Kazachstan vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Kazachse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Kazachstan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Kazachstan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Kazachse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Kazachse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Kazachstan kopen?

Op zoek naar een Kazachse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Kazachse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Kazachstan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Kazachse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Kazachse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Kazachse vlag? Kies voor de vlag van Kazachstan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Kazachse vlag

De Kazachse vlag werd in 1992 aangenomen op 4 juni. De vlag van Kazachstan heeft een lichtblauwe achtergrond met gouden symbolen. In het midden is een zon afgebeeld met 32 stralen, hieronder vliegt een adelaar. Aan de hijszijde van de vlag is een patroon geplaatst dat niet volledig van boven naar beneden doorloopt, aan beide kanten is een klein stukje leeg gelaten.

De vlag van Kazachstan heeft een symbolische betekenis, deze wordt afgebeeld in symbolen en kleuren. De lichtblauwe kleur, die de lucht voorstelt waaraan de zon schijnt en waardoor de adelaar vliegt, symboliseert de Turkse volken, waartoe de inwoners van Kazachstan behoren. In Kazachstan wonen vooral Mongolen, Kazakken, Oeigoeren en Tataren. Ook staat de kleur hemelsblauw voor de god Tengri in de Turkse traditie, hedendaags wordt verklaart dat deze kleur voor vrijheid staat. De gouden adelaar symboliseert het rijk van Dzjengis Khan, Khan regeerde de Kazakken namelijk onder een blauwe vlag met een soortgelijke adelaar.

Kazachstan heeft niet altijd dezelfde vlag gevoerd, Kazachstan was namelijk een deelrepubliek van de Sovjet-Unie. Vanaf 1937 had Kazachstan dan ook een eigen officiële vlag om dit uit de dragen. Deze vlag was rood met in het kanton, de linkerbovenhoek, de Russische en Kazachse naam van het land en hierboven een hamer en sikkel. Deze eerste Communistische vlag heeft Kazachstan gevoerd tot 1940. De tweede Kazachse vlag ten tijde van de Sovjet-Unie had een donkerdere kleur rood, ook werd de naam in beide talen aangepast en werd de indeling van de vlag veranderd. Deze vlag werd 13 jaar gevoerd en in 1953 werd de vlag opnieuw aangepast, ook deze vlag was communistisch. De derde en laatste communistische vlag van Kazachstan had geen tekst, een hamer en sikkel en een blauwe streep. Deze vlag bleef tot de val van de Sovjet-Unie en in 1992 werd de huidige vlag ingevoerd.

Kazachse vlag regels

Een Kazachse vlag als eerbetoon aan Kazachstan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Kazachse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Kazachse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Kazachstan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier