Kaapverdische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Kaapverdische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van de Kaapverdische eilanden voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Kaapverdië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Kaapverdische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Kaapverdische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Kaapverdië kopen?

Op zoek naar een Kaapverdische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Kaapverdische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van de Kaapverdische eilanden is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Kaapverdische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Kaapverdische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Kaapverdische vlag? Kies voor de vlag van Kaapverdië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Kaapverdische vlag

De vlag van de Kaapverdische eilanden heeft een donkerblauwe achtergrond met een wit-rood-witte baan op twee vierde van de hoogte gerekend van onder. Iets links van het midden van deze baan zijn tien sterren geplaatst, gelegen in de vorm van een cirkel. De vlag van Kaapverdië is officieel aangenomen in 1992 op 22 september. De vlag staat symbool voor de breuk in de relaties met Guinne-Bissau, Kaapverdië wilde zich namelijk met dit land verenigen.

De kleuren en symbolen van de vlag van de Kaapverdische eilanden hebben elk een symbolische betekenis. De blauwe kleur staat symbool voor de oceaan en de lucht. De Kaapverdische eilanden liggen namelijk midden in de oceaan, specifiek in de Atlantische Oceaan. De band met de kleuren wit en rood symboliseert de weg naar de goede toekomst. De gele sterren op de vlag, gelegen in een cirkel, staan symbool voor de tien belangrijkste eilanden van de Afrikaanse archipel.

In het verleden is Kaapverdië een kolonie geweest van Portugal, echter werden de Kaapverdische eilanden in 1975 onafhankelijk. Met deze onafhankelijkheid werd er ook een eigen vlag voor het land ontworpen en ingevoerd. Deze eerste Kaapverdische vlag werd gebaseerd op de partijvlag van de Partido Africano da Independência de Guiné e Cabo Verde. Deze partij is een politiek partij in Guinee-Bassau, en tot 1981 was het een politieke partij in Kaapverdië. Deze vlag bestond uit de kleuren geel, groen, rood en zwart. Deze kleuren staan bekend als de Pan-Afrikaanse kleuren. De eerdere vlag van Kaapverdië was een vlag met twee liggende banden in de kleuren geel en groen, aan de hijszijde had deze vlag een staande rode band. In de rode band was een embleem geplaatst met een zwarte Afrikaanse ster. De huidige vlag van Guinee-Bissau lijkt erg op de oude vlag van Kaapverdië.

Kaapverdische vlag regels

Een Kaapverdische vlag als eerbetoon aan Kaapverdië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Kaapverdische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Kaapverdische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Kaapverdië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier