Kameroense vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Kameroense vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Kameroen voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Kameroen kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Kameroense vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Kameroense vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Kameroen kopen?

Op zoek naar een Kameroense vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Kameroense vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Kameroen is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Kameroense tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Kameroense vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Kameroense vlag? Kies voor de vlag van Kameroen van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Kameroense vlag

De Kameroense vlag is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit drie staande banen van gelijke breedte. De baan aan de hijszijde is groen, de middelste rood en de linkerbaan is geel. In het midden van de vlag, in de rode baan, is een gele vijfpuntige ster afgebeeld. De kleuren van deze vlag behoren tot de Pan-Afrikaanse kleuren, het ontwerp van de ligging van de banen is gebaseerd op de Tricolore, de Franse vlag. Deze vlag van Kameroen is officieel aangenomen in het jaar 1975 op 20 mei.

De kleuren hebben elk een symbolische betekenis. De gele kleur staat voor de zon en de savannes die zich bevinden in het noordelijke deel van Kameroen. De groene kleur staat voor de bossen in het zuidelijke deel van Kameroen. De middelste rode baan van de vlag staat samen met de ster voor eenheid. Het ontwerp van de vlag is opgenomen in de Kameroense grondwet. Opmerkelijk aan deze beschrijving is dat de ster als goud wordt beschreven en de buitenste baan als geel, toch zijn de kleuren op iedere vlag gelijk aan elkaar. Ook is de grootte van de ster nooit specifiek vastgelegd en dus zijn er vele formaten sterren op vlaggen in omloop.

In het verleden is Kameroen deels eigendom geweest van Duitsland, Frankrijk en Engeland. Door deze kolonies heeft Kameroen een aantal verschillende vlaggen gehad. Na de onafhankelijkheid op 20 mei 1975 heeft het land een eigen vlag. De huidige vlag is de derde vlag na de onafhankelijkheid, er zijn dus twee eerdere vlaggen geweest. De eerste vlag was de huidige driekleur maar dan zonder embleem, op de tweede vlag waren twee gele sterren geplaatst in de groene band. In de huidige vlag zijn deze weggehaald en vervangen door een grotere ster in de rode band.

Kameroense vlag regels

Een Kameroense vlag als eerbetoon aan Kameroen hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Kameroense vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Kameroense vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Kameroen online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier