Jordaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Jordaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Jordanië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Jordanië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de vlag van Jordanië lang mooi blijven. Wanneer je voor een Jordaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Jordanië kopen?

Op zoek naar de vlag van Jordanië voor thuis? je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Jordaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Jordanië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Jordaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Jordaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Jordaanse vlag? Kies voor de vlag van Jordanië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Jordanië

De vlag van Jordanië is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie liggende banen die allemaal even breed zijn. De bovenste baan is zwart, de middelste is wit van kleur en de onderste baan is groen. Aan de hijszijde is een rode driehoek geplaatst, de punt van de driehoek komt uit in het midden van witte baan. In deze rode driehoek is een zevenpuntige witte ster afgebeeld. De Jordaanse vlag is geïnspireerd op de vlag van de Arabische opstand tegen het Ottomaanse Rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. De vlag is aangenomen op 16 april 1928.

De symboliek van de vlag heeft vooral te maken met de geschiedenis van Jordanië. De drie banen staan voor de oude kalifaten van de Omajjaden, Abbasiden en Fatimiden. De rode driehoek staat symbool voor de Hasjemitische dynastie. De vlag van Jordanië is niet gelijk aan de vlag van de Arabische opstandelingen, het element wat de vlaggen onderscheid is namelijk de witte zevenpuntige ster. De zevenpuntige ster heeft een symbolische betekenis, de zeven sterren staan namelijk voor de zeven verzen van de eerste surah van de Koran. Echter heeft deze ster nog een betekenis, de ster staat namelijk ook voor de eenheid van de Arabische volkeren. Ook zijn er mensen die zeggen dat de zeven punten symbool staan voor de zeven heuvels waar Ammen op gebouwd is, Ammen is de hoofdstad van Jordanië.

Naast de nationale vlag heeft Jordanië ook een oorlogsvlag ter zee, dit is een variatie op de nationale vlag. De Jordaanse oorlogsvlag ter zee beeldt de nationale vlag van Jordanië af in het kanton, dit is de linkerbovenhoek van de vlag. De rest van de vlag is wit met op de rechterhelft een zwart embleem. Dit embleem bestaat uit een anker met een kroon, hieromheen zijn kromsabels weergegeven. Dit embleem is het symbool van de Jordaanse marine.

Jordaanse vlag regels

Een Jordaanse vlag als eerbetoon aan Jordanië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Jordaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Jordaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Jordanië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier