Kirgizische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Op zoek naar een prachtige Kirgizische vlag om jouw trots te tonen? Ontdek deze betekenisvolle vlag bij DVC, dé specialist in vlaggen. De vlag van Kirgizië is een opvallende verschijning met zijn rode veld en het centrale element dat de aandacht trekt: een stralende gele zon met veertig stralen. Bij DVC kun je gemakkelijk en snel de vlag van Kirgizië kopen, zodat je jouw verbondenheid met Kirgizië kunt laten zien. Bestel nu jouw Kirgizië vlag online en ervaar de uitstekende kwaliteit en service die DVC te bieden heeft.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Kies jouw favoriete afwerking en materiaal

Wij begrijpen dat elke situatie een andere vlag vraagt. Daarom bieden wij diverse materialen en afwerkingen aan voor onze Kirgizische vlaggen. Je hebt de keuze uit hoogwaardig Spun-Poly, het sterkste vlaggendoek geschikt voor masten en gevels. Daarnaast gebruiken we duurzaam Acetaatzijde voor onze tafelvlaggen, met een prachtige glanzende uitstraling.

Naast de materiaal opties kun je bij ons ook kiezen uit verschillende vlagtypes, elk geschikt voor specifieke situaties. Ga voor een tafelvlag, perfect om je ontvangst- of kantoorruimte te verfraaien, of voor beurzen. Voor buiten aan de gevel van je huis of bedrijfspand bieden we de gevelvlag aan. En voor het hijsen in een vlaggenmast bij evenementen, festivals of langs de weg hebben we de mastvlag.

Bij DVC zorgen we ervoor dat onze vlag van Kirgizië zorgvuldig is afgewerkt, zodat je hem eenvoudig kunt bevestigen. Onze gevelvlaggen zijn voorzien van een hoogwaardige kopband, koord en lusje, terwijl onze mastvlaggen een kopband en clips hebben. Ontdek de veelzijdige mogelijkheden en kies de perfecte afwerking en materiaaloptie voor jouw Kirgizië vlag bij DVC.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Duurzame Kirgizische vlaggen van hoge kwaliteit

Met aandacht voor vakmanschap en duurzaamheid bieden wij vlaggen die indrukwekkend zijn qua ontwerp en lang meegaan. Of het nu gaat om een nationale vlag, een promotionele vlag of een vlag voor speciale gelegenheden, onze Kirgizische vlag is de perfecte keuze voor een langdurige en indrukwekkende uitstraling.

Waarom is onze Kirgizië vlag van hoge kwaliteit?:

 • Gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden.
 • Zorgvuldig vervaardigd met aandacht voor vakmanschap en detail.
 • Duurzaam en bestand tegen vervaging en slijtage.
 • Levendige kleuren die langdurig fris blijven.
 • Geschikt voor diverse weersomstandigheden, waardoor ze altijd in topconditie blijven.
 • Stevige constructie met hoogwaardige afwerking voor een eenvoudige bevestiging.
 • Langdurige en indrukwekkende uitstraling, ongeacht de gelegenheid.

Ontdek de geschiedenis achter de vlag van Kirgizië

De Kirgizië vlag, aangenomen op 3 maart 1992, bestaat uit een rood veld met in het midden een gele zon met veertig stralen. Deze stralen vertegenwoordigen de veertig Kirgizische stammen, terwijl in het midden van de zon een rode cirkel staat met twee keer drie lijnen, wat een traditionele tentsoort, de joert, symboliseert. De vlag van Kirgizië weerspiegelt zowel de rijke culturele geschiedenis als de strijd voor onafhankelijkheid van Kirgizië.

Enkele interessante feiten over de Kirgizische vlag:

 • De rode kleur van de achtergrond symboliseert dapperheid en moed, en wordt geassocieerd met de nationale held Manas.
 • De gele zon in het midden symboliseert vrede en welvaart.
 • De veertig zonnestralen vertegenwoordigen zowel de veertig stammen die volgens de legendes verenigd waren door Manas als het aantal trouwe volgelingen van Manas.
 • Het patroon in de zon is een gestileerde afbeelding van het dak van de traditionele Kirgizische tent, de Joert, wat de oorsprong van het leven en het thuis van het volk symboliseert.

Hoewel er kritiek is op de huidige Kirgizië vlag, voornamelijk vanwege het ontbreken van representatie voor sommige minderheidsgroepen en de associatie met het communistische verleden, blijft de vlag van Kirgizië een belangrijk symbool van de nationale identiteit en geschiedenis van het land.

Kirgizische vlag kopen

Bij DVC streven we naar een eenvoudige en probleemloze ervaring bij het kopen van de Kirgizische vlag. Onze focus ligt op hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid, met een uitgebreide voorraad vlaggen uit de hele wereld. Of je nu de vlag van Kirgizië zoekt of vlaggen van andere landen, bij ons vind je wat je nodig hebt.

Bij DVC hechten we niet alleen waarde aan kwaliteitsproducten, maar ook aan Friese nuchterheid. We begrijpen dat je mogelijk vragen hebt voordat je tot bestellen overgaat. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan klaar om je persoonlijk advies te geven via onze online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of via het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de zon op de vlag van Kirgizië?

De zon op de Kirgizische vlag symboliseert vrede en welvaart. De veertig zonnestralen vertegenwoordigen de veertig Kirgizische stammen die volgens de legendes verenigd werden door de nationale held Manas, en ook het aantal trouwe volgelingen van Manas.

Wat voor rol speelt het communisme in Kirgizië?

Het communisme speelde een significante rol in de geschiedenis van Kirgizië. Na de Oktoberrevolutie werd Kirgizië een deelrepubliek van de Sovjet-Unie en onderging het een periode van socialistische en communistische invloed. De Kirgizische Socialistische Sovjetrepubliek werd opgericht en kende een communistisch regime tot de onafhankelijkheid in 1991.