Kazachstan vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Waar de prachtige steppen zich uitstrekken en de eeuwenoude cultuur gedijt, wappert trots de vlag van Kazachstan! Met zijn opvallende hemelsblauwe achtergrond, versierd met een gouden zon en een adelaar, is de Kazachstan vlag een ware symfonie van betekenis en symboliek. Bij DVC, dé expert op het gebied van vlaggen, kun je deze schitterende Kazachstan vlag bemachtigen. Laat de vlag jouw passie voor dit unieke Centraal-Aziatische land weerspiegelen en voeg een vleugje Kazachse allure toe aan jouw collectie!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Welke soorten Kazachstaanse vlaggen biedt DVC aan?

Bij DVC heb je de keuze uit verschillende soorten Kazachstaanse vlaggen:

Tafelvlag van Acetaatzijde:

 • Formaat: 10 x 15 cm
 • Voorzien van een lusje en koord
 • Ideaal voor op je bureau of tafel

Gevelvlag van Spun-Poly:

 • Formaat: 100 x 150 cm
 • Voorzien van een kopband, lusje en koord
 • Geschikt voor een vlaggenstok van 2 meter
 • Populair formaat voor aan je gevel

Mastvlag van Spun-Poly:

 • Formaat: 150 x 225 cm
 • Voorzien van een kopband en clips
 • Geschikt voor een vlaggenstok van 2 meter
 • Geschikt voor een mast van 6 of 7 meter
 • Laat de vlag majestueus wapperen

Je kan erop vertrouwen dat wij hoogwaardige Kazachstaanse vlaggen leveren die lang meegaan en de trots van Kazachstan op de juiste manier weerspiegelen. Kies de Kazachstaanse vlag die het beste past bij jouw wensen en laat jouw passie voor Kazachstan stralen!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De productie van kleuren in onze Kazachstaanse vlaggen

Bij DVC hebben we een passie voor het produceren van levendige kleuren in onze Kazachstaanse vlaggen. We streven naar perfectie in kleurcomposities, zodat elke Kazachstan vlag straalt met de prachtige tinten van Kazachstan. Onze deskundige vakmensen gebruiken geavanceerde druktechnieken en hoogwaardige materialen om de kleuren tot leven te brengen. Voor het productieproces combineren we zorgvuldig kleurstoffen en pigmenten met speciaal geselecteerde textielvezels.

Dit resulteert in vlaggen van Kazachstan die bestand zijn tegen vervaging door zonlicht en de invloed van weersomstandigheden. Onze nauwkeurige mengprocessen en kleurafstemming zorgen voor consistente en duurzame kleurresultaten. Of het nu gaat om het diepblauwe van de lucht of het levendige geel van de zon, onze vlaggen van Kazachstan stralen met trots de kleuren uit van dit prachtige land.

Kazachstan: een diepere blik in de symboliek van de vlag

De vlag van Kazachstan, aangenomen op 4 juni 1992, onthult een rijke symboliek die de essentie van het land belichaamt. Met een lichtblauw veld als basis toont de Kazachstaanse vlag een vliegende adelaar onder een zon met 32 stralen. Aan de linkerkant van de vlag bevindt zich een betekenisvol patroon dat de kunst en cultuur van de Kazachen uitbeeldt.

Het lichtblauwe (turkooise) veld symboliseert de Turkse volken, waaronder de Kazakken, Tataren en Oeigoeren. Volgens de Turkse traditie vertegenwoordigt hemelblauw de god Tengri en tegenwoordig wordt het geassocieerd met vrijheid.

De gouden adelaar verwijst naar het rijk van Dzjengis Khan, de legendarische heerser over de Kazakken, onder wiens blauwe vlag een soortgelijke adelaar prijkte.

Als deelrepubliek van de Sovjet-Unie had Kazachstan eerder een rode vlag met de naam van het land in het Russisch en Kazachs, omringd door een gouden hamer en sikkel. In 1953 werd een nieuwe vlag ingevoerd, die tot het einde van de Sovjet-Unie werd gebruikt.

De vlag van Kazachstan vertelt het verhaal van de rijke geschiedenis en culturele identiteit van het land, een symbool van trots en verbondenheid voor de Kazachse bevolking.

Kazachstaanse vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van een eenvoudige en snelle aankoop van de vlag van Kazachstan. Wij bieden Kazachstan vlaggen aan van uitstekende kwaliteit die vervaardigd zijn uit duurzame materialen, waardoor ze lang meegaan en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Onze voorraad stelt ons in staat om jouw vlag binnen korte tijd te leveren, zodat je snel kunt pronken met je Kazachstaanse trots.

Sta jij op het punt om de vlag van Kazachstan te kopen? Onze vlaggenspecialisten staan altijd klaar om je persoonlijk advies te geven en te assisteren bij je aankoop. Of je nu vragen hebt over de Kazachstaanse vlag of over onze andere producten, wij zijn er om je te helpen. Met onze professionele en vriendelijke service zorgen we ervoor dat je de beste keuze maakt en tevreden bent met je Kazachstan vlag. Neem contact met ons op via het contactformulier, de chat of bel ons op 031 (0)519 228 228.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de adelaar op de vlag van Kazachstan?

De adelaar op de vlag van Kazachstan symboliseert kracht, moed en onafhankelijkheid. Het verwijst naar de historische figuur Dzjengis Khan en staat voor de nationale identiteit van het land. De vliegende positie van de adelaar vertegenwoordigt dynamiek en vrijheid, terwijl de zon met 32 stralen de rijke cultuur en tradities van de Kazachen benadrukt.

Welke landen grenzen aan Kazachstan?

Kazachstan grenst aan de volgende landen:

 • Rusland in het noorden en noordoosten
 • China in het oosten
 • Kirgizië in het zuidoosten
 • Oezbekistan in het zuiden
 • Turkmenistan in het zuidwesten