopen

Bij DVC bieden we een unieke ervaring om de Jemen vlag eenvoudig en snel naar jouw wens te bestellen. Met trots presenteren we onze uitgebreide voorraad vlaggen uit de hele wereld, waaronder de vlag van Jemen, en garanderen we hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Met onze snelle levering heb je de Jemenitische vlag binnen twee werkdagen in huis, waardoor je snel jouw verbondenheid met Jemen kunt tonen.

Bij DVC hechten we veel waarde aan klanttevredenheid en staan we klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze vlaggenspecialisten zijn beschikbaar via onze gebruiksvriendelijke online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of via het contactformulier op onze website. Of je nu advies nodig hebt of vragen hebt over je bestelling, wij begeleiden je graag.

Veelgestelde vragen

Hoe is de vlag van Jemen ontstaan?

De Jemenitische vlag ontstond op 22 mei 1990, dezelfde dag waarop Noord-Jemen en Zuid-Jemen werden verenigd. Het huidige ontwerp met de rode, witte en zwarte horizontale strepen werd gekozen omdat beide voormalige vlaggen dit patroon al gebruikten.

Wat is het verschil tussen de Jemenitische vlag en de Egyptische vlag?

Het verschil tussen de vlag van Jemen en de Egyptische vlag is het wapen dat zich bevindt in de vlag van Egypte. Beide vlaggen hebben de kleuren rood-wit-zwart horizontaal.

Bekijk hier de Egyptische vlag