Kiribati vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Kiribatische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Kiribati voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Kiribati kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Kiribatische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Kiribatische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Kiribati kopen?

Op zoek naar een Kiribatische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Kiribatische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Kiribati is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Kiribatische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Kiribatische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Kiribatische vlag? Kies voor de vlag van Kiribati van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Kiribatische vlag

De Kiribatische vlag heeft een rode achtergrond met op de onderste helft van de vlag een zee afgebeeld, de onderste helft van de vlag is namelijk donkerblauw met hierin drie witte golvende strepen. Deze golven staat symbool voor de oceaan en de drie groepen eilanden, De Gilbert-, Phoenix- en Line-eilanden. Ook is er een gele zon afgebeeld op de vlag, deze ligt voor de helft achter het water. Deze zon heeft zeventien stralen, zestien van deze stralen staan voor de Gilberteilanden en de laatste straal staat symbool voor het eiland Banaba. Boven deze zon vliegt een gele vogel, dit is een fregatvogel. Een fregatvogel is een grote zeevogel, deze vogelsoort komt vooral voor op het zuidelijk halfrond.

Dit ontwerp voor de Kiribatische vlag is geïnspireerd op het wapen voor de Britse kolonie van de Gilbert- en Ellice-eilanden, dit wapen werd in 1932 ontworpen door Arthur Grimble. De vlag van Kiribati werd echter pas veel later voor het eerst gehezen, dit was namelijk in het jaar 1979 op 2 juli. Het jaar 1979 was namelijk het jaar dat Kiribati onafhankelijk werd en dus haar eigen vlag mocht voeren. Hetzelfde ontwerp als de Kiribatische vlag is te vinden op het wapen van Kiribati. Dit wapen heeft hetzelfde motief als de vlag, maar dan geplaatst op een schild. Onder dit schild is een geel lint geplaatst met het Kiribatische motto “te mauri te raoi ao te tamboma”, dit betekent “Gezondheid, Vrede, Welvaart”. Dit motto is er pas op geplaatst na de onafhankelijkheid van 1979. Voor de verandering was het motto op het schild “Maaka te atua, karinea te uea; Mataku i te atua, fakamamalu ki te tupu”, dit betekent “Vrees God en Eer de Koning”.

Kiribatische vlag regels

Een Kiribatische vlag als eerbetoon aan Kiribati hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Kiribatische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Kiribatische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Kiribati online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier