Kosovaarse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Kosovaarse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Kosovo voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Kosovo kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Kosovaarse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Kosovaarse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Kosovo kopen?

Op zoek naar een Kosovaarse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Kosovaarse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Kosovo is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Kosovaarse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Kosovaarse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Kosovaarse vlag? Kies voor de vlag van Kosovo van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Kosovaarse vlag

De vlag van Kosovo is blauw met in het goud een landkaart van Kosovo, boven de landkaart zijn zes vijfpuntige sterren geplaatst. De Kosovaarse vlag is ontworpen door Muhamer Ibrahimi en er is een veel symboliek in verwerkt. De kleurcombinatie blauw met goud is afgeleid van de vlag van de Europese Unie, het goud in de vlag moet de toekomst van Kosovo in de Europese Unie voorstellen. De Blauwe kleur symboliseert vooruitgang en de zes vijfpuntige sterren moeten samen het multi-etnische karakter van het land symboliseren. Elke ster staat namelijk voor een van de grote etnische groepen in Kosovo: Albanezen, Serviërs, Gorani, Bosniaken, Turken en Roma. De Kaart van Kosovo symboliseert de territoriale eenheid van het land en volk. Om ervoor te zorgen dat de vlag nationaal was en omarmt kon worden door iedereen werden de pan-Slavische kleuren en zowel de Slavische als Albanese adelaar vermeden in het ontwerp van de vlag.

Kosovo had toen het onderdeel van Joegoslavië was geen eigen vlag. Na het uiteenvallen van Joegoslavië, werd Kosovo een autonome provincie binnen Servië, onderdeel van Federale Republiek Joegoslavië. De Republiek Joegoslavië ging later de Confederatie Servië en Montenegro heten. Vanaf de oorlog tussen de NAVO en Servië in 1999 wordt Kosovo officieel bestuurd door de VN, al claimt Servië tot op de dag van vandaag dat Kosovo een autonome Provincie van Servië is. Na de NAVO aanvallen domineerde de Albanese vlag het straatbeeld, maar de Albanese vlag aanstellen als nationale vlag van Kosovo was tegen het idee van een multi-culturele samenleving van meerder bevolkingsgroepen in Kosovo. Met deze reden werden er meerdere voorstellen gedaan voor nieuwe vlaggen, echter pas in 2008 werd de huidige nationale vlag ingevoerd.

Kosovaarse vlag regels

Een Kosovaarse vlag als eerbetoon aan Kosovo hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Kosovaarse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Kosovaarse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Kosovo online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier