Koeweitse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Koeweitse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Koeweit voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Koeweit kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Koeweitse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Koeweitse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Koeweit kopen?

Op zoek naar een Koeweitse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Koeweitse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Koeweit is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Koeweitse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Koeweitse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Koeweitse vlag? Kies voor de vlag van Koeweit van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Koeweitse vlag

De Koeweitse vlag bestaat uit drie horizontale banen, dat wordt ook wel een horizontale driekleur genoemd. De kleuren van de drie banen zijn van boven naar beneden groen-wit-rood. Aan de hijszijde is een zwart trapezium geplaatst, dat is een driehoek waarvan één punt plat is. De kleuren groen-wit-rood en zwart zijn pan-Arabische kleuren en worden dus veel in de landen rondom Koeweit gebruikt. De Symbolische betekenissen van de kleuren zijn afkomstig uit een gedicht van de Arabische Dichter Safie Al-Deen Al-Hali. De witte kleur staat voor de arbeid en daden van het volk, de zwarte kleur voor de moeilijke strijd. De groene kleur voor het land waar mensen wonen en de rode kleur voor het verleden en zwaarden.

Koeweit werd in de 16e eeuw ingelijfd bij het Ottomaanse rijk en kreeg na enige tijd steeds meer autonomie binnen het Ottomaanse rijk als prinsdom. In 1899 werd een verdrag gesloten tussen de sjeik van Koeweit en het Verenigd Koninkrijk, hiermee werd Koeweit een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk, maar tegelijkertijd bleef het deel uitmaken van het Ottomaanse rijk. In dat verdrag werd een vlag aangenomen als de vlag van Koeweit, deze vlag was afgeleid van de vlag van het Ottomaanse rijk. De vlag was rood met het Arabische woord voor Koeweit en een witte halvemaan met een ster. De banden met het Ottomaanse rijk werden steeds minder omdat het Verenigd Koninkrijk oorlog voerde tegen het Ottomaanse rijk, de halvemaan en ster werd dan ook van de vlag gehaald toen de oorlog uit brak. Vanaf 1915 tot de onafhankelijkheid in 1961 werden er meerdere verschillende versies van deze vlag gebruikt. In 1961 werd Koeweit onafhankelijk en werd de huidige vlag officieel ingevoerd.

Koeweitse vlag regels

Een Koeweitse vlag als eerbetoon aan Koeweit hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Koeweitse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Koeweitse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Koeweit online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier