Kirgizische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Kirgizische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Kirgizië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Kirgizië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Kirgizische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Kirgizische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Kirgizië kopen?

Op zoek naar een Kirgizische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Kirgizische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Kirgizië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Kirgizische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Kirgizische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Kirgizische vlag? Kies voor de vlag van Kirgizië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Kirgizische vlag

De vlag van Kirgizië heeft een rode achtergrond met daarop een gele zon met veertig zonnestralen, in de zon staat twee keer drie rode strepen. De rode kleur van de achtergrond symboliseert dapperheid en moed, maar ook is het de kleur die de nationale held Manas zou hebben gehesen als zijn vlag. De zon staat symbool voor vrede en welvaart. De veertig zonnestralen staan voor de veertig stammen die Manas volgens de legendes verenigde om tegen de Mongolen te vechten, maar ook het aantal trouwe volgelingen van Manas. Het patroon midden op de zon is een gestileerde afbeelding van het dak van de traditionele Kirgizische tent, de Joert. Deze verwijzing naar het verleden moet de oorsprong van het leven voorstellen en het hart en thuis van het volk.

Vanaf 1709 was Kirgizië deel van Kanaat Kokand, het land Kanaat Kokand voerde een rode vlag. In 1876 werd Kirgizië en de rest van Kanaat Kokand veroverd door het Russische rijk en na de Oktoberrevolutie werd Kirgizië een Sovjet-Republiek. De Kirgizische Socialistische Sovjetrepubliek was een deelrepubliek van de Sovjet-Unie en had haar eigen vlag, deze was rood met een witte streep die aan beide kanten geflankeerd werd door een grotere blauwe streep. In de linkerbovenhoek staat een hamer en sikkel met een ster, allemaal in het geel. Er is veel kritiek op de huidige vlag en dat komt van twee kampen. Er zijn minderheden die vinden dat ze niet vertegenwoordigd worden in de vlag, dat komt omdat die minderheden zijn veroverd door Manas met een vergelijkbare vlag. Het andere kamp vindt dat de rode achtergrond teveel verwijst naar de Communistische periode in de geschiedenis en zouden de rode achtergrond graag veranderen.

Kirgizische vlag regels

Een Kirgizische vlag als eerbetoon aan Kirgizië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Kirgizische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Kirgizische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Kirgizië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier