Geschiedenis van de Koeweitse vlag
De Koeweitse vlag bestaat uit drie horizontale banen, dat wordt ook wel een horizontale driekleur genoemd. De kleuren van de drie banen zijn van boven naar beneden groen-wit-rood. Aan de hijszijde is een zwart trapezium geplaatst, dat is een driehoek waarvan één punt plat is. De kleuren groen-wit-rood en zwart zijn pan-Arabische kleuren en worden dus veel in de landen rondom Koeweit gebruikt. De Symbolische betekenissen van de kleuren zijn afkomstig uit een gedicht van de Arabische Dichter Safie Al-Deen Al-Hali. De witte kleur staat voor de arbeid en daden van het volk, de zwarte kleur voor de moeilijke strijd. De groene kleur voor het land waar mensen wonen en de rode kleur voor het verleden en zwaarden.
Koeweit werd in de 16e eeuw ingelijfd bij het Ottomaanse rijk en kreeg na enige tijd steeds meer autonomie binnen het Ottomaanse rijk als prinsdom. In 1899 werd een verdrag gesloten tussen de sjeik van Koeweit en het Verenigd Koninkrijk, hiermee werd Koeweit een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk, maar tegelijkertijd bleef het deel uitmaken van het Ottomaanse rijk. In dat verdrag werd een vlag aangenomen als de vlag van Koeweit, deze vlag was afgeleid van de vlag van het Ottomaanse rijk. De vlag was rood met het Arabische woord voor Koeweit en een witte halvemaan met een ster. De banden met het Ottomaanse rijk werden steeds minder omdat het Verenigd Koninkrijk oorlog voerde tegen het Ottomaanse rijk, de halvemaan en ster werd dan ook van de vlag gehaald toen de oorlog uit brak. Vanaf 1915 tot de onafhankelijkheid in 1961 werden er meerdere verschillende versies van deze vlag gebruikt. In 1961 werd Koeweit onafhankelijk en werd de huidige vlag officieel ingevoerd.
Koeweitse vlag regels
Een Koeweitse vlag als eerbetoon aan Koeweit hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Koeweitse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.
Waarom een Koeweitse vlag kopen bij DVC?
- Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
- Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.
Koop de vlag van Koeweit online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier