Kosovaarse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van Kosovo is een opvallende combinatie van blauw en geel met zes witte vijfpuntige sterren in het midden. Deze vlag is het symbool van de onafhankelijkheid en soevereiniteit van Kosovo en wordt trots gehesen tijdens nationale feestdagen en evenementen. Onze Kosovo vlaggen zijn duurzaam en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Bestel de Kosovaarse vlag vandaag nog en laat jouw steun zien aan dit prachtige land met een vlag van DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

De opties van Kosovaarse vlaggen

Met onze Kosovo vlaggen kun je verschillende kanten op en daarom bieden wij diverse opties aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende formaten, afwerkingen en materialen. Hieronder vind je een overzicht van de opties die wij aanbieden:

  • Formaten: onze Kosovaarse vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je altijd de juiste maat vindt voor jouw gelegenheid. Van kleine tafelvlaggen tot grote mastvlaggen, bij ons vind je het allemaal.
  • Materialen: voor onze Kosovo vlaggen kun je kiezen uit verschillende materialen, elk met hun eigen eigenschappen. Zo bieden wij bijvoorbeeld het sterke vlaggendoek Spun-Poly aan, een sterk vlaggendoek, dat geschikt is voor gebruik in de mast en aan de gevel. Daarnaast hebben wij ook tafelvlaggen van Acetaatzijde, een duurzaam glanzend materiaal dat geschikt is voor indoor gebruik.
  • Afwerkingen: om de bevestiging van de vlag eenvoudiger te maken, bieden wij verschillende afwerkingen aan. Voor onze gevelvlaggen kun je kiezen uit afwerkingen met kopband, lusje en koord. Voor onze mastvlaggen maken wij gebruik van kopband en clips voor gemakkelijk hijsen.
  • Zelf samenstellen: wil je graag zelf jouw Kosovo vlag samenstellen? Dat kan gemakkelijk met onze online tool. Hierin kun je kiezen uit verschillende materialen, formaten, afwerkingen en aantallen. Zo ben je verzekerd dat jouw vlag naar wens is.

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitaaldruk. Wij maken alleen gebruik van materialen van hoge kwaliteit en zorgen voor een hoogwaardige afwerking van onze vlaggen, zodat jij lang van jouw kleurrijke Kosovaarse vlag kunt genieten.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hoe worden de kleuren van de vlaggen geproduceerd?

De kleuren van vlaggen worden geproduceerd door middel van kleurstoffen en pigmenten die worden toegevoegd aan textielvezels. Bij het produceren van vlaggen wordt vaak gebruik gemaakt van speciale textielsoorten die beter bestand zijn tegen de invloed van zonlicht en weersomstandigheden.

Om de gewenste kleur te creëren, worden de pigmenten of kleurstoffen gemengd met het bindmiddel, dat kan bestaan uit een olie, acryl of waterige basis. De verhoudingen van pigmenten of kleurstoffen tot bindmiddel bepalen de uiteindelijke kleursterkte en consistentie van de verf.

Om de kleuren te standaardiseren en te repliceren, worden vaak kleurformules gebruikt die specifieke verhoudingen van pigmenten of kleurstoffen voorschrijven. Deze formules kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van klanten, afhankelijk van de gewenste kleur en de toepassing van de verf. Dit komt vaak neer op milliliters en is een taak die wordt uitgevoerd door onze professionals.

Kosovo: een diepere blik in de symboliek van de vlag

De vlag van Kosovo werd aangenomen na de onafhankelijkheidsverklaring van het land in 2008. De vlag bestaat uit een blauwe achtergrond met daarop een kaart van Kosovo in goud. Boven de kaart van het land kun je zes sterren zien. De symboliek van de vlag van Kosovo gaat terug naar de oorsprong van de Kosovaarse cultuur en geschiedenis.

De blauwe achtergrond vertegenwoordigt de lucht en de rivieren van Kosovo, die van oudsher een belangrijke rol hebben gespeeld in het dagelijks leven van de inwoners. De gouden kaart van Kosovo symboliseert de eenheid van het land en de vastberadenheid van de Kosovaren om onafhankelijkheid te bereiken. De zes witte sterren symboliseren de zes etnische groepen die in Kosovo leven:

  • Albanezen
  • Serviërs
  • Gorani
  • Bosniakken
  • Turken
  • Roma

De vlag heeft een lange geschiedenis van strijd en verzet tegen buitenlandse overheersing. Het Kosovaarse volk heeft een sterke band met hun land en de vlag staat symbool voor hun strijd voor onafhankelijkheid en vrijheid. De vlag wordt gebruikt bij officiële gelegenheden en evenementen in het land en is een belangrijk symbool van de Kosovaarse identiteit en nationale trots.

Kosovaarse vlag kopen

Koop nu de Kosovo vlag bij DVC! Bij ons ben je verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Wij hebben alle wereldvlaggen op voorraad, dus een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen is gegarandeerd.

Heb je vragen over het kopen van de vlag van Kosovo of wil je meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier. Bestel nu en hang binnenkort de prachtige Kosovo vlag in huis!

Veelgestelde vragen

Wat betekenen de sterren op de Kosovaarse vlag?

Op de Kosovaarse vlag staan zes witte sterren afgebeeld. Deze sterren vertegenwoordigen de zes grootste etnische groepen in Kosovo: Albanezen, Serviërs, Turken, Gorani, Roma en Bosniakken. De sterren staan ook symbool voor de eenheid en harmonie tussen deze verschillende groepen binnen Kosovo.

Hoe is de vlag van Kosovo ontstaan?

De vlag van Kosovo werd ontworpen in 2008 en is sindsdien de officiële vlag. Het ontwerp van de vlag is gebaseerd op de vlag van de Kosovo Liberation Army (KLA), die tijdens de Kosovo-oorlog (1998-1999) werd gebruikt.

De vlag werd voor het eerst aangenomen op 17 februari 2008, toen Kosovo de onafhankelijkheid uitriep van Servië. Het ontwerp van de vlag werd gekozen na een publieke competitie onder Kosovaarse burgers en werd gekozen uit meer dan duizend inzendingen.