Keniaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Keniaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Kenia voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Kenia kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Keniaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Keniaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Kenia kopen?

Op zoek naar een Keniaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Keniaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Kenia is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Keniaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Keniaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Keniaanse vlag? Kies voor de vlag van Kenia van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Keniaanse vlag

De Keniaanse vlag is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag van Kenia bestaat uit drie liggende banen in drie verschillende kleuren. De kleuren van de Keniaanse vlag zijn zwart, rood en groen. Tussen deze gekleurde banen zijn witte strepen geplaatst, ook is er in het midden van de vlag van Kenia een embleem geplaatst. Dit embleem is een traditioneel Masai-schild, hierachter zijn twee witte gekruiste speren weergegeven. De vlag van Kenia wordt als civiele, staats-, en oorlogsvlag te land gebruikt. Voor de oorlogsvlag ter zee wordt een andere vlag gebruikt, dit is een witte vlag met de Keniaanse staatsvlag in de linkerbovenhoek en een rood anker op de rechterhelft.

Het Masai-schild met haar gekruiste speren staat symbool voor de strijd voor de vrijheid en de Keniaanse bereidheid om deze te verdedigen. Dit Masai-schild is in een andere vorm onderdeel van het wapen van Kenia. Ook de kleuren van de Keniaanse vlag hebben een symbolische betekenis. De zwarte kleur staat voor de vrijheidsstrijd, de rode kleur staat voor het vloeien van het bloed van de Kenianen en de groene kleur staat voor de bossen van Kenia. Ook zijn de kleuren van de kleuren van de Keniaanse vlag Pan-Afrikaanse kleuren. De laatste kleur uit de vlag, namelijk wit, staat voor de vrede en eenheid van Kenia.

Kenia is in het verleden een Britse kolonie geweest, dit duurde van 1888 tot 1963. Tijdens deze periode werd een Brits vaandel gebruikt als vlag, dit is een donkerblauwe vlag met in de linkerbovenhoek de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Op de Britse vaandel van Kenia stond op de rechterhelft een rode leeuw afgebeeld. Na de onafhankelijkheidsstrijd werd Kenia in 1963 onafhankelijk en kreeg een eigen vlag. Deze is dezelfde als de huidige vlag, deze is al in gebruik sinds 12 december 1963.

Keniaanse vlag regels

Een Keniaanse vlag als eerbetoon aan Kenia hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Keniaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Keniaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Kenia online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier